Must-read artikelen en interviews over immigratie, integratie en islam. Slijpstenen voor de geest.

2022

 1. 29 juli 2022 | TPO: 35% NL tegen azc in eigen gemeente, 34% NL vóór azc in eigen gemeente. #enquete #onderzoek
 2. 26 juli 2022 | NPO Radio1 op Twitter: Twee op de drie vrouwen wordt lastiggevallen op straat, blijkt uit onderzoek. “Wie zijn het die dat zeggen? ”Euhm, Niet discriminerend bedoeld maar over het algemeen wel wat getinte jongens”
 3. 23 juli 2022 | Telegraaf: Loverboys nu online jagers: ’Nadat hij via Telegram een naaktvideo van me had, sloeg zijn gedrag om’. “Uit onderzoek van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) uit maart 2021 bleek dat de gemiddelde leeftijd van de daders 26,4 jaar is en dat 80% een migratieachtergrond heeft. (…) Het zijn veelal pubers en het begint al vanaf 15 jaar.”
 4. 22 juli 2022 | Volkskrant: Waarom is de Nederlandse voetbalvrouw vooral wit? ‘De angst om buitengesloten te worden speelt mee’. ” Maar er haken ook meiden af, bijvoorbeeld omdat ze ervoor kiezen om voor Marokko uit te komen. Waar bijvoorbeeld Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui er op latere leeftijd voor kozen om voor Marokko uit te komen, zitten in het Marokkaanse vrouwenteam onder 17 nu al vier meiden die in Nederland zijn opgegroeid.”
 5. 12 juli 2022 | Overzichtsdraadje op twitter met artikelen over grooming gang scandals in het Vereningd Koninkrijk. De steden in kwestie: Telford, Newcastle, Rochdale, Rotherham, Oxford, Halifax, Keighley, Derby, Peterborough, Bristol, London, Huddersfield, Manchester, Oldham, Coventry, Middlesbrough, Burton-on-Trent, Bradford, Birmingham, Nottingham, Hull, Yeovil, Sheffield, Aylesbury, Glasgow, Blackpool, Bolton, Leicester, Ipswich, Carlisle, Brierfield, Banbury, Skipton.
 6. 6 juli 2022 | Flevoland.nl Provincie Flevoland koopt stikstofruimte om aantal PAS-melders te legaliseren. “Deze mogelijkheid is ontstaan doordat het Rijk een agrarische onderneming in de Noordoostpolder heeft gekocht. Het Rijk wil op de locatie van de agrarische onderneming een aanmeldcentrum voor asielzoekers realiseren.”
 7. 3 juli 2022 | AD: Al ruim dubbel zoveel plofkraken in Duitse deelstaat, veel toegeschreven aan Nederlandse Audi-bende. “Leden van het speciale onderzoeksteamHeatvan de deelstaatrecherche gaan ervan uit dat veel van de plofkraken kunnen worden toegeschreven aan een crimineel netwerk in Nederland, bestaande uit een paar honderd man met een hoofdzakelijk Noord-Afrikaanse migratieachtergrond.”
 8. 29 juni 2022 | Telegraaf: Weer gerommel met cijfers asielcriminaliteit: ’Incidenten onder het tapijt geveegd’ “Van de Marokkaanse asielzoekers was 31% betrokken bij incidenten. Van Algerijnen 25%, van Tunesiërs en Gambianen 21%.”
 9. 28 juni 2022 | Geenstijl: ‘Incidenten veroorzaakt door jonge mannen uit veilige landen’.
 10. 24 juni 2022 | Telegraaf: Nederland aangeprezen in smokkelfolder: ’Bij aankomst wacht uitkering en overheid betaalt huur’. “In de smokkelfolder werd Nederland aangeprezen. Bij aankomst wacht er een uitkering van 220 euro per maand (het leefgeld voor asielzoekers is inderdaad 60 euro per week). Bij erkenning kan het bedrag oplopen tot maandelijks 1600 euro voor families. Onder de kop ’accommodatie’ viel te lezen: ’U verblijft in een huis. De Nederlandse overheid betaalt de huur’.” #brochure #folder
 11. 16 juni 2022 | StatBel: Diversiteit naar herkomst in België. “Op 1 januari 2022 was 66,6% van de Belgische bevolking een Belg met Belgische achtergrond, 20,6% was een Belg met een buitenlandse achtergrond en 12,8% was een niet-Belg.”
 12. 13 juni 2022 | Telegraaf: ’Meerderheid wil opvang in de regio’. “Dat blijkt uit een representatieve peiling van Ipsos in opdracht van hulporganisatie Connect International. Van de meer dan 3000 ondervraagden ziet 67 procent heil in opvang in de regio, eventueel met de mogelijkheid om daar asiel aan te vragen. Het percentage is vrijwel gelijk verdeeld onder kiezers van verschillende politieke partijen.”
 13. 11 juni 2022 Tweet van dr. Jan van de Beek: “Feitelijk juist en met CBS-cijfers te onderbouwen: ―Alle bevolkingsgroei in Nederland is migratie-gerelateerd; ―De autochtone bevolking krimpt daarentegen (steeds sneller); ―Zonder immigratie zou de NL bevolking nu circa 4 miljoen personen kleiner zijn geweest (13,4 i.p.v. 17,6).”
 14. 8 juni 2022 | PZC: Meer dan de helft van leerlingen in het stedelijk onderwijs volgt islamitische godsdienst op school. “Zo’n 57% van leerlingen in lager stedelijk onderwijs in Antwerpen volgt islamitische godsdienst op school. (…) In 2016 volgden er 6.451 van de 12.300 kinderen in het stedelijk basisonderwijs islamitische godsdienstles. Dat was met 52,4% al meer dan de helft. Zes jaar later is dit percentage met een kleine 5% gestegen.”
 15. 3 juni 2022 | Geenstijl: OmvolkVideo | Roofjongeren versus voetbalfans.
 16. 1 juni 2022 | AD: Helft van Haagse peuters spreekt geen Nederlands.
 17. 21 mei 2022 | Telegraaf: JA21 wil opvang veiligelanders verplaatsen: ’Asielzoekers naar Curaçao’. “Nederland moet de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen verplaatsen naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Dat voorstel doet JA21. Het zou dan gaan om zelfstandige landen binnen het koninkrijk als Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Ook partijen als VVD en PVV willen migratiedeals met landen buiten de EU.”
 18. 19 mei 2022 | Tweet van United Nations: “Migration is normal. Migration is natural. Migration has always existed. Migration will always exist. Europe needs migration. We are an aging society with shrinking workforce.” – Representative from @EU_Commission at the International Migration Review Forum.”
 19. 18 mei 2022 | Trouw: Op mijn school valt niet te discussiëren over Lale Gül. “Ik ben leraar op een middelbare school in Amsterdam-West en heb leerlingen in mijn klas zitten die er zeer ­extreme denkbeelden op na­houden als het om religieuze ­onderwerpen gaat.”
 20. 14 mei 2022 | Rijksoverheid: Wat geeft de overheid uit aan de opvang van asielzoekers? “De kosten van het COA voor het opvangen van asielzoekers in een AZC zijn gemiddeld ongeveer € 27.900 per persoon per jaar. In dit bedrag zitten onder meer de kosten van: huisvesting; personeel COA; gezondheidszorg; levensonderhoud. Kosten registratie, beveiliging, beoordelen. Naast kosten voor opvang zijn er nog andere uitgaven. Bijvoorbeeld voor: politie: die asielzoekers registreert en voor de beveiliging zorgt; IND: die asielverzoeken beoordeelt; Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V): die helpt bij de terugkeer van afgewezen vreemdelingen.
 21. 13 mei 2022 | Volkskrant: Martin Sommer: “Het hoge woord is eruit: Nederland moet niet meer groeien.” “Als we wel rekening houden met de maatschappelijke effecten van arbeidsmigratie, voor het milieu, de woningmarkt, voor het onderwijs, het verkeer, noem maar op, dan is er maar één conclusie mogelijk: Nederland kan nauwelijks arbeidsmigratie verdragen. Of netter gezegd, ‘de oriëntatie’ moet zijn: ‘stabilisatie van de bevolkingsomvang’. Rits de Boer zegt het.
  Uit het Nidi-rapport, ‘Bevolking 2050 in beeld’, valt op te maken dat Nederlandse vrouwen aan de slag moeten. Ook geen populaire boodschap. Als zij er een handvol uren per week bijnemen, dan scheelt dat op de arbeidsmarkt al honderdduizenden banen. Ouderen moeten tot hun pensioen blijven werken, en allochtonen moeten hun handen uit de mouwen steken. Als dat lukt, dan zijn er alles bij elkaar een miljoen banen te vullen, zonder extra migratie. En Ingrid Thijssen van VNO-NCW moet uiteraard de portemonnee trekken. Eigen boontjes eerst, dat wordt het parool.”
 22. 13 mei 2022 | HvN: Nederlanders vinden massaal: land te vol, migratiestop nodig. #onderzoek #enquete
 23. 28 april 2022 | Reuters: Swedish PM says integration of immigrants has failed, fueled gang crime.
 24. 8 april 2022 | Sociale vraagstukken: Aanzuiging migranten. 1) strengere grenscontroles en asielprocedures hebben een negatief effect op asielinstroom 2) 50% asielzoekers heeft geen geldig asielmotief 3) illegale migratie vanuit Afrika is relatief eenvoudig te stoppen: sleep bootjes van mensensmokkelaars terug.
 25. 26 maart 2022 | Nieuwbouwwijk voor asielzoekers. “In het Friese Burgum worden asielzoekers, waarvan het merendeel is uitgeprocedeerd, sinds 1 september 2021 gehuisvest in een complete nieuwbouwwijk bestaande uit 63 woningen. De rijtjeshuizen zijn voorzien van warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Opgebracht door de Nederlandse belastingbetaler, waaronder de vele woningzoekenden die al jaren op de wachtlijst staan.”
 26. 19 maart 2022 AD: Starter moet in paar jaar twee keer zoveel eigen geld hebben voor huis. “Een alleenstaande starter met een modaal inkomen moet gemiddeld 38.000 euro eigen geld hebben om een appartement van 60 vierkante meter te kunnen kopen. In Amsterdam heb je zelfs 253.000 euro op je spaarrekening nodig en in Utrecht 145.000 euro.” . #woningen #woningnood #woon
 27. 18 februari 2022 | Volkskrant: Om het migratiedrama te stoppen moeten de Europese grenzen weer grenzen worden. Maar wel mét doorgangen. “De Europese grensbewaker Frontex kreeg een ‘smokkelfolder’ in handen, een soort reisbrochure met informatie over de aantrekkelijke bestemmingen in Europa. Volgens die folder is Nederland een prachtige bestemming: de asielzoeker krijgt standaard een uitkering van 220 euro per maand. Wordt de aanvraag toegewezen, dan loopt de uitkering op tot 1.600 euro per maand. Bij ‘Accommodatie’: ‘U verblijft in een huis. De Nederlandse overheid betaalt de huur.’” #brochure #folder
 28. 5 januari 2022 | Eenvandaag: Een omstreden aanpak, maar het werkt: zo voert Denemarken het strengste asiel- en migratiebeleid van heel Europa. “Zo besloot Denemarken dit jaar als eerste land in Europa dat ze Syrische vluchtelingen gedwongen willen terugsturen naar Syrië omdat het er weer veilig zou zijn. Ook nam het Deense parlement een wet aan die regelt dat asielzoekers hun procedure moeten afwachten in een land buiten Europa.”

2021

 1. 1 oktober 2021 | Studio Vrijdag: Factcheck: “Een asielzoeker die asiel krijgt in Nederland, kost de schatkist één miljoen euro.” “Op basis van het enige echte recente onderzoek hiernaar en de gesproken bronnen lijkt de uitspraak echter gewoon helemaal waar te zijn. De gemiddelde persoon die asiel aanvraagt en krijgt in Nederland, kost de schatkist inderdaad ongeveer 1 miljoen euro.”
 2. 13 september 2021 | NOS: Europese Rekenkamer: EU-migratiebeleid faalt. “De EU-landen slagen er slechts in om 29% van de afgewezen migranten terug te sturen. Voor mensen die van buiten Europa komen, gaat het zelfs om maar 19%.”
 3. 31 juli 2021 | Bild.de: Jeden Tag zwei Gruppen-Vergewaltigungen. De helft van de daders heeft geen Duitse nationaliteit. Vaak afkomstig uit Afghanistan, Syrië of Irak. De meeste pleegden de daad terwijl de asielprocedure nog liep.
 4. 20 juli 2021 | Telegraaf: ’Mokumse homohater vaak een allochtoon’. “AMSTERDAM – Slachtoffers van homodiscriminatie in de hoofdstad stellen dat hun belagers vaak jongeren zijn die een ’niet-Nederlandse’ achtergrond hebben.”
 5. 11 juli 2021 | Telegraaf: Familie Delano G. waarschuwt: ‘Foute jongeren uit Nieuwegein kweekvijver voor Mocro-gangsters’ “Familieleden: Politie en justitie moeten veel harder optreden tegen dit soort jonge, zeer gewelddadige criminelen. Ze begrijpen alleen de harde taal. Hard tegen hard. Het zijn geen mensen, maar meedogenloze beesten.”
 6. 20 juni 2021 AD: 900.000 twintigers en dertigers wonen bij ouders: ‘Bij vlagen word ik moedeloos’. #woningen #woningnood #woon
 7. 11 juni 2021 | Telegraaf: Asielhopper ongrijpbaar: terugsturen naar EU-land van aankomst mislukte 46.000 keer. “Nederland haalt bij het uitzetten van deze asielzoekers drie op de vier keer bakzeil.”
 8. 5 juni 2021 Tweet van dr. Jan van de Beek (mede-auteur van het onderzoek Grenzeloze verzorgingsstaat): “Incl. volgmigratie en 2e generatie kost één primaire asielmigrant de schatkist orde grootte €1 miljoen.” #demografie
 9. 27 mei 2021 | Volkskrant: Moordcijfer Zweden hoger dan meeste andere Europese landen: ‘Geen ander land heeft zo’n stijging meegemaakt’. “De onderzoekers willen zich niet branden aan de achtergrond van de daders [maar…] Uit onderzoek in 2017 bleek dat 90% van de verdachten van moord een migratieachtergrond had.”
 10. 24 mei 2021 | Elsevier: Nederlandse ontwikkelingshulp vloeide naar Palestijnse terreurgroep. Zie ook WNL: Nederlandse ontwikkelingshulp naar Palestijnse terroristen: ‘Daar moet je natuurlijk onmiddellijk mee stoppen’.
 11. 3 maart 2021 Grenzeloze verzorgingsstaat. De gevolgen van immigratie voor de overheidsfinanciën, door Jan van de Beek, Hans Roodenburg, Joop Hartog en Gerrit Kreffer. “Totale nettokosten over de jaren 1995-2019: € 400 miljard, evenveel als alle Nederlandse aardgasbaten.” #demografie
 12. 2 maart 2021 | Geenstijl: 80% loverboys heeft migratieachtergrond.
 13. 12 januari 2021 | Telegraaf: Grote druk van asielzoekers op huisvesting, gescheiden ouders naar daklozenopvang.

2020

 1. 12 oktober 2020 | Valeurs Actuelles: De moslimstem, een belangrijke bron van stemmen voor linkse partijen. “Een onderzoek dat wijst op de verderfelijke infiltratie van de islam in het lokale associatieve weefsel, heel vaak met de goedkeuring van politici die op zoek zijn naar de moslimstem.”
 2. 22 juli 2020 | Telegraaf: ’Nasissers vaak jongeren met migratieachtergrond’. “Het zijn vooral ’hangjongeren’ van een jaar of twintig die (vrouwelijke) voorbijgangers in Utrecht nastaren, nasissen, uitschelden, bespugen of zelfs betasten.”
 3. 12 juli 2020 | Twitterdraadje over cancel culture. Originele draadje hier.
 4. 26 juni 2020 | Stuk Rood Vlees: De politieke dominantie van hoogopgeleiden. “Als opleidingsgroepen gelijk werden vertegenwoordigd zou Nederland er heel anders uitzien. Om een paar voorbeelden te noemen: sociale voorzieningen zouden worden uitgebreid, de verschillen tussen rijk en arm zouden kleiner zijn, immigratie zou meer worden beperkt, criminaliteit zou harder worden bestraft en Europese integratie zou worden teruggeschroefd.”
 5. 19 juni 2020 | Telegraaf: Moslimdocent roept op tot vrouwenbesnijdenis: 80 uur taakstraf. “De rechter zei een veroordeling „noodzakelijk” te vinden in een democratische samenleving. „De uitlatingen zijn publiekelijk gedaan en als daaraan gehoor zou worden gegeven, zou een ernstige mishandeling het gevolg zijn.” Het recht van vrijheid van godsdienst en meningsuiting weegt daarom volgens de rechtbank in dit geval niet zwaarder.”
 6. 12 juni 2020 | I&O Research: Kiezers solidair met zuidelijke landen, maar niet tegen elke prijs. “Drie op tien kiezers staan achter het Europese herstelfonds, zoals de Europese Commissie het voorstelt, 61 procent staat hier niet achter.” #EU #EuropeseUnie
 7. 1 juni 2020 | UvA: Waarom zijn de daders van antihomogeweld relatief vaak van Marokkaanse komaf?
 8. 22 april 2020 | NOS: Kwart 15-jarigen kan bijsluiter of brief van school niet goed lezen.
 9. 17 april 2020 | Telegraaf: Vluchteling: ’Jullie halen je eigen ondergang binnen’. “„Ik ben tegen immigratie uit moslimlanden”, zegt ze zonder omhaal. „Of het nou Iraniërs, Irakezen, Syriërs of Afghanen zijn, het merendeel van hen heeft geen enkele ervaring met open, vrije samenlevingen. Hoe kun je aan een Afghaanse man, die nog nooit een vrouw heeft gezien zonder hijab (hoofddoek – red.), uitleggen dat schaars geklede westerse vrouwen geen hoeren zijn? Die man heeft geen idee, die moet nog een hele ontwikkeling doormaken. Het is niet hun schuld, maar veel van die mensen komen nu eenmaal uit veel primitievere culturen, met normen en waarden die haaks staan op die in het Westen.”
 10. 22 februari 2020: Telegraaf: ’Migratiestroom door iedereen onderschat’. “Bovendien is er volgens de Europa-deskundige een sterke symbolische en ideologische component: Brussel probeert via het vrije verkeer van personen een nieuwe Europese identiteit te bewerkstelligen, die de nationale overstijgt en zo de Europese integratie bevordert. Schout: „Het wordt ook wel ontwortelen genoemd. Het creëren van een Europese burger.”” #omvolking
 11. 28 januari 2020 | Klokkenluiders: Gevoelige informatie Justitie weggehouden bij Tweede Kamer “In dat IND-onderzoek is er volgens de inspecteurs zeer gevoelige informatie buiten het rapport gehouden. Bekend was dat op telefoons van asielzoekers martelvideo’s en kinderporno is aangetroffen. Daar is niet in alle gevallen onderzoek naar gedaan. ,,Er zijn mogelijk terroristen doorgevoerd naar een AZC”, aldus een bron bij de Inspectie. ,,Dat mocht niet in het rapport verschijnen.””

2019

 1. 22 september 2019 | Trouw: Michèle Tribalat: Haal het immigratiedebat uit het morele keurslijf. “De uit Frankrijk overgewaaide term ­‘omvolking’ wekt een valse suggestie. Maar de figuurlijke betekenis van het begrip is geen onzin, vindt de Franse demografe Michèle Tribalat.” (…) “Wie ­carrière wil maken als immigratiedeskundige, kan maar beter een positieve kijk op immigratie bevorderen.” (…) “Het was altijd Frans beleid om de immigrant om te vormen tot Fransman. Dat assimilatiemodel heeft afgedaan, schrijft u in uw boek ‘Assimilation, La fin du modèle Français’ (2017): moslims zijn geloviger geworden en trouwen voornamelijk met elkaar.”
 2. 19 september 2019 | Folia: ‘Afkeer van immigratie hangt niet samen met aantal immigranten in een land’. “Wanneer immigranten sterk verschillen van autochtonen qua culturele waardes als religiositeit, opinie over homorechten en persoonlijke vrijheden, dan blijken laagopgeleide autochtonen duidelijk negatiever over immigratie dan hoogopgeleide autochtonen.’ (…) “Meer dan hoogopgeleiden vinden zij [i.e. laagopgeleide autochtonen] dat de verworvenheden van de verzorgingsstaat, zoals een WW-uitkering, rechten zijn van mensen die daar altijd aan hebben bijgedragen en niet van nieuwkomers. Ook uit ander onderzoek blijkt vaak dat laagopgeleide autochtonen over het algemeen vrij chauvinistisch zijn over de verzorgingsstaat.”
 3. 10 september 2019 | De Gelderlander: Kinderen op moskeescholen in Ede en Veenendaal leren dat ongelovigen doodstraf verdienen.
 4. 21 augustus 2019 | Nieuwsuur: Ruim 350 zedenzaken blijven maanden liggen door onderbezetting. “Vader Nico: “De zedenpolitie kwam tot onze verrassing met een oplossing: een zogenoemd FOEI-gesprek. De zedenrechercheur spreekt dan samen met de wijkagent de vermoedelijke dader aan op de verkrachting van onze dochter.” Dit gesprek heeft geen juridische waarde, sterker nog: als het slachtoffer daarna besluit om alsnog aangifte te doen, is het hele traject al beïnvloed en is het heel lastig om de verdachte alsnog te vervolgen.”
 5. 10 september 2019 | NRC: In de koranschool leren kinderen dat Nederland niet hun land is.
 6. 3 juli 2019 | Trouw: Het gezellige dagje zwemmen staat onder druk door intimidatie, aanranding en geweld. “Jeugd tussen de 15 en 25 jaar, man en multicultureel, dat is de groep die de problemen veroorzaakt. Het is een maatschappelijk probleem.”
 7. 26 juni 2019 | SCP: Sociaal en Cultureel Rapport. Denkend aan Nederland. “Bedreigingen en versterkingen voor Nederland (bevolking van 16 jaar en ouder, 2018 (in procenten)). Islam: 62%: bedreigend.” (Hoofdstuk 6 van het Sociaal en Cultureel Rapport 2019 – Denkend aan Nederland, Wensbeelden, zelfbeelden en gepercipieerde bedreigingen, p. 17).
 8. 1 juli 2019 | Elsevier: Zwembadterreur: badgasten bedreigd door vierhonderd jongeren. “4. Den Haag (…) dat er dagelijks politieassistentie nodig is om allochtone jongens er uit te zetten of te arresteren. (…) Personeelsleden zouden worden bedreigd, meisjes en vrouwen aangerand. Groepen jongens zouden het zwembad ‘domineren’ en intimiderende leuzen roepen als Allahu akbar. Het zwembad zou inmiddels gekscherend ‘islama-bad’ worden genoemd.”
 9. 4 juni 2019 | De Morgen: Sam van Rooy (Vlaams Belang) antwoordt Joël De Ceulaer: ‘Wie Vlaming onder de Vlamingen is, vormt voor ons geen probleem’. “Wij sluiten geenszins uit dat wie een migratieachtergrond heeft Vlaming onder de Vlamingen kan zijn en dus tot ‘het eigen volk’ of ‘onze mensen’ behoort. (…) Wat ‘Vlaming onder de Vlamingen’ concreet betekent, laten heel wat mensen met migratieachtergrond zien die (willen) werken, onze taal spreken, geen criminele feiten plegen en de islamisering niet faciliteren, en die zich inschrijven in onze Vlaamse, Europese cultuur; in onze vrije, seculiere samenleving; en in onze democratische rechtsstaat. Dat betekent niet dat men biefstuk friet moet eten. (…) Op onze kies- en ledenlijsten staan mensen met een andere etnisch-culturele afkomst, die helaas niet zelden als ‘verrader’ worden uitgescholden, of zelfs bedreigd. (…) Het besef dat het Vlaams Belang de beste vriend is van iedereen die Vlaming onder de Vlamingen is, groeit: tijdens de verkiezingscampagne heb ik veel VB-sympathisanten met migratieachtergrond leren kennen, zoals pas nog uit de Nepal, Mauritius en Dominicaanse Republiek. Ook zij voelen zich hier steeds minder thuis en willen islamisering noch onveiligheid; ook zij willen zwaardere, rechtvaardige straffen en een rechtvaardige sociale zekerheid die niet openstaat voor de hele wereld.”
 10. 16 mei 2019 | Telegraaf: Ministerie verdoezelt asieldelicten. “Ernstige misdrijven die gepleegd zijn door asielzoekers zijn in een rapportage van het ministerie van Justitie en Veiligheid weggemoffeld. Zedendelicten en misdrijven als moord en doodslag zijn onder de noemer ’overige’ verborgen in een rapport dat juist openheid moest bieden.”
 11. 4 mei 2019 | NOS: Lukt het vluchtelingen om hier een baan te vinden? Dit zijn de cijfers. “Van de mensen die hier 10 jaar waren, was dat 50%. Daarbij ging het om mensen tussen de 15 en 64. Dat is nog altijd wel fors minder dan het percentage werkenden onder inwoners zonder een migratie-achtergrond. Van hen werkte toen 74%.”
 12. 28 april 2019 | Geenstijl: ’18 jaar islamitisch terrorisme, 31.221 aanslagen, 146.811 doden’
 13. 27 april 2019 | Telegraaf: Moeder wil dat haar geradicaliseerde dochter en kleinkinderen in Syrië blijven. ’Haal geen IS-tijdbommen naar Nederland’ “(…) laat Syrië-gangers daar. Ik heb geen enkel vertrouwen in die zogenaamde deradicaliseringsprogramma’s. In Raqqa gingen ze na het vrijdaggebed naar het plein om daar naar martelingen en onthoofdingen te kijken. Bij aanslagen stonden ze er te juichen voor grote beeldschermen. Die kinderen werden vanaf hun zevende of achtste getraind voor de jihad, de oorlog. Mijn oudste kleinzoon is nu twaalf. Hoe moet die als terroristenkind straks naar een Nederlandse school? Hoe gaan de andere kinderen en ouders op hem reageren? Die kinderen zijn wandelende tijdbommen.

  Ze vindt het ongeloofwaardig dat IS-bruiden nu beweren niks van alle gruweldaden te hebben meegekregen. Maya Bolder: „Die hoofden werden op hekken gespietst. Lijken hingen ze aan kruisen. Alsof ze dat niet gezien zouden hebben. En nu maar beweren dat ze alleen maar op de kinderen pasten en het huishouden deden. Of neem die mannen, die zeggen dat zij in Raqqa bouwvakker waren of slechts brood bakten. Het is zo schijnheilig: ze liegen en bedriegen alsof het niks is. Ze hangen allemaal dezelfde kulverhalen op.”

  Maya voelt geen empathie voor de daders, maar des te meer solidariteit met de slachtoffers, zegt ze. „Ik zag dat filmpje van die aanslag in Nice – ik heb al die filmpjes van de aanslagen bekeken – toen een IS-terrorist met een truck over mensen heen reed. Dan denk ik: wat verschrikkelijk, daar is Mandy ook schuldig aan. In 2015, toen zij en Yasser uitreisden, was dit allemaal allang bekend. Ik zag het toch op internet! De martelingen, de onthoofdingen, de verbrandingen, de verdrinkingen door IS, alles stond online.”
 14. 19 april 2019 | Volkskrant: Slachtoffers praten mondjesmaat over groepsverkrachtingen zoals die in Rotterdam: ‘Je gaat niet snitchen’. “Daders van groepsverkrachtingen, gemiddeld rond de vijftien jaar oud, hebben relatief vaak een niet-westerse achtergrond, zegt Hendriks: Antilliaans, Surinaams, Marokkaans, Turks.
 15. 18 april 2019 | HLN: Radicale islam in opmars: bijna honderd salafistische organisaties in België.
 16. 9 april 2019 | AD: Jongeren doen zich voor als wanhopige daklozen om tóch urgentieverklaring te krijgen.
 17. 13 maart 2019 | De Groene Amsterdammer: Smileys scoren, platlullen en downgraden. “Woninginbraak wordt ‘vernieling’, diefstal heet ‘baldadigheid’, straatroof gaat de boeken in als ‘zakkenrollerij’. Grootschalig onderzoek laat zien hoe de politie criminaliteitscijfers kunstmatig laag houdt.” (…) “Meer dan de helft van de agenten die betrokken zijn bij registratie zegt mee te maken dat misdrijven onterecht onder een andere categorie in de boeken worden gezet. Nog eens vier van elke tien agenten die antwoord gaven zeggen dat het aantal opgeloste misdrijven hoger wordt voorgesteld dan het in werkelijkheid is.” #criminaliteit #politie
  Zie ook: 13 januari 2017 | ‘Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt‘.
 18. 25 februari 2019 | VRT: In Antwerpen zijn er voor het eerst meer inwoners met migratieachtergrond dan zonder | Demografie: “De allergrootste groep is van Noord-Afrikaanse herkomst. Ook personen van Aziatische en West-Europese herkomst zijn goed vertegenwoordigd in de statistieken. De beweging in Antwerpen heeft veel te maken met de hogere geboortecijfers bij het allochtone gedeelte van de bevolking. Bij kinderen tussen 0 en 10 hebben zij een aandeel van drie kwart in de bevolkingscijfers en in een aantal wijken in Antwerpen ligt dat nog hoger.” #demografie
 19. 16 januari 2019 | Socialevraagstukken.nl: Het is niet anders: etnische diversiteit hangt samen met minder cohesie in de buurt, door Roel Jennissen.
 20. 2 januari 2019 | RD: Nederland door instroom buitenlanders steeds dichter bevolkt. “CBS: „Inmiddels is 23 procent van de Nederlandse bevolking van buitenlandse afkomst. In Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is dat respectievelijk 54, 53, 51 en 35 procent. In Amsterdam en Den Haag heeft pakweg 18 procent een westerse migratie-achtergrond en 35 procent een niet-westerse, in Rotterdam is dat 12 en 38, in Utrecht 12 en 23 procent.” #demografie

2018

 1. 5 november 2018 | CBS: Bevolkingsgroei Nederland en EU vooral door migratie.
 2. 16 oktober 2018 | AD: Syriërs krijgen werkplek maar komen na week niet meer opdagen.
 3. 18 oktober 2018 | BX1.be: “Alle andere vrouwen moesten thuisblijven”, reageerde Theo Francken op de foto van de overwinning van Catherine Moureaux in Molenbeek.
 4. 18 september 2018 | Volkskrant: Verkrachter krijgt lagere straf zodat hij verblijfsvergunning niet verliest. “Een man die is veroordeeld wegens verkrachting heeft een lagere straf gekregen om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning zou verliezen. De 38-jarige Afghaanse asielzoeker verkrachtte in 2016 een licht verstandelijk beperkt meisje van 18 jaar in het magazijn van een winkel.”
 5. 18 september 2018 | AD: Woede in Den Haag over milde straf voor asielzoeker na verkrachting. “De rechter legde aan de Afghaan niet de maximale straf op, omdat hij dan zijn verblijfsvergunning zou kwijtraken.”
 6. 13 september 2018 | De Kanttekening: Iedereen die zichzelf identificeert als Nederlander is autochtoon, interview met Jan van de Beek. (Zie ook het bericht op 4 juni 2019 | De Morgen: “Wie Vlaming onder de Vlamingen is, vormt voor ons geen probleem.”)
 7. 10 september 2018 | AD: ‘Nederland gaf steun aan jihadisten in Syrië’.
 8. 11 augustus 2018 | Elsevier: De baarmoeder is terug als politiek wapen. “De Moslimbroederschap heeft als doctrine: Europa innemen via de baarmoeder. Dus niet met geweld, zoals IS-strijders proberen, maar door islamitische (soennitische) vrouwen zo veel kinderen te laten baren dat de christelijke autochtonen worden overvleugeld.”
 9. 26 juni 2018 | Telegraaf: Blanke oudere doelwit rovers. “Er moet een onderzoek komen naar de racistische motieven van allochtone overvallers in Rotterdam, die voornamelijk blanke ouderen beroven.”
 10. 1 juni 2018 | AD: Syrische vluchtelingen minder hoog opgeleid dan gesuggereerd.
 11. 24 mei 2018 | AD: ‘Extreemlinks gaat vaak vrijuit’. “Extreemlinkse groepen worden ‘vrijwel niet’ vervolgd als zij vernielingen plegen, geweld gebruiken of bedrijven saboteren. Bovendien lijken er nauwelijks politiedossiers te worden opgebouwd over de leiders, wijst onderzoek uit.”
 12. 17 mei 2018 | PEW: News Media and Political Attitudes in the Netherlands.

  Zie ook.
 13. 23 april 2018 | NRC: Geheime lijsten financiering moskeeën onthuld. Onderzoek NRC & Nieuwsuur: Koeweit en Saoedi-Arabië financieren tientallen Nederlandse moskeeën, blijkt uit geheime lijsten van Buitenlandse Zaken.
 14. 21 maart 2018 | Nieuwsblad.be: 40 van de 43 daders groepsverkrachting in Zweden hebben migratie-achtergrond.
 15. 6 maart 2018 | Toronto Sun: Sickening ISIS video shows boy, 4, shooting prisoner in the head. “The tiny terrorist — dressed in his wee all-black ISIS ensemble — orders a 10-year-old to behead another prisoner.  He makes the throat-slashing gesture. The older boy then beheads the terrified prisoner. Another child, about seven, jumps off a merry-go-round, grabs a knife and beheads another prisoner. Blood spurts onto the ride.”
 16. 7 februari 2018 | Telegraaf: Onderzoek naar fraude rond inburgering. “(…) met name Eritreërs en Somaliërs lijken te sjoemelen met hun inburgeringsplicht, zei minister Koolmees (Sociale Zaken) woensdag dat er inderdaad anonieme meldingen zijn gemaakt van fraude. Zo zouden er valse facturen voor inburgeringslessen worden ingediend, waarbij de buit met het malafide inburgeringsbureau gedeeld wordt.”

2017

 1. 26 november 2017 | NU.nl: NUcheckt: Wat krijgen asielzoekers eigenlijk?
  – ‘Vluchtelingen krijgen voorrang op een huurwoning’: Grotendeels waar.
  – ‘Asielzoekers krijgen tot 10.000 euro zakgeld om hun nieuwe huis in te richten’: Onwaar.
  – ‘Gemeenten betalen de eerste twee jaar de woninghuur voor statushouders’: Grotendeels onwaar.
  – ‘Asielzoekers krijgen 850 euro leefgeld per maand’: Onwaar.
  – ‘Asielzoekers hoeven geen zorgpremie te betalen en geen eigen risico te hebben’: Grotendeels waar.
  – ‘Twee derde van alle bijstandsuitkeringen gaat naar allochtonen’: Waar.
 2. 21 oktober 2017 | Volkskrant: Femke Halsema: geef vluchtelingen hun eigen steden.
 3. 14 september 2017 | NYT: The Uncomfortable Truth About Swedish Anti-Semitism. “(…) a study from 2013 showed that 51% of anti-Semitic incidents in Sweden were attributed to Muslim extremists. Only 5% were carried out by right-wing extremists; 25% were perpetrated by left-wing extremists.”
 4. 13 juli 2017 | Volkskrant: Criminele vreemdeling wordt maar zelden uitgezet, rechters bemoeilijken intrekken verblijfsstatus. “De overheid heeft grote moeite om criminele vreemdelingen hun verblijfsvergunning af te pakken. In 2012 versoepelde het kabinet de regels om ook buitenlandse veroordeelden die al lang in Nederland wonen, te kunnen uitzetten. Maar rechters steken daar vaak een stokje voor.”
 5. 30 mei 2017 | Parool: Van der Burg: Hoe meer asielzoekers, hoe beter.
 6. 21 mei 2017 | Le Parisien: Paris: des femmes victimes de harcèlement dans les rues du quartier Chapelle-Pajol. “Vrouwen in de wijk Chapelle-Pajol, in het oosten van Parijs, klagen dat ze zich niet kunnen verplaatsen zonder opmerkingen en beledigingen van mannen.”
 7. 27 april 2017 | AD: ‘Stop massa-immigratie om verzorgingsstaat betaalbaar te houden’. “Nederland kan maar heel beperkt verantwoordelijkheid nemen voor de miljoenen mensen die op drift zijn geraakt, zegt immigratie-deskundige Jan van de Beek. Nederland moet vluchtelingenverdragen opzeggen en desnoods gebieden buiten Europa leasen om vluchtelingen onder te brengen.”
 8. 20 april 2017 | Telegraaf: ‘Ernstige incidenten zwembad niet gemeld’. “Een korte schets over de wantoestanden binnen de Haagse Gemeentebaden m.b.t allochtone bezoekers. Dit betreft o.a. hun houding, gedrag, omgangsvormen en (gebrek aan) respect.M.b.t. het Zuiderparkbad is gebleken dat al sinds de opening (in 2000) er heel veel problemen zijn met vooral allochtonen met een islamitische achtergrond. Zij domineren (en bezitten) het zwembad dusdanig dat veel medebezoekers én personeel daar ernstig onder lijden.
 9. 14 april 2017 | Elsevier: Meebuigen met de moslims: hoe de islam Nederland verandert, door Syp Wynia. Aan het eind van dit artikel staat een lijst met feiten en gebeurtenissen omtrent de islamisering van Nederland. “Geschiedenis van de islamisering. Van het meest recente incident terug naar het begin in 1951, toen de eerste moslims groepsgewijs naar Nederland kwamen: Molukse militairen.”
 10. 1 april 2017 | TPO: Beeld: ‘Extreem-links bestaat niet, links is voor wereldvrede en gelijkheid’
 11. 30 maart 2017 Elsevier: Justitie grijpt niet in: ‘Eritrese asielzoekers vieren massaal vakantie in eigen land’.
 12. 30 maart 2017 | Telegraaf: Zorgeloos in Eritrea. “Grote groepen Eritreeërs gaan nog altijd op vakantie naar het land waaruit ze nu juist gevlucht zijn. Het kabinet beloofde de verblijfsvergunning af te nemen van asielzoekers die dit doen. Daar is bij Eritreeërs niets van terechtgekomen.”
 13. 28 maart 2017 | Trouw: Wit is de ‘nieuwe minderheid’ in grote steden. “Autochtonen moeten eraan wennen: ze veranderen van de dominante meerderheid in een van de minderheden. In grote steden leeft ‘wit van Nederlandse komaf’ al als minderheid naast klassieke migrantengroepen als Surinamers, Antillianen, Turken en Marokkanen en nieuwkomers uit westerse landen. Ook in middelgrote steden wordt dit de realiteit. Net als mensen met een migratieachtergrond moeten autochtonen hun plek vinden en integreren in de nieuwe, diverse stad.”
 14. 17 maart 2017 | Telegraaf: Erdogan: Turken in Europa moeten meer kinderen krijgen.
 15. 17 maart 2017: Waarom de PVV op 15 maart 2017 nog niet de grootste werd, door G.J. Mulder (zie vooral de laatste 5 alinea’s).
 16. 15 maart 2017 | NRC: NRC checkt: ‘In gevangenis en bijstand is 60 procent allochtoon.’Deze stelling is waar.
 17. 13 maart 2017 | KennisLink: De allochtone achterban van Geert Wilders. Waarom stemmen migranten soms op nationalistische populisten? Door: Marloes van Amerom. “Nederlanders met een migrantenachtergrond geven in interviews aan dat op de PVV stemmen voor hen geen probleem is, omdat ze zichzelf ‘gewoon’ als Nederlander zien.
 18. 7 maart 2017 | Mediacourant: AD dreigt VVD: ‘We kunnen ook Wilders premier maken’.
 19. 10 februari 2017 | WNL: PVV populairst onder hoger opgeleiden.
 20. 1 februari 2017 | Parool: Meerderheid Amsterdamse docenten: integratie is mislukt.
 21. 13 januari 2017 | Trouw: ‘Nederlandse politie ziet de meeste misdaad niet’. “Door capaciteitsgebrek bij de opsporingsdiensten en daling van de aangiftebereidheid bij burgers en bedrijven, geven de cijfers niet weer wat de werkelijke omvang is van de misdaad.”
  Zie ook: ‘Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt’. #politie #criminaliteit
 22. 4 januari 2017 | NRC: NRC checkt: ‘Vijftig miljoen moslims accepteren geweld’ – dat blijkt te kloppen.
 23. 4 januari 2017 | Algemeen Dagblad: ‘Het Westen moet zich veel weerbaarder opstellen.’ Interview met Ruud Koopmans. “Van de moslims van Turkse en Marokkaanse komaf in Nederland moet 45% als ‘fundamentalistisch’ worden beschouwd. Zij tolereren maar één interpretatie van de Koran en stellen die boven de Nederlandse wet. Bij deze groepen is er sprake van sterke segregratie: hun hele leven is ingericht op omgang met gelijkgezinden.

2016

 1. 8 december 2016 | TPO: Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept Libelle op Ebru Umar te ontslaan. Zie ook: Mensenrechtenorganisatie Amnesty voert wederom persoonlijke aanval uit op Ebru Umar.
 2. 29 december 2016 | NPO: De PVV is geen partij van ‘Boze Witte Mannen’: 5 mythes over PVV-kiezers (PVV-stemmers zijn vaker dan men denkt: (1) jong, (2) allochtoon, (3) stedeling, (4) vrouw en (5) hoogopgeleid), door @Sywert. Zie ook: PVV tweede partij onder Surinaamse Nederlanders.
 3. 14 december 2016 | Elsevier: ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken’
 4. 4 november 2016 | NOS: Integratie Eritrese vluchtelingen verloopt problematisch. “Meer dan 50% van de Eritrese vluchtelingen zit in de bijstand. Hun achtergrond speelt volgens Van Geffen daarbij een rol. “Ze hebben meestal nauwelijks gestudeerd of hebben een achtergrond in de landbouw. Ze zijn niet gewend aan het werken in een industriële omgeving. Ze zijn ook helemaal niet gewend aan hoe wij in Nederland met elkaar werken.””
 5. 15 oktober 2016 | Parool: Mees (13) was enige witte leerling in de klas, na twee maanden is hij van school. “Mees was de enige blanke in zijn klas. En al snel doodongelukkig. (…) hij viel er compleet buiten. In de pauzes praatten zijn klasgenootjes Turks en Marokkaans. Hij werd uitgemaakt voor ‘tata’, kaaskop en kut-Hollander. Dit was geen pesten door een paar kinderen, want dat kan Mees echt wel hebben, maar dit is, nou ja…” Ditmeijer valt hem bij: “Je wilt het woord niet graag gebruiken, maar het is discriminatie.”
 6. 2 oktober 2016 | Telegraph: Majority of Paris attackers used migration routes to enter Europe, reveals Hungarian counter-terror chief.
 7. 9 september 2016 | Volkskrant: Machtiger aan de zijlijnNiemand wil met hem regeren, zijn partij is wankel, het verkiezingsprogramma ‘een bierviltje’. Toch blijft de macht van Geert Wilders voelbaar, misschien wel meer dan ooit. ‘Hij laat zich niet meer in een stramien drukken.’” Door Frank Hendrickx.
 8. 8 juni 2016 | Zeit: Wolfgang Schäuble: “Afrika wird unser Problem sein.” “Die Abschottung ist doch das, was uns kaputt machen würde, was uns in Inzucht degenerieren ließe.” #inteelt
 9. 12 april 2016 | “90 procent van de moslimjongeren in Molenbeek en Schaarbeek noemt ISIS-terroristen helden”.
 10. 17 maart 2016 | TPO: Zo woont de asielzoekers weigerende Amsterdamse stadsadel, uiteraard bijna voor niks.
 11. 30 januari 2016 | Geenstijl: MinVenJ: ‘In 2015 ruim 8000 incidenten op azc’s’
 12. 16 januari 2016 | NRC: Taboe op onderzoek relatie zedenmisdrijf en herkomst. “(…) verdachten van groepsverkrachtingen en -aanrandingen. Ook hier blijken minderheden relatief vaak daders: van de 1.858 verdachten was 43 procent ‘autochtoon’ en 57 procent ‘allochtoon’. (…) Uit de jongste [CBS] data blijkt dat in 2014 3.350 mensen werden verdacht van een zedenmisdrijf. Zo’n 58 procent was autochtoon, 11 procent ‘westers allochtoon’ en 31 procent ‘niet-westers allochtoon’. Die laatste groep (12 procent procent van de bevolking) is dus ruim oververtegenwoordigd. (…) Jennissens conclusie: niet-westerse allochtonen plegen relatief vaker zedenmisdrijven dan autochtonen. De uitschieters zijn mensen van Antilliaanse komaf, die 6,5 keer vaker een zedendelict plegen, gevolgd door mensen uit sub-Sahara Afrika (6 keer) en Arabische landen (5 keer). Jennissen: „Die groepen bestaan uit relatief jonge mensen. Corrigeer je de data voor leeftijd en geslacht, dan neemt de oververtegenwoordiging af, maar verdwijnt ze niet. (…) criminologen Anton van Wijk en Arjan Blokland onderzochten [in 2008] de etniciteit van zedendelinquenten in het jaar 2005. Hun conclusie: alle etnische minderheden zijn oververtegenwoordigd, op Indonesiërs na.”

2015

 1. 1 december 2015 | Volkskrant: Islamitische Staat is in niets strijdig met de islam, door Halim el Madkouri. #ISIS #IS
 2. 1 november 2015 | Wim van Rooy in Buitenhof: “Die mensen hebben in een cultuur geleefd die 1400 jaar bestaat, als een rooster over het hoofd getrokken, zoals bij ons ook een rooster over ons hoofd getrokken is. En die twee, die matchen niet.”
 3. 10 oktober 2015 | AD: VVD weert opvang bij woning premier Rutte. #nimby.
 4. oktober 2015: EU Fundamental Rights Colloquium 2015 – Frans Timmermans on migration, culture and diversity: “Diversity is humanity’s destiny. (…) Europe will be diverse. The only question is how we deal with that diversity. If we don’t get this right Europe will not remain a place of peace and freedom.”
 5. 30 juli 2015 | CBS: Zeven van de tien Somaliërs in de bijstand.
 6. 26 maart 2015 | Parool: ‘Hoofddoek is beste voorspeller voor moslimfundamentalisme’. “Als tolerante Nederlanders zijn we geneigd te denken dat de sluier een onschuldig lapje stof is. Dat klopt niet. 55% van de stellen waarvan de vrouw een hoofddoek draagt, is fundamentalistisch,’ aldus Koopmans. Al eerder bleek uit zijn onderzoek dat 45% van de Nederlandse moslims (man en vrouw) voldoet aan de definitie van ‘fundamentalist’.”
 7. 5 maart 2015 | Telegraaf: PvdA betrokken bij megamoskee.
 8. 5 februari 2015 | RTL Nieuws: Bijna 63 procent van gevangenen in Nederland is allochtoon.
 9. 17 januari 2015 | The Telegraph: What is going wrong in France’s prisons? “Of the 67,500 people currently behind bars in France, it is estimated that 70% are Muslim – when they comprise only 8% of the French public. It is illegal under France’s strict laicity laws to count the number of Muslim prisoners, but experts agree that the figure is an accurate average – with some prisons, like those near Paris and Marseille, seeing an even higher percentage.”
 10. 1 januari 2015 | Quest: Belanden allochtone Nederlanders echt zo vaak in de criminaliteit?
  Aantal verdachten per 10.000 inwoners:
  Autochtonen: 88
  Allochtonen 232
  Niet-westerse allochtonen: 333
  Marokkanen: 458
  Antillianen: 566

2014

 1. 1 oktober 2014 | Geerten Waling: Pim Fortuyn werd vermoord, en ik was blij. “Voor een weldenkend mens bestond er feitelijk niets buiten de paarse dogma’s, vooral waar het ging om de ethische kwesties en de internationale, multiculturele toekomst van Nederland. Wat rond de millenniumwisseling gold als een fatsoenlijk debat was niet een openhartige uitwisseling van tegenovergestelde standpunten, maar louter een test van ideologische zuiverheid.”
 2. 10 oktober 2014 | AT5: ‘Politiek wil minder Marokkanen in Opsporing Verzocht zien’. Zie ook: De Telegraaf. en BNdeStem.
 3. Maart 2014 | WZB: Religious fundamentalism and out-group hostility among Muslims and Christians in Western Europe. Discussion paper. [PDF] Door: Ruud Koopmans.
 4. 22 februari 2014 | Volkskrant: Eerste kabinet-Rutte (gedoogconstructie met PVV) viel na verzet CDA’ers (ook bij RTL, NU.nl en AD), zie ook dit interview met Hans Hillen (februari 2017): “Het was toen een budgetair probleem en later is dat als argument gebruikt om naar een soort cordon sanitaire te komen.” Verdere duiding hiervan bij WNL.

2013

 1. 9 december 2013 | WZB: Islamic fundamentalism is widely spread. WZB study shows significantly high numbers amongst Europe’s Muslims. (Press release.)
 2. December 2013 | WZB: Fundamentalism and out-group hostility. Muslim immigrants and Christian natives in Western Europe. [PDF] Door: Ruud Koopmans.
 3. 16 mei 2013 | HLN: De meest en minst racistische landen in kaart gebracht.
 4. 17 februari 2013 | Daily Mail: Claim jobseeker’s allowance and plan holy war’: Hate preacher pocketing £25,000 a year in benefits calls on fanatics to live off the state. “A controversial Muslim cleric who lives off benefits is urging his followers to also sponge off UK taxpayers by claiming their ‘Jihadseeker’s allowance’. Anjem Choudary, who in the past has planned to disrupt the minute’s silence on Remembrance Sunday, also openly mocked hard-working Britons, calling them ‘slaves’. The Sun newspaper secretly filmed him saying Islam will overrun Europe (…).”

2012

 1. 22 september 2012 | Blog Tino Sanandaji: Free-Market Economies also struggle with unskilled immigration.
  “Let’s look at the employment rate of three immigrant groups (from Iraq, Afghanistan and Somalia – MG) who have difficulties in the Swedish labor market with in other countries using the Database on Immigrants in OECD Countries. By comparing Swedish outcomes with market-liberal countries we can test the theory that everything will be fixed by free-market reform. (…) As usual the U.S does best, but no country approaches full integration. Clearly neo-liberalism is not a magic bullet which will fix immigration.”
 2. 21 juni 2012 | BBC: EU should ‘undermine national homogeneity’ says UN migration chief. #demografie

2011

 1. 6 juli 2011 | Parool: Zandvoort is klaar met de overlast. “Strandtenteigenaren in Zandvoort zijn het zat: ook deze zomer maken groepen Marokkaanse jongeren uit Amsterdam en Haarlem de badplaats onveilig.”
 2. 5 februari 2011 | AD: Cameron: Multiculturalisme heeft gefaald.
 3. 26 april 2011 | Geenstijl: Alles wat blond is, wordt uitgemaakt voor hoer. “De sfeer in de wijk is zo dat alles wat blond is op straat doorlopend wordt uitgemaakt voor hoer, eigenlijk kankerhoer.”

2010

 1. 17 december 2008 | MeJudice: Royale verzorgingsstaat werkt als magneet op laagopgeleide immigranten. “Royale verzorgingsstaten trekken lager geschoolde immigranten aan.” (…) “De vrijgevigheid van verzorgingsstaten heeft in landen met een open migratiebeleid een duidelijk negatief effect op het gemiddelde opleidingsniveau van immigranten.”
 2. 18 oktober 2010 De brief van Jason W.
 3. 17 oktober 2010 | NOS: Merkel: multiculturele samenleving mislukt.
 4. 19 juli 2010 | Welt: Türkische Polizei soll in Problemvierteln aushelfen. “De Duitse politiebond wil Turkse politieagenten inzetten in probleemgebieden in Noordrijn-Westfalen. Aanleiding zijn conflicten met jonge migranten.”
 5. 10 mei 2010 | HLN: Zweedse blondines verven haar donker uit angst voor verkrachting. “De reden is dat de blondines vinden dat ze te veel opvallen in een aantal buurten waar mensen van Zweedse origine nog maar zo’n 20% van de bevolking uitmaken. Een ‘te Scandinavisch’ uiterlijk zou het risico op aanrandingen vergroten. De meisjes hopen door neutrale kledij en donkerder haar aan de aandacht van potentiële verkrachters te ontsnappen. Vaak gaat het om moslimjongeren die blonde lokken of losse kledij als een provocatie zien.”

2009

 1. 23 oktober 2009 | Telegraph: Labour wanted mass immigration to make UK more multicultural, says former adviser. “The huge increases in migrants over the last decade were partly due to a politically motivated attempt by ministers to radically change the country and “rub the Right’s nose in diversity“, according to Andrew Neather, a former adviser to Tony Blair, Jack Straw and David Blunkett. He said Labour’s relaxation of controls was a deliberate plan to “open up the UK to mass migration.” #demografie

2007

 1. 17 november 2017 | NRC: Arbeidsmigratie is niet dé oplossing voor de vergrijzing. “Ruimere arbeidsmigratie in algemene zin biedt volgens de SER geen oplossing voor de vergrijzing. Niettemin is het wel nodig dat de houding van Nederland ten aanzien van arbeidsmigratie verandert: van nee tenzij, naar ja mits.”
 2. 2 september 2007 | JihadWatch: Turkey’s PM Erdogan: The term “moderate Islam” is ugly and offensive — Islam is Islam. “These descriptions are very ugly, it is offensive and an insult to our religion. There is no moderate or immoderate Islam. Islam is Islam and that’s it.”

2006

 1. 18 augustus 2006 | Trouw: De gematigde islam bestaat niet, door Anne-Marie Delcambre.
 2. 31 juli 2006 | CBS: Helft van de jeugd in grote steden niet-westers allochtoon | #demografie
 3. 27 mei 2006 | NRC: Milli Görüs. “Van de ideoloog en partijleider van deze organisatie, Necmettin Erbakan, werd een interessante uitspraak aangehaald: ”De Europeanen zijn ziek. Wij hebben het medicijn om hen beter te maken. Heel Europa wordt islamitisch. Wij zullen Rome veroveren. Wij zijn het nieuwe leger van sultan Fatih.””
 4. 19 april 2006 | Die Welt: Bernard Lewis: “Europa wordt islamitisch.” “Heeft iemand uw stelling kunnen weerleggen dat Europa tegen het einde van de eeuw islamitisch zal zijn? Lewis (…): hoe dan ook, zoals ik al zei, als de huidige immigratie- en demografische trends aanhouden, zal Europa islamitisch worden. Toegegeven, er is tot nu toe geen grote verandering in deze trends opgetreden.” #demografie
 5. 6 april 2006 | MEMRI: Iraqi Ansar Al-Islam Commander Mullah Krekar in Norway: ‘No Peace Between West & Islam Until Islamic Caliphate is Re-established; Bin Laden & Al-Zawahiri are Good People; Muslims in Europe Increase Like Mosquitoes – By 2050 Europe Will Be 30% Muslim’. #demografie
 6. 2006: Muammar Gaddafi 2006 – Islam will conquer Europe without firing a shot #demografie

2005

 1. 25 januari 2005 | Volkskrant: Loverboy gefixeerd op 18-plussers. “Loverboys zijn veelal allochtonen, hebben geen opleiding na hun middelbare school en zijn tussen 20 en 30 jaar. Ze zijn sociaal vaardig en hebben al een lange criminele carrière achter de rug voor ze gaan opereren als loverboy.” & “Uit het onderzoek blijkt dat 89 procent van de bij justitie aangebrachte loverboys allochtoon is, van wie 60 procent een islamitische achtergrond heeft.”

2004

 1. 4 december 2004 | Volkskrant: Groep ziet verkrachting als vermaak. “Eenderde van alle zedendelicten door jongeren betreft een groepsverkrachting. Daders zijn gemiddeld 14 jaar en vaak allochtoon. Groepsverkrachtingen zijn voor hen een bron van vermaak.”
 2. 20 oktober 2004 | Trouw: Al-Andalus was in Middeleeuwen geen multiculti-paradijs. “In Al-Andalus werden christenen en de joden als tweederangsburgers (dhimmis) beschouwd en behandeld: ze dienden afwijkende kleding te dragen, moesten extra belasting betalen, mochten geen kerken of synagoges bouwen, en bezaten geen vrijheid van meningsuiting. Joden dienden in getto’s te wonen en hadden, net als christenen trouwens,geen politieke macht.”
 3. 10 januari 2004 | NRC: De fictie van grenzeloze solidariteit. Paul Scheffer. “Er is wel iets nieuws onder de zon. De naoorlogse immigratie is uniek, omdat het de eerste immigratiegolf is in tijden van de verzorgingsstaat. (…) Immigratie in tijden van de verzorgingsstaat is wel degelijk een verschijnsel zonder precedent en heeft vergaande gevolgen gehad. Door de hoge mate aan sociale bescherming bestond er geen noodzaak zich aan te passen, iets wat in het arbeidsproces op een tamelijk vanzelfsprekende manier gebeurt. (…) En inderdaad is het gesubsidieerde isolement van al die Turkse en Marokkaanse gezinnen een enorme hindernis voor henzelf, hun kinderen en de samenleving als geheel gebleken. (…).”

2003

 1. 13 oktober 2003 | Volkskrant: ‘Nederlandse vrouw is de hoer.’Jan Hendriks, psycholoog, pedagoog en gespecialiseerd in jonge daders, noemt als belangrijke oorzaak voor de aanrandingen het verwrongen vrouwbeeld dat bij jonge zedendelinquenten een rol speelt. Zeker bij allochtone aanranders. (…) Hendriks: ‘In de islamitische samenleving blijven vrouwen veelal op de achtergrond, ze zijn tweederangs en worden niet geacht hun lichaam te tonen.’ (…) ‘Nederlandse vrouwen zijn de hoer. Ze gaan makkelijker om met hun lichaam. De Marokkaanse jongeren ontgaan de subtielere omgangsvormen die in de Nederlandse samenleving gelden.’ (…) Die jongens krijgen thuis meestal geen seksuele voorlichting, stelt Hendriks. (…) Daar komt bij dat die jongens, vaak onbewust, het negatieve vrouwbeeld van thuis krijgen opgedrongen. Hendriks: ‘Marokkaanse vaders zeggen niet expliciet: Nederlandse meisjes zijn sletten, dus pak ze maar. Toch proef je dat er onderhuids weinig respect is voor Nederlandse vrouwen.’
 2. 30 juni 2003 | CPB: Immigratie is niet effectief tegen vergrijzing. Engelse versie: Labour immigration will not solve the Dutch ageing problem, but can be useful for other countries, aldus het rapport Immigration and the Dutch economy, van het Centraal Planbureau (CPB). Auteurs Hans Roodenburg, Rob Euwals en Harry ter Rele. Hier de PDF.
  Zie ook dit artikel uit de Volkskrant (2000): Immigratie stopt vergrijzing niet. “Als migratie de vergrijzing moet opvangen, telt Nederland aan het eind van de eeuw 50 miljoen inwoners.
 3. 23 april 2003 “Er is een Volkert opgepakt”. “Boete geëist tegen ex-wethouder wegens schending ambtsgeheim. Jack Bogers stond gisteren voor de Arnhemse rechtbank, omdat hij direct na de moord op Pim Fortuyn de identiteit van de dader bekendmaakte. Hiermee reed hij het justitieel onderzoek in de wielen.”
 4. 15 april 2003 | Rechtspraak.nl: ECLI:NL:RBAMS:2003:AF7291 Uitspraak rechtbank Amsterdam over Volkert van der Graaf n.a.v. zijn moord op Pim Fortuyn.
  Volkert van der Graaf: “Het gebeuren van 6 mei 2002 kwam niet voort uit een impuls. Ik heb er over nagedacht. Op een gegeven moment kwam bij mij de gedachte op dat [slachtoffer] gestopt moest worden. Hij werd in mijn ogen een gevaar voor de samenleving. Ik zag geen alternatief voor de daad die ik heb verricht.”
  Psychiater en psycholoog over Van der Graaf: “Verdachtes voornemen tot doding van het slachtoffer werd ingegeven door zijn verwachting dat het slachtoffer een groot gevaar zou vormen voor de zwakkeren. (…) Voorzover er sprake is geweest van een overschatting van de macht en invloed van het slachtoffer, kan deze vertekening niet verklaard worden vanuit eventuele pathologische motieven. Ook de afwezigheid van morele twijfel is in dit geval niet pathologisch bepaald en dient gezien te worden tegen de achtergrond van een al veel langer bestaande bereidheid om de uiterste consequentie te trekken uit zijn politieke overtuigingen en principes.”
  Volkert’s verdediging: “Verdachte zag in de opkomst van het slachtoffer een groot maatschappelijk gevaar. Niet kan worden gesproken van een aanslag op de democratie en dat heeft verdachte ook nooit beoogd, aldus de raadslieden. Verdachte zag, zo heeft hij verklaard, in het slachtoffer juist een gevaar voor de democratie. Hem kan slechts worden verweten dat hij de verkiezingen van 15 mei 2002 heeft verstoord.”
  Standpunt rechtbank: “Voor wat betreft het motief van verdachtes handelen moet worden aangenomen, op grond van wat daarover tijdens het vooronderzoek en ter terechtzitting is gebleken en ook aannemelijk wordt geacht, dat verdachte in het slachtoffer een steeds groter wordend gevaar zag voor de samenleving, met name voor kwetsbare groepen, zoals asielzoekers, moslims en mensen met een WAO-uitkering. In verdachtes optiek school er in het optreden van het slachtoffer een gevaar voor belangrijke fundamenten van onze samenleving.”

2001

 1. 22 december 2001 | Volkskrant: Nog geen twee turven en nu al verdacht van verkrachting. “Gemiddeld kennen groepsverkrachtingen zes tot tien daders en medeplichtigen. Hun profiel is de laatste acht jaar vrijwel niet veranderd, zeggen alle betrokkenen. Veruit de meeste aangiften worden gedaan tegen allochtonen. Marokkanen zijn nog steeds duidelijk oververtegenwoordigd bij alle zwembadincidenten.
  Autochtone deelnemers aan groepsverkrachtingen zijn uiterst zeldzaam. ‘Blanke jongens zijn soloverkrachters‘.
 2. 5 september 2001 | Volkskrant: Sloterparkbad deels dicht wegens overlast allochtone jongeren.

2000

 1. 5 september 2000 | Trouw: Immigratie stopt vergrijzing niet. “In het rapport (…) berekenden de onderzoekers dat Nederland 150.000 migranten per jaar zou moeten toelaten, om de vergrijzing op te vangen. Momenteel vestigen zich zo’n 40.000 migranten per jaar. Als migratie de vergrijzing moet opvangen, telt Nederland aan het eind van de eeuw 50 miljoen inwoners.”
 2. februari 2000 | NIDI: Migratie GEEN remedie tegen vergrijzing, door: Evert van Imhoff en Nico van Nimwegen.

1999

 1. 6 februari 1999 | Trouw: Onze cultuur is de beste, door Chris Rutenfrans.

1998

 1. 30 juni 1998 | NRC: Lik-op-stuk bij seksueel wangedrag jongeren in zwembaden Rotterdam. “Drie tot vijf jongens worden elke week bij het zwem- en recreatieparadijs Tropicana aan de Rotterdamse Maasboulevard buiten de deur gezet omdat ze over de schreef zijn gegaan. “In 98% van deze gevallen gaat het om allochtone jongeren”, aldus directeur Frank Blom van Tropicana, dat jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers trekt. Allochtoon betekent in de meeste gevallen van Turkse of Marokkaaanse afkomst.
 2. 20 juni 1998 | Trouw: Op vrijdagavond is de lol eraf. “Vorig jaar zomer was de zwarte lijst van De Meerkamp aangegroeid tot 77 namen van jongens die het zwembad niet meer in mochten, omdat ze meisjes hadden betast in hun kruis of op hun borsten of agressief waren geweest. De meesten van hen kwamen uit Amsterdam en waren van Marokkaanse komaf.
  Ook in andere zwembaden hebben Marokkaanse jongens intussen een bedenkelijke reputatie opgebouwd. “Over het algemeen zijn het Marokkaanse jongens die de meeste overlast veroorzaken”, zegt adjunct-directeur André Timmerman van Sportfondsen Nederland, de instelling die een honderdtal zwembaden exploiteert.

1996

 1. 27 juli 1996 | Trouw: In Nederland mag je met vrouwen doen wat je wilt. “Marokkaanse tieners in stadsdeel de Baarsjes beroven bejaarde autochtone vrouwen. Bij een Marokkaanse zou ik dat nooit doen, voor haar heb ik respect geleerd, zegt een dertienjarige dader.
 2. 27 juli 1996 | Trouw: Driekwart van verkrachters in grote steden is allochtoon. Backup van dit artikel te vinden bij Geenstijl.

Reacties