Must-read artikelen en interviews over immigratie, integratie en islam. Slijpstenen voor de geest.

 1. 1 oktober 2021 | Studio Vrijdag
  Factcheck: “Een asielzoeker die asiel krijgt in Nederland, kost de schatkist één miljoen euro.”
  “Op basis van het enige echte recente onderzoek hiernaar en de gesproken bronnen lijkt de uitspraak echter gewoon helemaal waar te zijn. De gemiddelde persoon die asiel aanvraagt en krijgt in Nederland, kost de schatkist inderdaad ongeveer 1 miljoen euro.”
 2. 20 juli 2021 | Telegraaf
  ’Mokumse homohater vaak een allochtoon’.
  “AMSTERDAM – Slachtoffers van homodiscriminatie in de hoofdstad stellen dat hun belagers vaak jongeren zijn die een ’niet-Nederlandse’ achtergrond hebben.”
 3. 11 juli 2021 | Telegraaf
  Familie Delano G. waarschuwt: ‘Foute jongeren uit Nieuwegein kweekvijver voor Mocro-gangsters’
  “Familieleden: Politie en justitie moeten veel harder optreden tegen dit soort jonge, zeer gewelddadige criminelen. Ze begrijpen alleen de harde taal. Hard tegen hard. Het zijn geen mensen, maar meedogenloze beesten.”
 4. 5 juni 2021
  Tweet van dr. Jan van de Beek (mede-auteur van het onderzoek Grenzeloze verzorgingsstaat): “Incl. volgmigratie en 2e generatie kost één primaire asielmigrant de schatkist orde grootte €1 miljoen.” #demografie
 5. 27 mei 2021 | Volkskrant
  Moordcijfer Zweden hoger dan meeste andere Europese landen: ‘Geen ander land heeft zo’n stijging meegemaakt’.
  “De onderzoekers willen zich niet branden aan de achtergrond van de daders [maar…] Uit onderzoek in 2017 bleek dat 90% van de verdachten van moord een migratieachtergrond had.”
 6. 3 maart 2021
  Grenzeloze verzorgingsstaat. De gevolgen van immigratie voor de overheidsfinanciën, door Jan van de Beek, Hans Roodenburg, Joop Hartog en Gerrit Kreffer. “Totale nettokosten over de jaren 1995-2019: € 400 miljard, evenveel als alle Nederlandse aardgasbaten.” #demografie
 7. 2 maart 2021 | GS
  80% loverboys heeft migratieachtergrond.
 8. 22 juli 2020 | Telegraaf
  ’Nasissers vaak jongeren met migratieachtergrond’.
  “Het zijn vooral ’hangjongeren’ van een jaar of twintig die (vrouwelijke) voorbijgangers in Utrecht nastaren, nasissen, uitschelden, bespugen of zelfs betasten.”
 9. 17 april 2020 | Telegraaf
  Vluchteling: ’Jullie halen je eigen ondergang binnen’.
  “„Ik ben tegen immigratie uit moslimlanden”, zegt ze zonder omhaal. „Of het nou Iraniërs, Irakezen, Syriërs of Afghanen zijn, het merendeel van hen heeft geen enkele ervaring met open, vrije samenlevingen. Hoe kun je aan een Afghaanse man, die nog nooit een vrouw heeft gezien zonder hijab (hoofddoek – red.), uitleggen dat schaars geklede westerse vrouwen geen hoeren zijn? Die man heeft geen idee, die moet nog een hele ontwikkeling doormaken. Het is niet hun schuld, maar veel van die mensen komen nu eenmaal uit veel primitievere culturen, met normen en waarden die haaks staan op die in het Westen.”
 10. 3 juli 2019 | Trouw
  Het gezellige dagje zwemmen staat onder druk door intimidatie, aanranding en geweld.
  “Jeugd tussen de 15 en 25 jaar, man en multicultureel, dat is de groep die de problemen veroorzaakt. Het is een maatschappelijk probleem.”
 11. 1 juli 2019 | Elsevier
  Zwembadterreur: badgasten bedreigd door vierhonderd jongeren.
  “4. Den Haag (…) dat er dagelijks politieassistentie nodig is om allochtone jongens er uit te zetten of te arresteren. (…) Personeelsleden zouden worden bedreigd, meisjes en vrouwen aangerand. Groepen jongens zouden het zwembad ‘domineren’ en intimiderende leuzen roepen als Allahu akbar. Het zwembad zou inmiddels gekscherend ‘islama-bad’ worden genoemd.”
 12. 16 mei 2019 | Telegraaf
  Ministerie verdoezelt asieldelicten.
  “Ernstige misdrijven die gepleegd zijn door asielzoekers zijn in een rapportage van het ministerie van Justitie en Veiligheid weggemoffeld. Zedendelicten en misdrijven als moord en doodslag zijn onder de noemer ’overige’ verborgen in een rapport dat juist openheid moest bieden.”
 13. 28 april 2019 | GS
  ’18 jaar islamitisch terrorisme, 31.221 aanslagen, 146.811 doden’
 14. 27 april 2019 | De Telegraaf
  Moeder wil dat haar geradicaliseerde dochter en kleinkinderen in Syrië blijven. ’Haal geen IS-tijdbommen naar Nederland’
  “(…) laat Syrië-gangers daar. Ik heb geen enkel vertrouwen in die zogenaamde deradicaliseringsprogramma’s. In Raqqa gingen ze na het vrijdaggebed naar het plein om daar naar martelingen en onthoofdingen te kijken. Bij aanslagen stonden ze er te juichen voor grote beeldschermen. Die kinderen werden vanaf hun zevende of achtste getraind voor de jihad, de oorlog. Mijn oudste kleinzoon is nu twaalf. Hoe moet die als terroristenkind straks naar een Nederlandse school? Hoe gaan de andere kinderen en ouders op hem reageren? Die kinderen zijn wandelende tijdbommen.

  Ze vindt het ongeloofwaardig dat IS-bruiden nu beweren niks van alle gruweldaden te hebben meegekregen. Maya Bolder: „Die hoofden werden op hekken gespietst. Lijken hingen ze aan kruisen. Alsof ze dat niet gezien zouden hebben. En nu maar beweren dat ze alleen maar op de kinderen pasten en het huishouden deden. Of neem die mannen, die zeggen dat zij in Raqqa bouwvakker waren of slechts brood bakten. Het is zo schijnheilig: ze liegen en bedriegen alsof het niks is. Ze hangen allemaal dezelfde kulverhalen op.”

  Maya voelt geen empathie voor de daders, maar des te meer solidariteit met de slachtoffers, zegt ze. „Ik zag dat filmpje van die aanslag in Nice – ik heb al die filmpjes van de aanslagen bekeken – toen een IS-terrorist met een truck over mensen heen reed. Dan denk ik: wat verschrikkelijk, daar is Mandy ook schuldig aan. In 2015, toen zij en Yasser uitreisden, was dit allemaal allang bekend. Ik zag het toch op internet! De martelingen, de onthoofdingen, de verbrandingen, de verdrinkingen door IS, alles stond online.”
 15. 19 april 2019 | Volkskrant
  Slachtoffers praten mondjesmaat over groepsverkrachtingen zoals die in Rotterdam: ‘Je gaat niet snitchen’.
  Daders van groepsverkrachtingen, gemiddeld rond de vijftien jaar oud, hebben relatief vaak een niet-westerse achtergrond, zegt Hendriks: Antilliaans, Surinaams, Marokkaans, Turks.
 16. 9 april 2019 | AD
  Jongeren doen zich voor als wanhopige daklozen om tóch urgentieverklaring te krijgen.
 17. 13 maart 2019 | De Groene Amsterdammer
  Smileys scoren, platlullen en downgraden.
  “Woninginbraak wordt ‘vernieling’, diefstal heet ‘baldadigheid’, straatroof gaat de boeken in als ‘zakkenrollerij’. Grootschalig onderzoek laat zien hoe de politie criminaliteitscijfers kunstmatig laag houdt.” (…) “Meer dan de helft van de agenten die betrokken zijn bij registratie zegt mee te maken dat misdrijven onterecht onder een andere categorie in de boeken worden gezet. Nog eens vier van elke tien agenten die antwoord gaven zeggen dat het aantal opgeloste misdrijven hoger wordt voorgesteld dan het in werkelijkheid is.” #criminaliteit #politie
  Zie ook: 13 januari 2017 | ‘Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt’.
 18. 25 februari 2019 | VRT
  In Antwerpen zijn er voor het eerst meer inwoners met migratieachtergrond dan zonder | Demografie
  “De allergrootste groep is van Noord-Afrikaanse herkomst. Ook personen van Aziatische en West-Europese herkomst zijn goed vertegenwoordigd in de statistieken. De beweging in Antwerpen heeft veel te maken met de hogere geboortecijfers bij het allochtone gedeelte van de bevolking. Bij kinderen tussen 0 en 10 hebben zij een aandeel van drie kwart in de bevolkingscijfers en in een aantal wijken in Antwerpen ligt dat nog hoger.” #demografie
 19. 16 januari 2019 | Socialevraagstukken.nl
  Het is niet anders: etnische diversiteit hangt samen met minder cohesie in de buurt, door Roel Jennissen.
 20. 2 januari 2019 | RD
  Nederland door instroom buitenlanders steeds dichter bevolkt.
  “CBS: „Inmiddels is 23 procent van de Nederlandse bevolking van buitenlandse afkomst. In Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is dat respectievelijk 54, 53, 51 en 35 procent. In Amsterdam en Den Haag heeft pakweg 18 procent een westerse migratie-achtergrond en 35 procent een niet-westerse, in Rotterdam is dat 12 en 38, in Utrecht 12 en 23 procent.” #demografie
 21. 18 september 2018 | Vokkskrant
  Verkrachter krijgt lagere straf zodat hij verblijfsvergunning niet verliest.
  “Een man die is veroordeeld wegens verkrachting heeft een lagere straf gekregen om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning zou verliezen. De 38-jarige Afghaanse asielzoeker verkrachtte in 2016 een licht verstandelijk beperkt meisje van 18 jaar in het magazijn van een winkel.”
 22. 13 september 2018 | De Kanttekening
  Iedereen die zichzelf identificeert als Nederlander is autochtoon, interview met Jan van de Beek.
 23. 24 mei 2018 | AD
  ‘Extreemlinks gaat vaak vrijuit’.
  “Extreemlinkse groepen worden ‘vrijwel niet’ vervolgd als zij vernielingen plegen, geweld gebruiken of bedrijven saboteren. Bovendien lijken er nauwelijks politiedossiers te worden opgebouwd over de leiders, wijst onderzoek uit.”
 24. 21 maart 2018 | Nieuwsblad.be
  40 van de 43 daders groepsverkrachting in Zweden hebben migratie-achtergrond.
 25. 6 maart 2018 | Toronto Sun
  Sickening ISIS video shows boy, 4, shooting prisoner in the head.
  “The tiny terrorist — dressed in his wee all-black ISIS ensemble — orders a 10-year-old to behead another prisoner.  He makes the throat-slashing gesture. The older boy then beheads the terrified prisoner. Another child, about seven, jumps off a merry-go-round, grabs a knife and beheads another prisoner. Blood spurts onto the ride.”
 26. 26 november 2017 | NU.nl
  NUcheckt: Wat krijgen asielzoekers eigenlijk?
  – ‘Vluchtelingen krijgen voorrang op een huurwoning’: Grotendeels waar.
  – ‘Asielzoekers krijgen tot 10.000 euro zakgeld om hun nieuwe huis in te richten’: Onwaar.
  – ‘Gemeenten betalen de eerste twee jaar de woninghuur voor statushouders’: Grotendeels onwaar.
  – ‘Asielzoekers krijgen 850 euro leefgeld per maand’: Onwaar.
  – ‘Asielzoekers hoeven geen zorgpremie te betalen en geen eigen risico te hebben’: Grotendeels waar.
  – ‘Twee derde van alle bijstandsuitkeringen gaat naar allochtonen’: Waar.
 27. 13 juli 2017 | Volkskrant
  Criminele vreemdeling wordt maar zelden uitgezet, rechters bemoeilijken intrekken verblijfsstatus.
  “De overheid heeft grote moeite om criminele vreemdelingen hun verblijfsvergunning af te pakken. In 2012 versoepelde het kabinet de regels om ook buitenlandse veroordeelden die al lang in Nederland wonen, te kunnen uitzetten. Maar rechters steken daar vaak een stokje voor.”
 28. 20 april 2017 | Telegraaf
  ‘Ernstige incidenten zwembad niet gemeld’.
  Een korte schets over de wantoestanden binnen de Haagse Gemeentebaden m.b.t allochtone bezoekers. Dit betreft o.a. hun houding, gedrag, omgangsvormen en (gebrek aan) respect.M.b.t. het Zuiderparkbad is gebleken dat al sinds de opening (in 2000) er heel veel problemen zijn met vooral allochtonen met een islamitische achtergrond. Zij domineren (en bezitten) het zwembad dusdanig dat veel medebezoekers én personeel daar ernstig onder lijden.
 29. 14 april 2017 | Elsevier
  Meebuigen met de moslims: hoe de islam Nederland verandert, door Syp Wynia. Aan het eind van dit artikel staat een lijst met feiten en gebeurtenissen omtrent de islamisering van Nederland. “Geschiedenis van de islamisering. Van het meest recente incident terug naar het begin in 1951, toen de eerste moslims groepsgewijs naar Nederland kwamen: Molukse militairen.”
 30. 17 maart 2017:
  Waarom de PVV op 15 maart 2017 nog niet de grootste werd, door G.J. Mulder (zie vooral de laatste 5 alinea’s).
 31. 15 maart 2017 | NRC:
  NRC checkt: ‘In gevangenis en bijstand is 60 procent allochtoon.’
  Deze stelling is waar.
 32. 13 maart 2017 | KennisLink
  De allochtone achterban van Geert Wilders. Waarom stemmen migranten soms op nationalistische populisten? Door: Marloes van Amerom.
  Nederlanders met een migrantenachtergrond geven in interviews aan dat op de PVV stemmen voor hen geen probleem is, omdat ze zichzelf ‘gewoon’ als Nederlander zien.
 33. 10 februari 2017 | WNL
  PVV populairst onder hoger opgeleiden.
 34. 13 januari 2017 | Trouw
  ‘Nederlandse politie ziet de meeste misdaad niet’.
  “Door capaciteitsgebrek bij de opsporingsdiensten en daling van de aangiftebereidheid bij burgers en bedrijven, geven de cijfers niet weer wat de werkelijke omvang is van de misdaad.”
  Zie ook: ‘Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt’. #politie #criminaliteit
 35. 4 januari 2017 | NRC
  NRC checkt: ‘Vijftig miljoen moslims accepteren geweld’ – dat blijkt te kloppen.
 36. 4 januari 2017 | Algemeen Dagblad
  ‘Het Westen moet zich veel weerbaarder opstellen.’ Interview met Ruud Koopmans.
  Van de moslims van Turkse en Marokkaanse komaf in Nederland moet 45% als ‘fundamentalistisch’ worden beschouwd. Zij tolereren maar één interpretatie van de Koran en stellen die boven de Nederlandse wet. Bij deze groepen is er sprake van sterke segregratie: hun hele leven is ingericht op omgang met gelijkgezinden.
 37. 29 december 2016 | NPO
  De PVV is geen partij van ‘Boze Witte Mannen’: 5 mythes over PVV-kiezers (PVV-stemmers zijn vaker dan men denkt: (1) jong, (2) allochtoon, (3) stedeling, (4) vrouw en (5) hoogopgeleid), door @Sywert. Zie ook:
  PVV tweede partij onder Surinaamse Nederlanders.
 38. 14 december 2016 | Elsevier
  ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken’
 39. 2 oktober 2016 | Telegraph
  Majority of Paris attackers used migration routes to enter Europe, reveals Hungarian counter-terror chief.
 40. 9 september 2016 | De Volkskrant
  Machtiger aan de zijlijn
  Niemand wil met hem regeren, zijn partij is wankel, het verkiezingsprogramma ‘een bierviltje’. Toch blijft de macht van Geert Wilders voelbaar, misschien wel meer dan ooit. ‘Hij laat zich niet meer in een stramien drukken.’” Door Frank Hendrickx.
 41. 16 januari 2016 | NRC
  Taboe op onderzoek relatie zedenmisdrijf en herkomst.
  “(…) verdachten van groepsverkrachtingen en -aanrandingen. Ook hier blijken minderheden relatief vaak daders: van de 1.858 verdachten was 43 procent ‘autochtoon’ en 57 procent ‘allochtoon’. (…) Uit de jongste [CBS] data blijkt dat in 2014 3.350 mensen werden verdacht van een zedenmisdrijf. Zo’n 58 procent was autochtoon, 11 procent ‘westers allochtoon’ en 31 procent ‘niet-westers allochtoon’. Die laatste groep (12 procent procent van de bevolking) is dus ruim oververtegenwoordigd. (…) Jennissens conclusie: niet-westerse allochtonen plegen relatief vaker zedenmisdrijven dan autochtonen. De uitschieters zijn mensen van Antilliaanse komaf, die 6,5 keer vaker een zedendelict plegen, gevolgd door mensen uit sub-Sahara Afrika (6 keer) en Arabische landen (5 keer). Jennissen: „Die groepen bestaan uit relatief jonge mensen. Corrigeer je de data voor leeftijd en geslacht, dan neemt de oververtegenwoordiging af, maar verdwijnt ze niet. (…) criminologen Anton van Wijk en Arjan Blokland onderzochten [in 2008] de etniciteit van zedendelinquenten in het jaar 2005. Hun conclusie: alle etnische minderheden zijn oververtegenwoordigd, op Indonesiërs na.”
 42. 1 december 2015 | Volkskrant
  Islamitische Staat is in niets strijdig met de islam, door Halim el Madkouri.
 43. 10 oktober 2015 | AD
  VVD weert opvang bij woning premier Rutte. #nimby.
 44. 5 februari 2015 | RTL Nieuws
  Bijna 63 procent van gevangenen in Nederland is allochtoon.
 45. Maart 2014 | WZB
  Religious fundamentalism and out-group hostility among Muslims and Christians in Western Europe. Discussion paper. [PDF] Door: Ruud Koopmans.
 46. 22 februari 2014 | Volkskrant:
  Eerste kabinet-Rutte (gedoogconstructie met PVV) viel na verzet CDA’ers (ook bij RTL, NU.nl en AD), zie ook dit interview met Hans Hillen (februari 2017): “Het was toen een budgetair probleem en later is dat als argument gebruikt om naar een soort cordon sanitaire te komen.” Verdere duiding hiervan bij WNL.
 47. 9 december 2013 | WZB
  Islamic fundamentalism is widely spread. WZB study shows significantly high numbers amongst Europe’s Muslims. (Press release.)
 48. December 2013 | WZB:
  Fundamentalism and out-group hostility. Muslim immigrants and Christian natives in Western Europe. [PDF] Door: Ruud Koopmans.
 49. 16 mei 2013 | HLN
  De meest en minst racistische landen in kaart gebracht.
 50. 22 september 2012 | Blog Tino Sanandaji
  Free-Market Economies also struggle with unskilled immigration.
  “Let’s look at the employment rate of three immigrant groups (from Iraq, Afghanistan and Somalia – MG) who have difficulties in the Swedish labor market with in other countries using the Database on Immigrants in OECD Countries. By comparing Swedish outcomes with market-liberal countries we can test the theory that everything will be fixed by free-market reform. (…) As usual the U.S does best, but no country approaches full integration. Clearly neo-liberalism is not a magic bullet which will fix immigration.”
 51. 21 juni 2012 | BBC
  EU should ‘undermine national homogeneity’ says UN migration chief. #demografie
 52. 6 juli 2011 | Parool
  Zandvoort is klaar met de overlast.
  “Strandtenteigenaren in Zandvoort zijn het zat: ook deze zomer maken groepen Marokkaanse jongeren uit Amsterdam en Haarlem de badplaats onveilig.”
 53. 26 april 2011 | Geenstijl
  Alles wat blond is, wordt uitgemaakt voor hoer.
  “De sfeer in de wijk is zo dat alles wat blond is op straat doorlopend wordt uitgemaakt voor hoer, eigenlijk kankerhoer.”
 54. 10 mei 2010 | HLN
  Zweedse blondines verven haar donker uit angst voor verkrachting.
  “De reden is dat de blondines vinden dat ze te veel opvallen in een aantal buurten waar mensen van Zweedse origine nog maar zo’n 20% van de bevolking uitmaken. Een ‘te Scandinavisch’ uiterlijk zou het risico op aanrandingen vergroten. De meisjes hopen door neutrale kledij en donkerder haar aan de aandacht van potentiële verkrachters te ontsnappen. Vaak gaat het om moslimjongeren die blonde lokken of losse kledij als een provocatie zien.”
 55. 23 oktober 2009 | Telegraph
  Labour wanted mass immigration to make UK more multicultural, says former adviser.
  “The huge increases in migrants over the last decade were partly due to a politically motivated attempt by ministers to radically change the country and “rub the Right’s nose in diversity“, according to Andrew Neather, a former adviser to Tony Blair, Jack Straw and David Blunkett. He said Labour’s relaxation of controls was a deliberate plan to “open up the UK to mass migration.” #demografie
 56. 18 augustus 2006 | Trouw
  De gematigde islam bestaat niet, door Anne-Marie Delcambre.
 57. 31 juli 2006 | CBS
  Helft van de jeugd in grote steden niet-westers allochtoon | #demografie
 58. 25 januari 2005 | Volkskrant
  Loverboy gefixeerd op 18-plussers. “Loverboys zijn veelal allochtonen, hebben geen opleiding na hun middelbare school en zijn tussen 20 en 30 jaar. Ze zijn sociaal vaardig en hebben al een lange criminele carrière achter de rug voor ze gaan opereren als loverboy.” & “Uit het onderzoek blijkt dat 89 procent van de bij justitie aangebrachte loverboys allochtoon is, van wie 60 procent een islamitische achtergrond heeft.”
 59. 4 december 2004 | Volkskrant
  Groep ziet verkrachting als vermaak.
  “Eenderde van alle zedendelicten door jongeren betreft een groepsverkrachting. Daders zijn gemiddeld 14 jaar en vaak allochtoon. Groepsverkrachtingen zijn voor hen een bron van vermaak.”
 60. 13 oktober 2003 | Volkskrant
  ‘Nederlandse vrouw is de hoer.’
  Jan Hendriks, psycholoog, pedagoog en gespecialiseerd in jonge daders, noemt als belangrijke oorzaak voor de aanrandingen het verwrongen vrouwbeeld dat bij jonge zedendelinquenten een rol speelt. Zeker bij allochtone aanranders. (…) Hendriks: ‘In de islamitische samenleving blijven vrouwen veelal op de achtergrond, ze zijn tweederangs en worden niet geacht hun lichaam te tonen.’ (…) ‘Nederlandse vrouwen zijn de hoer. Ze gaan makkelijker om met hun lichaam. De Marokkaanse jongeren ontgaan de subtielere omgangsvormen die in de Nederlandse samenleving gelden.’ (…) Die jongens krijgen thuis meestal geen seksuele voorlichting, stelt Hendriks. (…) Daar komt bij dat die jongens, vaak onbewust, het negatieve vrouwbeeld van thuis krijgen opgedrongen. Hendriks: ‘Marokkaanse vaders zeggen niet expliciet: Nederlandse meisjes zijn sletten, dus pak ze maar. Toch proef je dat er onderhuids weinig respect is voor Nederlandse vrouwen.’
 61. 30 juni 2003 | CPB
  Immigratie is niet effectief tegen vergrijzing. Engelse versie: Labour immigration will not solve the Dutch ageing problem, but can be useful for other countries, aldus het rapport Immigration and the Dutch economy, van het Centraal Planbureau (CPB). Auteurs Hans Roodenburg, Rob Euwals en Harry ter Rele. Hier de PDF.
  Zie ook dit artikel uit de Volkskrant (2000): Immigratie stopt vergrijzing niet. “Als migratie de vergrijzing moet opvangen, telt Nederland aan het eind van de eeuw 50 miljoen inwoners.
 62. 22 december 2001 | Volkskrant
  Nog geen twee turven en nu al verdacht van verkrachting.
  Gemiddeld kennen groepsverkrachtingen zes tot tien daders en medeplichtigen. Hun profiel is de laatste acht jaar vrijwel niet veranderd, zeggen alle betrokkenen. Veruit de meeste aangiften worden gedaan tegen allochtonen. Marokkanen zijn nog steeds duidelijk oververtegenwoordigd bij alle zwembadincidenten.
  Autochtone deelnemers aan groepsverkrachtingen zijn uiterst zeldzaam. ‘Blanke jongens zijn soloverkrachters‘.
 63. 5 september 2001 | Volkskrant
  Sloterparkbad deels dicht wegens overlast allochtone jongeren.
 64. 5 september 2000 | Trouw
  Immigratie stopt vergrijzing niet.
  “In het rapport (…) berekenden de onderzoekers dat Nederland 150.000 migranten per jaar zou moeten toelaten, om de vergrijzing op te vangen. Momenteel vestigen zich zo’n 40.000 migranten per jaar. Als migratie de vergrijzing moet opvangen, telt Nederland aan het eind van de eeuw 50 miljoen inwoners.”
 65. februari 2000 | NIDI
  Migratie GEEN remedie tegen vergrijzing, door: Evert van Imhoff en Nico van Nimwegen.
 66. 6 februari 1999 | Trouw
  Onze cultuur is de beste, door Chris Rutenfrans.
 67. 30 juni 1998 | NRC
  Lik-op-stuk bij seksueel wangedrag jongeren in zwembaden Rotterdam.
  Drie tot vijf jongens worden elke week bij het zwem- en recreatieparadijs Tropicana aan de Rotterdamse Maasboulevard buiten de deur gezet omdat ze over de schreef zijn gegaan. “In 98% van deze gevallen gaat het om allochtone jongeren”, aldus directeur Frank Blom van Tropicana, dat jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers trekt. Allochtoon betekent in de meeste gevallen van Turkse of Marokkaaanse afkomst.
 68. 20 juni 1998 | Trouw
  Op vrijdagavond is de lol eraf.
  Vorig jaar zomer was de zwarte lijst van De Meerkamp aangegroeid tot 77 namen van jongens die het zwembad niet meer in mochten, omdat ze meisjes hadden betast in hun kruis of op hun borsten of agressief waren geweest. De meesten van hen kwamen uit Amsterdam en waren van Marokkaanse komaf.
  Ook in andere zwembaden hebben Marokkaanse jongens intussen een bedenkelijke reputatie opgebouwd. “Over het algemeen zijn het Marokkaanse jongens die de meeste overlast veroorzaken”, zegt adjunct-directeur André Timmerman van Sportfondsen Nederland, de instelling die een honderdtal zwembaden exploiteert.
 69. 27 juli 1996 | Trouw
  In Nederland mag je met vrouwen doen wat je wilt.
  Marokkaanse tieners in stadsdeel de Baarsjes beroven bejaarde autochtone vrouwen. Bij een Marokkaanse zou ik dat nooit doen, voor haar heb ik respect geleerd, zegt een dertienjarige dader.
 70. 27 juli 1996 | Trouw
  Driekwart van verkrachters in grote steden is allochtoon.
  Backup van dit artikel te vinden bij Geenstijl.

Reacties