Must-read artikelen en interviews over immigratie, integratie en islam. Slijpstenen voor de geest.

2023

 1. 18 december 2023 | Telegraaf: Jonge Marokkaanse Nederlanders worstelen met twee culturen: ’Mijn familie vindt me verkaasd’. “Dat beeld komt ook naar voren in onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Slechts 13 en 16% van Turkse en Marokkaanse Nederlanders zeggen zich duidelijk méér Nederlands te voelen dan Turks of Marokkaans, terwijl de meesten hier al hun hele leven wonen. Bij bijvoorbeeld Surinamers is de situatie heel anders: daar voelt de grootste groep zich meer Nederlands.”
 2. 18 november 2023 | Tubantia: Acht op de tien Nederlanders willen minder asielzoekers toelaten. “De helft van de kiezers noemt migratie een van de belangrijkste onderwerpen die een nieuw kabinet moet aanpakken. Dat gaat zowel om asielzoekers als om arbeidsmigranten. Maar liefst acht op de tien kiezers vinden dat er nu te veel asielzoekers naar ons land komen. Dat zijn vooral kiezers aan de rechterkant, zoals die van de VVD, PVV, FVD en JA21. Maar kiezers van middenpartijen als BBB (98 procent), NSC (95 procent) en het CDA (90 procent) denken er niet heel anders over. Bij D66 gaat het om 48 procent.” #enquete
 3. 4 november 2023 | Telegraaf: Hoe erg is het in Ter Apel? ’Snel komen, anders sla ik de klauwhamer in zijn hoofd’. “Noord-Afrikanen zijn in de praktijk niet uitzetbaar, niet verwijderbaar en zelfs niet in vreemdelingenbewaring te krijgen, vertelt de agent. Wat overblijft is de uitreiking van een A4’tje met het bevel Nederland binnen 48 uur te verlaten. „Drie keer raden wat ze daarmee doen…””
 4. 27 september 2023 | NieuwRechts: Britse minister wil massa-immigratie aanpakken: “Multiculturalisme heeft gefaald”. “De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Suella Braverman, wil flink werk gaan maken van een strenge asielaanpak. Dit is niet voor niets: ongebreidelde migratiestromen ziet zij als een “existentiële uitdaging” voor het Westen. De minister wil onder meer dat Groot-Brittannië het VN Vluchtelingenverdrag heroverweegt, en pleit voor een selectiever asielbeleid. Ook stelt ze dat “multiculturalisme heeft gefaald”.”
 5. 23 augustus 2023 | Wynia’s Week: Grote meerderheid Nederlanders wil einde aan de bevolkingsgroei. En gezinshereniging moet strenger. 64% wil het bij 17 of 18 mln inwoners houden, 2/3e NL’ers wil strenger beleid voor nareizigers. #enquete #onderzoek
 6. 27 juli 2023 | Trouw: Mensen zónder migratieachtergrond zijn de nieuwe minderheid in de stad en integreren niet. “Mensen zonder migratieachtergrond zijn de nieuwe minderheid in steden, concluderen onderzoekers. Maar waarom hebben zij zo weinig contact met hun eigen multiculturele buren?”
 7. 8 juli 2023 | Twitter-draadje: “Ik heb tussen 2015 en 2019 gewerkt als teamleider bij Vluchtelingenwerk. Een van de hoofdtaken was gezinshereniging (GH) begeleiden, qua papieren, tickets regelen, ambassades bellen tot de aankomst in Nl. De mannen die hier alleen kwamen en hun gezin achterlieten heb ik oeverloze discussies mee gehad over het waarom. Geld. De kosten. Dat was de reden waarom de mannen alleen komen. Dat de reis gevaarlijk is is de smoes voor de buitenstaander. Ik heb de mannen gezien terwijl ze in procedure zaten en daarna als ze wachten op hun gezin. Verdriet? Nee. Angst? Neem niet echt. Wel veel alcohol, drugs en nieuwe vrouwen zag ik. Ze namen het ervan. Probeerden zelfs personeel te versieren. Tuurlijk zaten er af en toe een paar bij die wel nerveus waren over alles maar het grootste deel leefde als een vrijgezel. De vrouwen en kinderen zag ik weleens via videobellen samen met de vader. Om uit te leggen welke papieren nodig waren of hoe laat ze bij de ambassade moesten zijn. Sommige vrouwen zaten in een kamp maar de meeste thuis of bij familie. Oorlog? Nee. Hoorde ik oorlog? Nee. GH regels worden misbruikt, al jaren. Iets wat moet gelden voor mensen in oorlog of nood wordt misbruikt door de mensen met geld uit landen waar ze gewend zijn aan af en toe een bom of een coup. Economisch gewin is de drijfveer. Begrijpelijk maar niet de bedoeling van deze wet. Dat @christenunie en @D66 dit in stand willen houden is onbegrijpelijk voor mij na wat ik heb gezien op de werkvloer. Echte vluchtelingen raken verstrikt in het systeem. Sterker nog, heb regelmatig echte meegemaakt die geen status kregen terwijl een nepper met één de deur uit liep.”
 8. 4 juli 2023 | Aporia: French immigrant schoolchildren being asked whether they feel French. Quite sad.
 9. 3 juli 2023 | Telegraaf: ’Franse reljongeren géén slachtoffers: geen sociale opstand, maar straatgeweld’. “Misérabilisme, zegt essayiste Fatiha Boudjahlat, een sociologische term die zoveel betekent als ’slachtofferschap’. De Française van Algerijnse komaf – net als Nahel – en haar zeven broers werden geboren in een achterstandswijk (…) ‘Wij zijn alle acht geboren in een heel moeilijke buurt, zonder alle voorzieningen die er tegenwoordig zijn. We hebben allemaal een opleiding gedaan en een baan gevonden. We zijn gestegen op de sociale ladder en weg uit de sociale huurflat. Nu blijven de mensen die in zo’n buurt wonen, gewoon zitten. Als ze spaargeld hebben, gaat dat naar het land van herkomst.’ Kom er bij Boudjahlat niet mee aan dat deze wijken en jongeren door de staat in de steek zijn gelaten. „Alles is er: een zwembad, een mediatheek, een sporthal, nieuwe of gerenoveerde scholen. Er wordt veel geld gestopt in het opknappen van flats en allerlei jeugdverenigingen. Frankrijk is een genereus land.”” (…) “Het plunderen en slopen komt voort uit een diepe haat jegens Frankrijk, stelt Malika Sorel, voormalig lid van de Hoge Raad voor de Integratie. Volgens de essayiste heeft een deel van de jongeren in deze wijken geen enkel respect voor het gezag van de politie, onderwijzers of anderen die de staat vertegenwoordigen. Zij hebben bepaalde wijken geannexeerd om daar hun eigen leven te leiden. „Ze verwerpen onze maatschappij, en hebben geen respect voor onze wetten en gebruiken, want die passen niet bij hun eigen principes en waarden”, zegt zij tegen Le Figaro. „In hun omgeving roept niemand hen tot de orde.” Boudjahlat: „Deze jongeren willen laten zien dat dit hún grondgebied is. Zij willen de staat eraan herinneren dat ze collectief onaantastbaar zijn. Het is een aanval op Frankrijk.” (…) „School, serieuze zaken, eerlijkheid: dat zijn bij ons Algerijnen geen belangrijke waarden. Het draait om halal, de ramadan en spullen bezitten. Er is een ander cultureel probleem, dat heeft te maken met het geloof: in huis gelden de kuisheidsregels. Jongens mogen geen vrienden uitnodigen, omdat mannen hun moeders en zussen niet mogen zien. Zij leven buiten, de meisjes leven binnen. Die slopen dus ook niets.””
 10. 21 juni 2023 | NOS: Studenten met migratieachtergrond opvallend vaak beschuldigd van fraude, minister wil systeem grondig nagaan.
 11. 19 juni 2023 | Tweet van dr. Jan van de Beek: “Asiel zorgt voor ¼ tot ⅓ van de bevolkingsgroei.”
 12. 27 mei 2023 | EenVandaag: Gemeenten worstelen met huisvesting statushouders. “Onder meer in de gemeente Almere is de woningnood hoog. Er moeten volgens de verantwoordelijke wethouder Froukje de Jonge dit jaar betaalbare woningen gevonden worden voor 551 statushouders. “Dat is gigantisch als je je realiseert dat hier ongeveer 100 sociale huurwoningen vrijkomen per maand.” Volgens de wethouder kan ze de achterstand alleen wegwerken als alle woningen die vrijkomen aan statushouders worden gegeven. Maar dat wil de wethouder eigenlijk niet. “Wij vinden dat oneerlijk ten opzichte van andere mensen die ook heel dringend, en soms nog dringender, een woning nodig hebben.”
 13. 28 april 2023 | Telegraaf: Dit jaar mogelijk 77.000 asielzoekers naar Nederland: ’Ik maak me wel zorgen’. “Nederland heeft een veel hoger inwilligingspercentage voor asielaanvragen dan ons omringende landen, namelijk 85%. „Dat is veel hoger dan in andere Europese landen”, erkent Van der Burg. Daar heeft het kabinet onderzoek naar laten doen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft inmiddels een oorzaak ontdekt. Nu moet de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vaak aantonen dat het verhaal van een asielzoeker niet in de haak is, terwijl in andere Europese landen een asielzoeker zelf moet aantonen dat zijn verhaal wél klopt.” #inwilligingspercentage
 14. 31 maart 2023 | NRC: Scholen worstelen met gebedsruimtes voor leerlingen – ‘bij ons wordt niet aan religie gedaan’. “15 procent van alle Nederlandse jongeren tussen de vijftien en achttien jaar identificeert zich inmiddels als moslim, blijkt uit CBS-onderzoek. In 2010 was dat nog 9 procent.” Link naar Archive.
 15. 11 maart 2023 | Telegraaf: Demograaf rekent uit dat migranten jaarlijks 24 miljard kosten: ’Het is een taboe’. “In 2021 kwam hij met een doortimmerde berekening (…) In dat rapport, Grenzeloze Verzorgingsstaat, kwam hij voor alle immigranten tot een bedrag van jaarlijks 20 miljard euro.” (…) “Het gevolg: afbraak van de verzorgingsstaat, zegt Van de Beek. „Ik verwacht dat de uitgaven aan onderwijs, zorg en uitkeringen verder worden verlaagd als ze door aanhoudende immigratie niet houdbaar blijken.”” Zie ook Geenstijl.
 16. 20 februari 2023 | Bild.de: Lörrach wirft 40 Mieter raus, um Platz für Flüchtlinge zu schaffen. “Lörrach zet 40 huurders uit om plaats te maken voor vluchtelingen.” #woning
 17. 7 februari 2023 | NOS: Van alle migranten die Nederland moesten verlaten, vertrok maar een derde echt.
 18. 2 februari 2023 | Parool: Politie: zo’n 500 verdachten uit Amsterdam en Utrecht plegen plofkraken. “De mannen van Nederlandse, Marokkaanse, Afghaanse, Turkse en Roemeense afkomst van 25 tot 41 jaar wisten 5,2 miljoen euro buit te maken.” #plofkraakbende
 19. 17 januari 2023 | Volkskrant: Van terrorisme verdachte Syriër opgepakt in Arkel: ‘Ze waren hiernaast de voordeur aan het openzagen’. “Maar het eruit filteren van ‘foute’ figuren blijkt in de praktijk geen sinecure. Het onderzoek dat de IND doet naar de achtergrond van Syriërs die asiel aanvragen, is meestal oppervlakkig. Daardoor is het al een aantal keer voorgekomen dat iemand met een verleden bij een terroristische organisatie zich als vluchteling in Nederland had gesetteld.”
 20. 17 januari 2023 | RTL: Asielzoeker met terreurverleden loopt geregeld tegen de lamp: ‘Vaak na tip uit buitenland’.
 21. 6 januari 2023 | WNL: Forse stijging eergeweld in Nederland, vooral door migratie. “Volgens de politie heeft de stijging te maken met de instroom van migranten en vluchtelingen.”

2022

 1. 27 december 2022 | NOS: Nederland laat relatief veel asielzoekers toe, maar de cijfers zeggen niet alles. “Asielzoekers die vorig jaar in Nederland asiel aanvroegen, hoorden meestal dat ze mochten blijven. Van de 16.525 asielzoekers kreeg 73% een positief bericht. Nederland heeft daarmee een van de hoogste percentages van Europa, zo is te vinden bij het Europees bureau voor statistiek Eurostat. Gemiddeld in Europa ging het om 38,5% (…) Daarnaast past de IND sinds maart 2021 “het voordeel van de twijfel toe”, met name in zaken van bekeerlingen en lhbti’ers. Het is bij sommigen in die groepen soms zo moeilijk te controleren of de asielzoeker de waarheid spreekt, dat ze ook bij twijfel mogen blijven.” #inwilligingspercentage
 2. 22 december 2022 | CBS: Bijna 6 op de 10 Nederlanders behoren niet tot religieuze groep.
  “CBS-tabel uit 2021: “Rekent zich tot kerkelijke gezindte of levensbeschouwelijke groepering, per leeftijd.”
  In de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar:
  – Geen: 58,8%
  – Rooms-katholiek: 8,3%
  – Protestant: 13,4%
  – Overige levensbeschouwing: 4,4%
  – Islam: 15%”
 3. 28 november 2022 | NOS: Helft alleenstaande minderjarige vluchtelingen herenigd met familie. #inwilligingspercentage
 4. 28 november 2022 | Telegraaf: “ME grijpt in bij rellen in grote steden na WK-overwinning Marokko.”
 5. 8 november 2022 | Historisch Nieuwsblad: Slavenhandel maakte Afrikanen rijk.
 6. 4 november 2022 | Telegraaf: Kabinet onderzoekt waarom zoveel asielzoekers vergunning krijgen. “Het kabinet gaat onderzoeken hoe het komt dat ons land in vergelijking met andere EU-landen zo’n hoog inwilligingspercentage voor asielzoekers heeft. Het aantal toegekende eerste asielaanvragen ligt in Nederland op 85 procent. In de rest van Europa ligt dat een stuk lager.” #inwilligingspercentage
 7. 7 oktober 2022 | Omroep Brabant: Een kaal huis inrichten van top tot teen: dit bedrag krijgen statushouders. “In zeker zeven Brabantse gemeenten is het inrichtingsbudget een gift en hoeven de statushouders het bedrag niet terug te betalen. In de gemeenten Alphen-Chaam, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau en Oisterwijk zit je het meest gebakken. Zo krijgen kamerbewoners hier een gift van 1847 euro en voor een zelfstandig wonende is dat bedrag 3531 euro. In Alphen-Chaam, Gilze en Rijen en Baarle-Nassau krijgen statushouders daarnaast ook nog geld om het huis op te knappen. Zo krijgen ze 332 euro voor de woonkamer, keuken en de badkamer en nog eens 134 euro per extra slaapkamer.”
 8. 5 oktober 2022 | Parool: ‘Veiligelanders’ vaker verantwoordelijk voor kleine criminaliteit in centrum Amsterdam.
 9. 2 oktober 2022 | Twitter-draadje met een “verzameling filmpjes die door vluchtelingen zelf zijn gemaakt als reclame voor onze super-de-luxe luxe vijfsterren-opvanglocaties op cruiseschepen.”
 10. 21 september 2022 | Telegraaf: Onderzoek Rotterdamse jeugd: mes op zak na geweld of bedreiging. “Het dragen en gebruiken komt relatief wat vaker voor bij jongeren op het voortgezet onderwijs, bij jongeren die zich niet-Nederlands voelen en bij jongeren die in Rotterdam wonen.”
 11. 12 september 2022 | Twitter: draadje over zwaar disproportionele aantallen verkrachtingen / moorden etc. door allochtonen t.o.v. autochtonen.
 12. 7 september 2020 | Bulletin.nu: Negen op de tien in het buitenland geboren mensen zijn op vakantie geweest in hun geboorteland. “Van degenen die als vluchteling naar Zweden kwamen, is het percentage dat op vakantie is geweest in hun oude thuisland 79%.”
 13. 27 augustus 2022 | MdH: Partijtrouw nog maar 50%. 39% van de ondervraagden vindt dat regering gemeenten moet verplichten tot opvang, 75% is voor een tijdelijke stop. #enquete #onderzoek
 14. 26 augustus 2022 | Telegraaf: Kind speerpunt van asielzoekers: ’Ze hebben allemaal hetzelfde geprepareerde verhaal’. “‘Vroeger waren de kinderen meestal tussen de 15 en de 17 jaar als ze alleen kwamen. Nu zie ik ook Syrische kinderen van 8 of 10 jaar. Die worden door een oom gedropt in Ter Apel. Daar vragen ze asiel aan en daarna gezinshereniging. Waarna de hele familie overkomt. Waar geen plek voor is in de opvang.’ De medewerker ziet een patroon. „Opeens komen er dan achter elkaar kinderen uit dezelfde stad. Allemaal met hetzelfde geprepareerde verhaal. Het is gewoon verkapte mensenhandel.” (…) „Het is duidelijk dat kinderen vooruitgestuurd worden. Het eerste wat ze vragen is: wanneer komt mamma?” (…) „Zij zijn hier gebracht door smokkelaars, zonder dat vooraf was afgesproken naar welk land zij gebracht zouden worden. Verder komt uit deze interviews naar voren dat kinderen uit Syrië en Irak vaker aangeven door hun ouders op pad te zijn gestuurd en een directere reisroute richting Nederland hebben gebruikt.” (…) „De helft van deze kinderen lijkt niet te weten wat ze hier in de asielprocedure komen doen en zijn vooral goed voorbereid op het aanvragen van nareis/gezinshereniging.”
  Uit de bevindingen van de IND valt op te maken dat het vooruitsturen van kinderen een nieuw migratiemodel is: „Vaak geven amv’s al vroeg in de procedure aan dat het vragen van nareis de reden voor hun komst naar Nederland is. Gevoelsmatig lijkt dit motief in de loop der tijd te zijn toegenomen (deze toename begon al vóór 2021). Het vooruitsturen van een kind heeft soms een financiële of culturele achtergrond. Vermoedelijk is de reis voor kinderen ook goedkoper.””
 15. 19 augustus 2022 | Hart van Nederland: Kabinet ‘moet werk maken van asielstop’: 86 procent Nederlanders is er klaar mee. #enquete #onderzoek
 16. 6 augustus 2022 | Parool: Meldingen van geweld, drugs en aanranding: toezicht faalt op gemengd wonenproject. “Gemengd wonen zou niet alleen betaalbare woningen opleveren. Het zou ook de integratie van statushouders bevorderen én de Nederlandse jongeren een goede start geven.”
 17. 2 augustus 2022 | EenVandaag: Meerderheid voor tijdelijke asielstop: ‘Eerst orde in de chaos, daarna zijn ze weer welkom’. “7 van de 10 ondervraagden zien zo’n tijdelijke stop wel zitten.” #onderzoek #enquete
 18. 29 juli 2022 | TPO: 35% NL tegen azc in eigen gemeente, 34% NL vóór azc in eigen gemeente. #enquete #onderzoek
 19. 26 juli 2022 | NPO Radio1 op Twitter: Twee op de drie vrouwen wordt lastiggevallen op straat, blijkt uit onderzoek. “Wie zijn het die dat zeggen? ”Euhm, Niet discriminerend bedoeld maar over het algemeen wel wat getinte jongens”
 20. 23 juli 2022 | Telegraaf: Loverboys nu online jagers: ’Nadat hij via Telegram een naaktvideo van me had, sloeg zijn gedrag om’. “Uit onderzoek van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) uit maart 2021 bleek dat de gemiddelde leeftijd van de daders 26,4 jaar is en dat 80% een migratieachtergrond heeft. (…) Het zijn veelal pubers en het begint al vanaf 15 jaar.”
 21. 22 juli 2022 | Volkskrant: Waarom is de Nederlandse voetbalvrouw vooral wit? ‘De angst om buitengesloten te worden speelt mee’. ” Maar er haken ook meiden af, bijvoorbeeld omdat ze ervoor kiezen om voor Marokko uit te komen. Waar bijvoorbeeld Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui er op latere leeftijd voor kozen om voor Marokko uit te komen, zitten in het Marokkaanse vrouwenteam onder 17 nu al vier meiden die in Nederland zijn opgegroeid.”
 22. 12 juli 2022 | Overzichtsdraadje op twitter met artikelen over grooming gang scandals in het Vereningd Koninkrijk. De steden in kwestie: Telford, Newcastle, Rochdale, Rotherham, Oxford, Halifax, Keighley, Derby, Peterborough, Bristol, London, Huddersfield, Manchester, Oldham, Coventry, Middlesbrough, Burton-on-Trent, Bradford, Birmingham, Nottingham, Hull, Yeovil, Sheffield, Aylesbury, Glasgow, Blackpool, Bolton, Leicester, Ipswich, Carlisle, Brierfield, Banbury, Skipton. Zie ook: More than 1,000 children abused by grooming gangs in Telford amid decades of failings: “Exploitation was not investigated because of nervousness about race,” because the perpetrators were mainly reported to be Asian men, he concluded. (…) “Countless children were sexually assaulted and raped. They were deliberately humiliated and degraded. They were shared and trafficked. They were subjected to violence and their families were threatened. They lived in fear and their lives were forever changed.” “A high proportion of those cases involved perpetrators that were described by victims/survivors and others as being Asian or, often, Pakistani,” he added. “The evidence plainly shows that the majority of CSE suspects in Telford were men of southern Asian heritage.””
 23. 11 juli 2022 | Jihad Watch: France: Afghan Muslim migrant sentenced to 15 years for rape in 2021 again convicted of sexual assault of a minor. “The Qur’an teaches that infidel women can be lawfully taken for sexual use (cf. its allowance for a man to take “captives of the right hand,” 4:3, 4:24, 23:1-6, 33:50, 70:30). The Qur’an says: “O Prophet, tell your wives and your daughters and the women of the believers to bring down over themselves of their outer garments. That is more suitable that they will be known and not be abused. And ever is Allah Forgiving and Merciful.” (33:59) The implication there is that if women do not cover themselves adequately with their outer garments, they may be abused, and that such abuse would be justified.”
 24. 6 juli 2022 | Flevoland.nl Provincie Flevoland koopt stikstofruimte om aantal PAS-melders te legaliseren. “Deze mogelijkheid is ontstaan doordat het Rijk een agrarische onderneming in de Noordoostpolder heeft gekocht. Het Rijk wil op de locatie van de agrarische onderneming een aanmeldcentrum voor asielzoekers realiseren.”
 25. 3 juli 2022 | AD: Al ruim dubbel zoveel plofkraken in Duitse deelstaat, veel toegeschreven aan Nederlandse Audi-bende. “Leden van het speciale onderzoeksteamHeatvan de deelstaatrecherche gaan ervan uit dat veel van de plofkraken kunnen worden toegeschreven aan een crimineel netwerk in Nederland, bestaande uit een paar honderd man met een hoofdzakelijk Noord-Afrikaanse migratieachtergrond.” #plofkraakbende
 26. 29 juni 2022 | Telegraaf: Weer gerommel met cijfers asielcriminaliteit: ’Incidenten onder het tapijt geveegd’ “Van de Marokkaanse asielzoekers was 31% betrokken bij incidenten. Van Algerijnen 25%, van Tunesiërs en Gambianen 21%.”
 27. 28 juni 2022 | Geenstijl: ‘Incidenten veroorzaakt door jonge mannen uit veilige landen’.
 28. 24 juni 2022 | Telegraaf: Nederland aangeprezen in smokkelfolder: ’Bij aankomst wacht uitkering en overheid betaalt huur’. “In de smokkelfolder werd Nederland aangeprezen. Bij aankomst wacht er een uitkering van 220 euro per maand (het leefgeld voor asielzoekers is inderdaad 60 euro per week). Bij erkenning kan het bedrag oplopen tot maandelijks 1600 euro voor families. Onder de kop ’accommodatie’ viel te lezen: ’U verblijft in een huis. De Nederlandse overheid betaalt de huur’.” #brochure #folder
 29. 16 juni 2022 | StatBel: Diversiteit naar herkomst in België. “Op 1 januari 2022 was 66,6% van de Belgische bevolking een Belg met Belgische achtergrond, 20,6% was een Belg met een buitenlandse achtergrond en 12,8% was een niet-Belg.”
 30. 13 juni 2022 | Telegraaf: ’Meerderheid wil opvang in de regio’. “Dat blijkt uit een representatieve peiling van Ipsos in opdracht van hulporganisatie Connect International. Van de meer dan 3000 ondervraagden ziet 67 procent heil in opvang in de regio, eventueel met de mogelijkheid om daar asiel aan te vragen. Het percentage is vrijwel gelijk verdeeld onder kiezers van verschillende politieke partijen.” #onderzoek #enquete
 31. 11 juni 2022 Tweet van dr. Jan van de Beek: “Feitelijk juist en met CBS-cijfers te onderbouwen: ―Alle bevolkingsgroei in Nederland is migratie-gerelateerd; ―De autochtone bevolking krimpt daarentegen (steeds sneller); ―Zonder immigratie zou de NL bevolking nu circa 4 miljoen personen kleiner zijn geweest (13,4 i.p.v. 17,6).”
 32. 8 juni 2022 | PZC: Meer dan de helft van leerlingen in het stedelijk onderwijs volgt islamitische godsdienst op school. “Zo’n 57% van leerlingen in lager stedelijk onderwijs in Antwerpen volgt islamitische godsdienst op school. (…) In 2016 volgden er 6.451 van de 12.300 kinderen in het stedelijk basisonderwijs islamitische godsdienstles. Dat was met 52,4% al meer dan de helft. Zes jaar later is dit percentage met een kleine 5% gestegen.”
 33. 3 juni 2022 | Geenstijl: OmvolkVideo | Roofjongeren versus voetbalfans.
 34. 1 juni 2022 | AD: Helft van Haagse peuters spreekt geen Nederlands.
 35. 21 mei 2022 | Telegraaf: JA21 wil opvang veiligelanders verplaatsen: ’Asielzoekers naar Curaçao’. “Nederland moet de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen verplaatsen naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Dat voorstel doet JA21. Het zou dan gaan om zelfstandige landen binnen het koninkrijk als Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Ook partijen als VVD en PVV willen migratiedeals met landen buiten de EU.”
 36. 19 mei 2022 | Tweet van United Nations: “Migration is normal. Migration is natural. Migration has always existed. Migration will always exist. Europe needs migration. We are an aging society with shrinking workforce.” – Representative from @EU_Commission at the International Migration Review Forum.”
 37. 18 mei 2022 | Trouw: Op mijn school valt niet te discussiëren over Lale Gül. “Ik ben leraar op een middelbare school in Amsterdam-West en heb leerlingen in mijn klas zitten die er zeer ­extreme denkbeelden op na­houden als het om religieuze ­onderwerpen gaat.”
 38. 14 mei 2022 | Rijksoverheid: Wat geeft de overheid uit aan de opvang van asielzoekers? “De kosten van het COA voor het opvangen van asielzoekers in een AZC zijn gemiddeld ongeveer € 27.900 per persoon per jaar. In dit bedrag zitten onder meer de kosten van: huisvesting; personeel COA; gezondheidszorg; levensonderhoud. Kosten registratie, beveiliging, beoordelen. Naast kosten voor opvang zijn er nog andere uitgaven. Bijvoorbeeld voor: politie: die asielzoekers registreert en voor de beveiliging zorgt; IND: die asielverzoeken beoordeelt; Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V): die helpt bij de terugkeer van afgewezen vreemdelingen.
 39. 13 mei 2022 | Volkskrant: Martin Sommer: “Het hoge woord is eruit: Nederland moet niet meer groeien.” “Als we wel rekening houden met de maatschappelijke effecten van arbeidsmigratie, voor het milieu, de woningmarkt, voor het onderwijs, het verkeer, noem maar op, dan is er maar één conclusie mogelijk: Nederland kan nauwelijks arbeidsmigratie verdragen. Of netter gezegd, ‘de oriëntatie’ moet zijn: ‘stabilisatie van de bevolkingsomvang’. Rits de Boer zegt het.
  Uit het Nidi-rapport, ‘Bevolking 2050 in beeld’, valt op te maken dat Nederlandse vrouwen aan de slag moeten. Ook geen populaire boodschap. Als zij er een handvol uren per week bijnemen, dan scheelt dat op de arbeidsmarkt al honderdduizenden banen. Ouderen moeten tot hun pensioen blijven werken, en allochtonen moeten hun handen uit de mouwen steken. Als dat lukt, dan zijn er alles bij elkaar een miljoen banen te vullen, zonder extra migratie. En Ingrid Thijssen van VNO-NCW moet uiteraard de portemonnee trekken. Eigen boontjes eerst, dat wordt het parool.”
 40. 13 mei 2022 | HvN: Nederlanders vinden massaal: land te vol, migratiestop nodig. #onderzoek #enquete
 41. 7 mei 2022 | NOS: Inspectie pleit voor beperking arbeidsmigratie. “De baten van de arbeidsmigratie komen veelal bij de werkgevers terecht, terwijl de samenleving de kosten draagt.”
 42. 28 april 2022 | Reuters: Swedish Prime Minister says integration of immigrants has failed, fueled gang crime.
 43. 8 april 2022 | Sociale vraagstukken: Aanzuiging migranten: reactie Leo Lucassen is ‘misleidend en boosaardig’. 1) strengere grenscontroles en asielprocedures hebben een negatief effect op asielinstroom 2) 50% asielzoekers heeft geen geldig asielmotief 3) illegale migratie vanuit Afrika is relatief eenvoudig te stoppen: sleep bootjes van mensensmokkelaars terug.
 44. 28 maart 2022 | Tubantia: SP wil fatsoenlijke oplossing Hengelose huurders die huis uit moeten voor Oekraïnse vluchtelingen. “Vorige week werd bekend dat woningcorporatie Welbions vijftig woningen in de Nijverheid beschikbaar stelt aan vluchtelingen. De woningen worden nu bewoond via Ad Hoc leegstandsbeheer. Die mensen moeten hun huis uit.”
 45. 26 maart 2022 | Nieuwbouwwijk voor asielzoekers. “In het Friese Burgum worden asielzoekers, waarvan het merendeel is uitgeprocedeerd, sinds 1 september 2021 gehuisvest in een complete nieuwbouwwijk bestaande uit 63 woningen. De rijtjeshuizen zijn voorzien van warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Opgebracht door de Nederlandse belastingbetaler, waaronder de vele woningzoekenden die al jaren op de wachtlijst staan.”
 46. 19 maart 2022 AD: Starter moet in paar jaar twee keer zoveel eigen geld hebben voor huis. “Een alleenstaande starter met een modaal inkomen moet gemiddeld 38.000 euro eigen geld hebben om een appartement van 60 vierkante meter te kunnen kopen. In Amsterdam heb je zelfs 253.000 euro op je spaarrekening nodig en in Utrecht 145.000 euro.” . #woningen #woningnood #woon
 47. 27 februari 2022 | AD: Zoveel kost noodopvang 500 vluchtelingen: teller staat op twaalf miljoen euro.
 48. 18 februari 2022 | Volkskrant: Om het migratiedrama te stoppen moeten de Europese grenzen weer grenzen worden. Maar wel mét doorgangen. “De Europese grensbewaker Frontex kreeg een ‘smokkelfolder’ in handen, een soort reisbrochure met informatie over de aantrekkelijke bestemmingen in Europa. Volgens die folder is Nederland een prachtige bestemming: de asielzoeker krijgt standaard een uitkering van 220 euro per maand. Wordt de aanvraag toegewezen, dan loopt de uitkering op tot 1.600 euro per maand. Bij ‘Accommodatie’: ‘U verblijft in een huis. De Nederlandse overheid betaalt de huur.’” #brochure #folder
 49. 7 januari 2022 | Parool: Wethouder Groot Wassink ligt onder vuur om lhbtq-geweld – en dat heeft hij aan zichzelf te danken. “In de conclusies valt te lezen wat iedereen al kon zien op de beruchte beelden van de mishandeling in Oost. Volgens de slachtoffers die in het rapport aan het woord komen hebben hun belagers veel gemeen: het zijn meestal jonge jongens, vaak met een migratieachtergrond en doorgaans een islamitische identiteit.
 50. 5 januari 2022 | Eenvandaag: Een omstreden aanpak, maar het werkt: zo voert Denemarken het strengste asiel- en migratiebeleid van heel Europa. “Zo besloot Denemarken dit jaar als eerste land in Europa dat ze Syrische vluchtelingen gedwongen willen terugsturen naar Syrië omdat het er weer veilig zou zijn. Ook nam het Deense parlement een wet aan die regelt dat asielzoekers hun procedure moeten afwachten in een land buiten Europa.”

2021

 1. 28 december 2021 | DailyMail: The 1,100 asylum seekers who pretend to be children: Two out of three people seeking refuge in UK claimed to be under 18… but lied about their true age, new data suggests. “66% of those claiming to be children were in fact not – compared with 47% in 2019/20.” Also see, July 9 ’22, Express: Report into child asylum seekers found two-third accused of lying were found to be over 18. “There were a further 1,766 unaccompanied children whose age was not in doubt. If these are included in the total, 36% of all ‘unaccompanied children’ were in fact adults.”.
 2. 1 oktober 2021 | Studio Vrijdag: Factcheck: “Een asielzoeker die asiel krijgt in Nederland, kost de schatkist één miljoen euro.” “Op basis van het enige echte recente onderzoek hiernaar en de gesproken bronnen lijkt de uitspraak echter gewoon helemaal waar te zijn. De gemiddelde persoon die asiel aanvraagt en krijgt in Nederland, kost de schatkist inderdaad ongeveer 1 miljoen euro.”
 3. 13 september 2021 | NOS: Europese Rekenkamer: EU-migratiebeleid faalt. “De EU-landen slagen er slechts in om 29% van de afgewezen migranten terug te sturen. Voor mensen die van buiten Europa komen, gaat het zelfs om maar 19%.”
 4. 31 juli 2021 | Bild.de: Jeden Tag zwei Gruppen-Vergewaltigungen. “Elke dag twee groepsverkrachtingen.” “De helft van de daders heeft geen Duitse nationaliteit. Vaak afkomstig uit Afghanistan, Syrië of Irak. De meeste pleegden de daad terwijl de asielprocedure nog liep.”
 5. 21 juli 2021 | Elsevier: Rapport homodiscriminatie Amsterdam: dader vaak jonge Marokkaan. “In een schokkend rapport van de gemeente – dat maanden is achtergehouden – staat dat de daders vaak jongeren zijn met een niet-westerse allochtone achtergrond. (…) Het rapport werd afgelopen donderdag door GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink (Groenlinks) vrijgegeven. De timing is opvallend. Want op de omslag van het document staat 1 februari als publicatiedatum. Waarom het stuk maanden later en uitgerekend tijdens het zomerreces naar de raad is gestuurd, kon een woordvoerder maandag niet zeggen.” Zie ook Elsevier: Stopte Groot Wassink homohaat-rapport in doofpot? Onvrede houdt aan.
 6. 20 juli 2021 | Telegraaf: ’Mokumse homohater vaak een allochtoon’. “AMSTERDAM – Slachtoffers van homodiscriminatie in de hoofdstad stellen dat hun belagers vaak jongeren zijn die een ’niet-Nederlandse’ achtergrond hebben.”
 7. 11 juli 2021 | Telegraaf: Familie Delano G. waarschuwt: ‘Foute jongeren uit Nieuwegein kweekvijver voor Mocro-gangsters’ “Familieleden: Politie en justitie moeten veel harder optreden tegen dit soort jonge, zeer gewelddadige criminelen. Ze begrijpen alleen de harde taal. Hard tegen hard. Het zijn geen mensen, maar meedogenloze beesten.”
 8. 20 juni 2021 AD: 900.000 twintigers en dertigers wonen bij ouders: ‘Bij vlagen word ik moedeloos’. #woningen #woningnood #woon
 9. 11 juni 2021 | Telegraaf: Asielhopper ongrijpbaar: terugsturen naar EU-land van aankomst mislukte 46.000 keer. “Nederland haalt bij het uitzetten van deze asielzoekers drie op de vier keer bakzeil.”
 10. 10 juni 2021 | Volkskrant: Een bijstandsgezin en een asielzoeker onder één dak: voor COA-baas Milo Schoenmaker (VVD) is dat de toekomst.
 11. 5 juni 2021 Tweet van dr. Jan van de Beek (mede-auteur van het onderzoek Grenzeloze verzorgingsstaat): “Incl. volgmigratie en 2e generatie kost één primaire asielmigrant de schatkist orde grootte €1 miljoen.” #demografie
 12. 27 mei 2021 | Volkskrant: Moordcijfer Zweden hoger dan meeste andere Europese landen: ‘Geen ander land heeft zo’n stijging meegemaakt’. “De onderzoekers willen zich niet branden aan de achtergrond van de daders [maar…] Uit onderzoek in 2017 bleek dat 90% van de verdachten van moord een migratieachtergrond had.”
 13. 24 mei 2021 | Elsevier: Nederlandse ontwikkelingshulp vloeide naar Palestijnse terreurgroep. Zie ook WNL: Nederlandse ontwikkelingshulp naar Palestijnse terroristen: ‘Daar moet je natuurlijk onmiddellijk mee stoppen’.
 14. 3 mei 2021 | Telegraaf: ’Vooral Syriërs met valse documenten’. “Uit cijfers van de marechaussee blijkt dat Syriërs het vaakst worden betrapt op fraude. Dat gebeurde afgelopen jaar 83 keer. Ook Turken (17), Irakezen (16), Jemenieten (13) en Afghanen en Iraniërs (8) kwamen vaak voor. (…) Overigens heeft het tonen van valse of vervalste documenten niet altijd gevolgen voor de asielprocedure.”
 15. 3 maart 2021 Grenzeloze verzorgingsstaat. De gevolgen van immigratie voor de overheidsfinanciën, door Jan van de Beek, Hans Roodenburg, Joop Hartog en Gerrit Kreffer. “Totale nettokosten over de jaren 1995-2019: € 400 miljard, evenveel als alle Nederlandse aardgasbaten.” #demografie
 16. 2 maart 2021 | Geenstijl: 80% loverboys heeft migratieachtergrond.
 17. 12 januari 2021 | Telegraaf: Grote druk van asielzoekers op huisvesting, gescheiden ouders naar daklozenopvang.
 18. 3 januari 2021 | Rinia (68) werd dodelijk mishandeld toen ze de eendjes ging voeren. “Toen de 68-jarige Rinia Chitanie uit Buitenveldert haar dagelijkse ommetje maakte om de eendjes te voeren, werd ze dodelijk mishandeld en verkracht door een Eritrese vluchteling.”

2020

 1. 5 december 2020 | Wynia’s Week: Waarom links klein is, maar steeds zijn zin krijgt.
 2. 12 november 2020 | BD: Duitse politie schiet plofkraker dood en arresteert handlanger. “Duitsland wordt al geruime tijd geteisterd door de zogenoemde Audi-bende. Dat is een groep criminele jongeren uit vooral Amsterdam en Utrecht die in wisselende samenstelling opereert. De leden hebben volgens de Duitse justitie allemaal een Nederlands-Marokkaanse achtergrond en zijn gespecialiseerd in het opblazen van geldautomaten. De ongeveer vierhonderd bendeleden zouden de afgelopen zes tot zeven jaar zo’n driehonderd plofkraken hebben gepleegd.” #plofkraakbende
 3. 12 oktober 2020 | Valeurs Actuelles: De moslimstem, een belangrijke bron van stemmen voor linkse partijen. “Een onderzoek dat wijst op de verderfelijke infiltratie van de islam in het lokale associatieve weefsel, heel vaak met de goedkeuring van politici die op zoek zijn naar de moslimstem.”
 4. 7 september 2020 | NRC: De sociaal-economische achtergrond van een kind is bepalend bij schooladvies.”De sociaal-economische achtergrond van een leerling is van grote invloed op het advies over de vervolgopleiding, concludeert Kimberley Lek in haar proefschrift Teacher knows best? De etnische achtergrond van een leerling in groep 8 heeft over het algemeen geen invloed op het schooladvies. Wel zijn er grote verschillen per school.” Zie ook: Onderzoeker geeft GeenStijl gelijk. Etnische achtergrond speelt GEEN rol bij schooladvies.
 5. 22 juli 2020 | Telegraaf: ’Nasissers vaak jongeren met migratieachtergrond’. “Het zijn vooral ’hangjongeren’ van een jaar of twintig die (vrouwelijke) voorbijgangers in Utrecht nastaren, nasissen, uitschelden, bespugen of zelfs betasten. (…) De jongere mannelijke daders zijn volgens de respondenten, in ’veel gevallen jongens met een migratieachtergrond’.” #straatintimidatie
 6. 12 juli 2020 | Twitterdraadje over cancel culture. Originele draadje hier.
 7. 26 juni 2020 | Stuk Rood Vlees: De politieke dominantie van hoogopgeleiden. “Als opleidingsgroepen gelijk werden vertegenwoordigd zou Nederland er heel anders uitzien. Om een paar voorbeelden te noemen: sociale voorzieningen zouden worden uitgebreid, de verschillen tussen rijk en arm zouden kleiner zijn, immigratie zou meer worden beperkt, criminaliteit zou harder worden bestraft en Europese integratie zou worden teruggeschroefd.”
 8. 19 juni 2020 | Telegraaf: Moslimdocent roept op tot vrouwenbesnijdenis: 80 uur taakstraf. “De rechter zei een veroordeling „noodzakelijk” te vinden in een democratische samenleving. „De uitlatingen zijn publiekelijk gedaan en als daaraan gehoor zou worden gegeven, zou een ernstige mishandeling het gevolg zijn.” Het recht van vrijheid van godsdienst en meningsuiting weegt daarom volgens de rechtbank in dit geval niet zwaarder.”
 9. 12 juni 2020 | I&O Research: Kiezers solidair met zuidelijke landen, maar niet tegen elke prijs. “Drie op tien kiezers staan achter het Europese herstelfonds, zoals de Europese Commissie het voorstelt, 61 procent staat hier niet achter.” #EU #EuropeseUnie
 10. 1 juni 2020 | UvA: Waarom zijn de daders van antihomogeweld relatief vaak van Marokkaanse komaf?
 11. 23 mei 2020 | Geenstijl: Ellie Lust zegt het: “Oververtegenwoordiging van marokkaanse jongeren als dader tegen homo’s.”
 12. 29 april 2020 | NOS: Waarom homoseksualiteit voor sommige Marokkaanse jongeren taboe is. “Onder een video die we daarover plaatsten kregen we bijna 2000 comments. “Eerlijk is eerlijk mensen, het is tegen de natuur in”, was één daarvan. Ook reageerden sommige jongeren met “trots” en de Marokkaanse vlag.”
 13. 22 april 2020 | NOS: Kwart 15-jarigen kan bijsluiter of brief van school niet goed lezen.
 14. 17 april 2020 | Telegraaf: Vluchteling: ’Jullie halen je eigen ondergang binnen’. “„Ik ben tegen immigratie uit moslimlanden”, zegt ze zonder omhaal. „Of het nou Iraniërs, Irakezen, Syriërs of Afghanen zijn, het merendeel van hen heeft geen enkele ervaring met open, vrije samenlevingen. Hoe kun je aan een Afghaanse man, die nog nooit een vrouw heeft gezien zonder hijab (hoofddoek – red.), uitleggen dat schaars geklede westerse vrouwen geen hoeren zijn? Die man heeft geen idee, die moet nog een hele ontwikkeling doormaken. Het is niet hun schuld, maar veel van die mensen komen nu eenmaal uit veel primitievere culturen, met normen en waarden die haaks staan op die in het Westen.”
 15. 7 april 2020 | Stuk Rood Vlees: De parlementaire ‘baantjescarrousel’: feit of fictie? “Maar wie horen dan tot die 42% die wel een aantrekkelijkere functie krijgen toebedeeld na een parlementaire carrière? Vaak zijn het de bekendere politici die veel aandacht krijgen in de media. (…) Allemaal (voormalige) politici die regelmatig op televisie of radio verschenen. Dit is niet zo gek, als je bedenkt dat het juist de voormalige ministers, staatsecretarissen, fractievoorzitters en partijleiders zijn die kans maken op aantrekkelijkere banen. Wat dat betreft brengt vooral kabinetslidmaatschap voordelen met zich mee: ben je minister of staatssecretaris geweest, dan is de kans op een aantrekkelijkere positie in de publieke sector gemiddeld ongeveer 30% hoger dan je medeparlementariërs. In de private sector is dit 25%. Dit laat ook een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam zien: politici uit partijen die vaker regeren gaan er na hun tijd in het parlement eenvoudigweg op vooruit. In de afgelopen decennia waren dat vooral politici uit het CDA, de PvdA en de VVD.”
 16. 22 februari 2020: Telegraaf: ’Migratiestroom door iedereen onderschat’. “Bovendien is er volgens de Europa-deskundige een sterke symbolische en ideologische component: Brussel probeert via het vrije verkeer van personen een nieuwe Europese identiteit te bewerkstelligen, die de nationale overstijgt en zo de Europese integratie bevordert. Schout: „Het wordt ook wel ontwortelen genoemd. Het creëren van een Europese burger.”” #omvolking
 17. 28 januari 2020 | Klokkenluiders: Gevoelige informatie Justitie weggehouden bij Tweede Kamer “In dat IND-onderzoek is er volgens de inspecteurs zeer gevoelige informatie buiten het rapport gehouden. Bekend was dat op telefoons van asielzoekers martelvideo’s en kinderporno is aangetroffen. Daar is niet in alle gevallen onderzoek naar gedaan. ,,Er zijn mogelijk terroristen doorgevoerd naar een AZC”, aldus een bron bij de Inspectie. ,,Dat mocht niet in het rapport verschijnen.””
 18. januari 2020 | Aedes Magazine: “Opvang grote gezinnen met verblijfsstatus. In Limburg pragmatisch en betrokken. “Een woonkamer, zeven slaapkamers met voldoende daglicht, een keuken plus bijkeuken en twee badkamers met twee aparte wc’s. Een stevige ingreep, maar bouwkundig uiteindelijk eenvoudig (…). De samenvoeging van de vier woningen heeft de corporatie ruim €70.000 gekost. De huurderving is daarbij niet meegerekend.”

2019

 1. 29 oktober 2019 | Telegraaf: Leefbaar Rotterdam wil ’Marokkanenaanpak’: ’Allochtoon pakt bewust blanke’. – Er moet een speciale Marokkanenaanpak komen in Rotterdam om blanke ouderen te beschermen. Dat bepleit Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam. (…) „Het zijn voornamelijk allochtone jongeren die bewust blanke ouderen als doelwit uitkiezen”, is Hoogwerf overtuigd. „Ze bevuilen niet hun eigen nest.” Gebaseerd op het Jaarrapport Integratie 2012 van het CBS stelt Hoogwerf dat ’in nagenoeg alle gevallen de allochtone daders het doelbewust gemunt hebben op kwetsbare slachtoffers van buiten de eigen etnische groep’. „In de praktijk zijn dat voornamelijk autochtone en Aziatische Nederlanders op leeftijd.” Onderzoek van Bureau Beke naar achtergrondkenmerken van slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven uit 2016 ondersteunt Hoogwerfs verhaal. Ze stelt dat daaruit blijkt ’dat autochtonen met 87% veruit de grootste groep slachtoffers vormen’. Zie ook 26 juni 2018.
 2. 22 september 2019 | Trouw: Michèle Tribalat: Haal het immigratiedebat uit het morele keurslijf. “De uit Frankrijk overgewaaide term ­‘omvolking’ wekt een valse suggestie. Maar de figuurlijke betekenis van het begrip is geen onzin, vindt de Franse demografe Michèle Tribalat.” (…) “Wie ­carrière wil maken als immigratiedeskundige, kan maar beter een positieve kijk op immigratie bevorderen.” (…) “Het was altijd Frans beleid om de immigrant om te vormen tot Fransman. Dat assimilatiemodel heeft afgedaan, schrijft u in uw boek ‘Assimilation, La fin du modèle Français’ (2017): moslims zijn geloviger geworden en trouwen voornamelijk met elkaar.”
 3. 21 september 2019 | Gelderlander: Moslima’s in Arnhem zwemmen halal: zonder mannen en met de luiken dicht. “Nu kan ik met mijn kinderen zwemmen. Wel met bedekkende zwemkleding, want ook vrouwen mogen elkaar niet bloot zien.”
 4. 19 september 2019 | Folia: ‘Afkeer van immigratie hangt niet samen met aantal immigranten in een land’. “Wanneer immigranten sterk verschillen van autochtonen qua culturele waardes als religiositeit, opinie over homorechten en persoonlijke vrijheden, dan blijken laagopgeleide autochtonen duidelijk negatiever over immigratie dan hoogopgeleide autochtonen.’ (…) “Meer dan hoogopgeleiden vinden zij [i.e. laagopgeleide autochtonen] dat de verworvenheden van de verzorgingsstaat, zoals een WW-uitkering, rechten zijn van mensen die daar altijd aan hebben bijgedragen en niet van nieuwkomers. Ook uit ander onderzoek blijkt vaak dat laagopgeleide autochtonen over het algemeen vrij chauvinistisch zijn over de verzorgingsstaat.”
 5. 18 september 2019 | Volkskrant: Jonge huurmoordenaars: ‘zwakbegaafd’ en op zoek naar erkenning, status en geld. “In dit rapport wordt gesteld dat deze zogeheten Top-600 een gemiddeld IQ van 80 heeft. Volgens de rapporteurs liet bijna de helft van de veelplegers in deze Top-600 al voor hun 12de ontspoord gedrag zien. Ook groeiden ze niet zelden op in problematische thuissituaties met ouders die als ‘pedagogisch onmachtig’ worden omschreven. Hun jeugd werd getekend door mishandeling en verwaarlozing. In 89% van de gevallen leverde dat verstoorde levensbegin een groep jongeren op met een gebrek aan empathisch vermogen. Eenderde van hen zou een ernstig verstoorde gewetensfunctie hebben.”
 6. 10 september 2019 | De Gelderlander: Kinderen op moskeescholen in Ede en Veenendaal leren dat ongelovigen doodstraf verdienen.
 7. 21 augustus 2019 | Nieuwsuur: Ruim 350 zedenzaken blijven maanden liggen door onderbezetting. “Vader Nico: “De zedenpolitie kwam tot onze verrassing met een oplossing: een zogenoemd FOEI-gesprek. De zedenrechercheur spreekt dan samen met de wijkagent de vermoedelijke dader aan op de verkrachting van onze dochter.” Dit gesprek heeft geen juridische waarde, sterker nog: als het slachtoffer daarna besluit om alsnog aangifte te doen, is het hele traject al beïnvloed en is het heel lastig om de verdachte alsnog te vervolgen.”
 8. 10 september 2019 | NRC: In de koranschool leren kinderen dat Nederland niet hun land is.
 9. 3 juli 2019 | Trouw: Het gezellige dagje zwemmen staat onder druk door intimidatie, aanranding en geweld. “Jeugd tussen de 15 en 25 jaar, man en multicultureel, dat is de groep die de problemen veroorzaakt. Het is een maatschappelijk probleem.”
 10. 2 juli 2019: NOS: Bodycams en legitimatieplicht in strijd tegen overlast in zwembad. “Een medewerker van het bad sprak over intimidatie, mishandeling, bedreiging en aanranding door met name jongens van Marokkaanse afkomst.”
 11. 26 juni 2019 | SCP: Sociaal en Cultureel Rapport. Denkend aan Nederland. “Bedreigingen en versterkingen voor Nederland (bevolking van 16 jaar en ouder, 2018 (in procenten)). Islam: 62%: bedreigend.” (Hoofdstuk 6 van het Sociaal en Cultureel Rapport 2019 – Denkend aan Nederland, Wensbeelden, zelfbeelden en gepercipieerde bedreigingen, p. 17).
 12. 1 juli 2019 | Elsevier: Zwembadterreur: badgasten bedreigd door vierhonderd jongeren. “4. Den Haag (…) dat er dagelijks politieassistentie nodig is om allochtone jongens er uit te zetten of te arresteren. (…) Personeelsleden zouden worden bedreigd, meisjes en vrouwen aangerand. Groepen jongens zouden het zwembad ‘domineren’ en intimiderende leuzen roepen als Allahu akbar. Het zwembad zou inmiddels gekscherend ‘islama-bad’ worden genoemd.”
 13. 4 juni 2019 | De Morgen: Sam van Rooy (Vlaams Belang) antwoordt Joël De Ceulaer: ‘Wie Vlaming onder de Vlamingen is, vormt voor ons geen probleem’. “Wij sluiten geenszins uit dat wie een migratieachtergrond heeft Vlaming onder de Vlamingen kan zijn en dus tot ‘het eigen volk’ of ‘onze mensen’ behoort. (…) Wat ‘Vlaming onder de Vlamingen’ concreet betekent, laten heel wat mensen met migratieachtergrond zien die (willen) werken, onze taal spreken, geen criminele feiten plegen en de islamisering niet faciliteren, en die zich inschrijven in onze Vlaamse, Europese cultuur; in onze vrije, seculiere samenleving; en in onze democratische rechtsstaat. Dat betekent niet dat men biefstuk friet moet eten. (…) Op onze kies- en ledenlijsten staan mensen met een andere etnisch-culturele afkomst, die helaas niet zelden als ‘verrader’ worden uitgescholden, of zelfs bedreigd. (…) Het besef dat het Vlaams Belang de beste vriend is van iedereen die Vlaming onder de Vlamingen is, groeit: tijdens de verkiezingscampagne heb ik veel VB-sympathisanten met migratieachtergrond leren kennen, zoals pas nog uit de Nepal, Mauritius en Dominicaanse Republiek. Ook zij voelen zich hier steeds minder thuis en willen islamisering noch onveiligheid; ook zij willen zwaardere, rechtvaardige straffen en een rechtvaardige sociale zekerheid die niet openstaat voor de hele wereld.”
 14. 16 mei 2019 | Telegraaf: Ministerie verdoezelt asieldelicten. “Ernstige misdrijven die gepleegd zijn door asielzoekers zijn in een rapportage van het ministerie van Justitie en Veiligheid weggemoffeld. Zedendelicten en misdrijven als moord en doodslag zijn onder de noemer ’overige’ verborgen in een rapport dat juist openheid moest bieden.” Zie ook AD: Politie: Ministerie schreef ernstige misdrijven zelf weg onder kopje ‘overige’ en had cijfers ‘al weken’.
 15. 4 mei 2019 | NOS: Lukt het vluchtelingen om hier een baan te vinden? Dit zijn de cijfers. “Van de mensen die hier 10 jaar waren, was dat 50%. Daarbij ging het om mensen tussen de 15 en 64. Dat is nog altijd wel fors minder dan het percentage werkenden onder inwoners zonder een migratie-achtergrond. Van hen werkte toen 74%.”
 16. 28 april 2019 | Geenstijl: ’18 jaar islamitisch terrorisme, 31.221 aanslagen, 146.811 doden’
 17. 27 april 2019 | Telegraaf: Moeder wil dat haar geradicaliseerde dochter en kleinkinderen in Syrië blijven. ’Haal geen IS-tijdbommen naar Nederland’ “(…) laat Syrië-gangers daar. Ik heb geen enkel vertrouwen in die zogenaamde deradicaliseringsprogramma’s. In Raqqa gingen ze na het vrijdaggebed naar het plein om daar naar martelingen en onthoofdingen te kijken. Bij aanslagen stonden ze er te juichen voor grote beeldschermen. Die kinderen werden vanaf hun zevende of achtste getraind voor de jihad, de oorlog. Mijn oudste kleinzoon is nu twaalf. Hoe moet die als terroristenkind straks naar een Nederlandse school? Hoe gaan de andere kinderen en ouders op hem reageren? Die kinderen zijn wandelende tijdbommen.

  Ze vindt het ongeloofwaardig dat IS-bruiden nu beweren niks van alle gruweldaden te hebben meegekregen. Maya Bolder: „Die hoofden werden op hekken gespietst. Lijken hingen ze aan kruisen. Alsof ze dat niet gezien zouden hebben. En nu maar beweren dat ze alleen maar op de kinderen pasten en het huishouden deden. Of neem die mannen, die zeggen dat zij in Raqqa bouwvakker waren of slechts brood bakten. Het is zo schijnheilig: ze liegen en bedriegen alsof het niks is. Ze hangen allemaal dezelfde kulverhalen op.”

  Maya voelt geen empathie voor de daders, maar des te meer solidariteit met de slachtoffers, zegt ze. „Ik zag dat filmpje van die aanslag in Nice – ik heb al die filmpjes van de aanslagen bekeken – toen een IS-terrorist met een truck over mensen heen reed. Dan denk ik: wat verschrikkelijk, daar is Mandy ook schuldig aan. In 2015, toen zij en Yasser uitreisden, was dit allemaal allang bekend. Ik zag het toch op internet! De martelingen, de onthoofdingen, de verbrandingen, de verdrinkingen door IS, alles stond online.”
 18. 19 april 2019 | Volkskrant: Slachtoffers praten mondjesmaat over groepsverkrachtingen zoals die in Rotterdam: ‘Je gaat niet snitchen’. “Daders van groepsverkrachtingen, gemiddeld rond de vijftien jaar oud, hebben relatief vaak een niet-westerse achtergrond, zegt Hendriks: Antilliaans, Surinaams, Marokkaans, Turks.
 19. 18 april 2019 | HLN: Radicale islam in opmars: bijna honderd salafistische organisaties in België.
 20. 9 april 2019 | AD: Jongeren doen zich voor als wanhopige daklozen om tóch urgentieverklaring te krijgen. #woningnood
 21. 13 maart 2019 | De Groene Amsterdammer: Smileys scoren, platlullen en downgraden. “Woninginbraak wordt ‘vernieling’, diefstal heet ‘baldadigheid’, straatroof gaat de boeken in als ‘zakkenrollerij’. Grootschalig onderzoek laat zien hoe de politie criminaliteitscijfers kunstmatig laag houdt.” (…) “Meer dan de helft van de agenten die betrokken zijn bij registratie zegt mee te maken dat misdrijven onterecht onder een andere categorie in de boeken worden gezet. Nog eens vier van elke tien agenten die antwoord gaven zeggen dat het aantal opgeloste misdrijven hoger wordt voorgesteld dan het in werkelijkheid is.” #criminaliteit #politie
  Zie ook: 13 januari 2017 | ‘Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt‘.
 22. 9 maart 2019 | Tijd.be: ‘IS-vrouwen waren vaak nog erger dan hun mannen’.
 23. 25 februari 2019 | VRT: In Antwerpen zijn er voor het eerst meer inwoners met migratieachtergrond dan zonder | Demografie: “De allergrootste groep is van Noord-Afrikaanse herkomst. Ook personen van Aziatische en West-Europese herkomst zijn goed vertegenwoordigd in de statistieken. De beweging in Antwerpen heeft veel te maken met de hogere geboortecijfers bij het allochtone gedeelte van de bevolking. Bij kinderen tussen 0 en 10 hebben zij een aandeel van drie kwart in de bevolkingscijfers en in een aantal wijken in Antwerpen ligt dat nog hoger.” #demografie
 24. 16 januari 2019 | Socialevraagstukken.nl: Het is niet anders: etnische diversiteit hangt samen met minder cohesie in de buurt, door Roel Jennissen.
 25. 2 januari 2019 | RD: Nederland door instroom buitenlanders steeds dichter bevolkt. “CBS: „Inmiddels is 23 procent van de Nederlandse bevolking van buitenlandse afkomst. In Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is dat respectievelijk 54, 53, 51 en 35 procent. In Amsterdam en Den Haag heeft pakweg 18 procent een westerse migratie-achtergrond en 35 procent een niet-westerse, in Rotterdam is dat 12 en 38, in Utrecht 12 en 23 procent.” #demografie

2018

 1. 15 november 2018 | GVA.be: Man randt minderjarig meisje aan “omwille van strikte regels tijdens ramadan”.
 2. 5 november 2018 | CBS: Bevolkingsgroei Nederland en EU vooral door migratie.
 3. 18 oktober 2018 | BX1.be: “Alle andere vrouwen moesten thuisblijven”, reageerde Theo Francken op de foto van de overwinning van Catherine Moureaux in Molenbeek.
 4. 16 oktober 2018 | AD: Syriërs krijgen werkplek maar komen na week niet meer opdagen.
 5. 18 september 2018 | Volkskrant: Verkrachter krijgt lagere straf zodat hij verblijfsvergunning niet verliest. “Een man die is veroordeeld wegens verkrachting heeft een lagere straf gekregen om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning zou verliezen. De 38-jarige Afghaanse asielzoeker verkrachtte in 2016 een licht verstandelijk beperkt meisje van 18 jaar in het magazijn van een winkel.”
 6. 18 september 2018 | AD: Woede in Den Haag over milde straf voor asielzoeker na verkrachting. “De rechter legde aan de Afghaan niet de maximale straf op, omdat hij dan zijn verblijfsvergunning zou kwijtraken.”
 7. 13 september 2018 | De Kanttekening: Iedereen die zichzelf identificeert als Nederlander is autochtoon, interview met Jan van de Beek. (Zie ook het bericht op 4 juni 2019 | De Morgen: “Wie Vlaming onder de Vlamingen is, vormt voor ons geen probleem.”)
 8. 10 september 2018 | AD: ‘Nederland gaf steun aan jihadisten in Syrië’.
 9. 11 augustus 2018 | Elsevier: De baarmoeder is terug als politiek wapen. “De Moslimbroederschap heeft als doctrine: Europa innemen via de baarmoeder. Dus niet met geweld, zoals IS-strijders proberen, maar door islamitische (soennitische) vrouwen zo veel kinderen te laten baren dat de christelijke autochtonen worden overvleugeld.”
 10. 22 augustus 2018 | BBC: Sweden rape: Most convicted attackers foreign-born, says TV.
 11. 26 juni 2018 | Telegraaf: Blanke oudere doelwit rovers. “Leefbaar Rotterdam: er moet een onderzoek komen naar de racistische motieven van allochtone overvallers in Rotterdam, die voornamelijk blanke ouderen beroven. Dat eist Leefbaar Rotterdam middels schriftelijke vragen die raadslid Tanya Hoogwerf vandaag indient. De slachtoffers van woning- en roofovervallen zijn voornamelijk ’witte ouderen’ en de daders hebben ’vrijwel zonder uitzondering een niet-Nederlandse afkomst’, constateert Hoogwerf. Het zou voornamelijk om Marokkanen, Turken en Antillianen gaan die blanke ouderen beroven. „Puur kijkend naar de misdaadcijfers zijn vooral blanke autochtone ouderen het slachtoffer van jongeren van allochtone afkomst’’, legt Hoogwerf uit.” Zie ook 29 oktober 2019.
 12. 1 juni 2018 | AD: Syrische vluchtelingen minder hoog opgeleid dan gesuggereerd. “Syrische vluchtelingen in ons land blijken minder hoog opgeleid dan eerder is gesuggereerd: 20% heeft een diploma in het hoger onderwijs. Het vorige kabinet sprak nog van ‘apothekers uit Aleppo’, maar 1/3e van de Syriërs in ons land heeft alleen basisonderwijs afgerond.”
 13. 24 mei 2018 | AD: ‘Extreemlinks gaat vaak vrijuit’. “Extreemlinkse groepen worden ‘vrijwel niet’ vervolgd als zij vernielingen plegen, geweld gebruiken of bedrijven saboteren. Bovendien lijken er nauwelijks politiedossiers te worden opgebouwd over de leiders, wijst onderzoek uit.”
 14. 17 mei 2018 | NOS: Nederlanders denken steeds positiever over lhbt’ers. “De groepen die minstens 2x zo negatief denken over lhbt’ers als de algemene Nederlandse bevolking zijn protestanten, mensen met een niet-westerse migratie-achtergrond en mensen van ‘overige religies’.”
 15. 17 mei 2018 | PEW: News Media and Political Attitudes in the Netherlands.

  Zie ook.
 16. 23 april 2018 | NRC: Geheime lijsten financiering moskeeën onthuld. Onderzoek NRC & Nieuwsuur: Koeweit en Saoedi-Arabië financieren tientallen Nederlandse moskeeën, blijkt uit geheime lijsten van Buitenlandse Zaken.
 17. 21 maart 2018 | Nieuwsblad.be: 40 van de 43 daders groepsverkrachting in Zweden hebben migratie-achtergrond.
 18. 6 maart 2018 | Toronto Sun: Sickening ISIS video shows boy, 4, shooting prisoner in the head. “The tiny terrorist — dressed in his wee all-black ISIS ensemble — orders a 10-year-old to behead another prisoner.  He makes the throat-slashing gesture. The older boy then beheads the terrified prisoner. Another child, about seven, jumps off a merry-go-round, grabs a knife and beheads another prisoner. Blood spurts onto the ride.”
 19. 7 februari 2018 | Telegraaf: Onderzoek naar fraude rond inburgering. “(…) met name Eritreërs en Somaliërs lijken te sjoemelen met hun inburgeringsplicht, zei minister Koolmees (Sociale Zaken) woensdag dat er inderdaad anonieme meldingen zijn gemaakt van fraude. Zo zouden er valse facturen voor inburgeringslessen worden ingediend, waarbij de buit met het malafide inburgeringsbureau gedeeld wordt.”

2017

 1. 18 december 2017 | DeMorgen.be: Wetenschappers hekelen gebrek aan cijfers over migratieachtergrond en crimineel gedrag. “Belgische politici mogen niet langer wegkijken van de problemen”, stelt de Nederlandse criminoloog en antropoloog Frank Bovenkerk van de Universiteit Utrecht. De Nederlandse wetenschapper heeft het meer specifiek over het tekort aan statistische data in ons land die een link leggen tussen misdrijven en de etnische herkomst van de daders.”
 2. 26 november 2017 | NU.nl: NUcheckt: Wat krijgen asielzoekers eigenlijk?
  – ‘Vluchtelingen krijgen voorrang op een huurwoning’: Grotendeels waar.
  – ‘Asielzoekers krijgen tot 10.000 euro zakgeld om hun nieuwe huis in te richten’: Onwaar.
  – ‘Gemeenten betalen de eerste twee jaar de woninghuur voor statushouders’: Grotendeels onwaar.
  – ‘Asielzoekers krijgen 850 euro leefgeld per maand’: Onwaar.
  – ‘Asielzoekers hoeven geen zorgpremie te betalen en geen eigen risico te hebben’: Grotendeels waar.
  – ‘Twee derde van alle bijstandsuitkeringen gaat naar allochtonen’: Waar.
 3. 21 oktober 2017 | Volkskrant: Femke Halsema: geef vluchtelingen hun eigen steden.
 4. 14 september 2017 | Telegraaf: Corrupte agent vaak allochtoon. “Bij 80 ontdekte ernstige integriteitsschandalen, is in 40% een allochtone beambte betrokken. En dat terwijl nog geen 10% van alle agenten een migratieachtergrond heeft.”
 5. 14 september 2017 | NYT: The Uncomfortable Truth About Swedish Anti-Semitism. “(…) a study from 2013 showed that 51% of anti-Semitic incidents in Sweden were attributed to Muslim extremists. Only 5% were carried out by right-wing extremists; 25% were perpetrated by left-wing extremists.”
 6. 4 september 2019 | AD: De professionele plofkraker lijkt ongrijpbaar. “En de daders? De politie stelt al geruime tijd dat de plofkraken het werk zijn van een grote groep Marokkaanse Nederlanders. In totaal zo’n 300 mannen tussen de 18 en 30 jaar, afkomstig uit de regio Utrecht-Amsterdam, en ieder met z’n eigen specialisme – van explosieven tot vervoer.” #plofkraakbende
 7. 26 augustus 2017 | MailOnline: Advertisers move away from using pictures of white, straight customers for fear of being seen as racist or gay-hating. “Marketing departments are promoting diversity in their campaigns to ‘prevent perceived discrimination’, a survey of 500 companies has revealed.”
 8. 13 juli 2017 | Volkskrant: Criminele vreemdeling wordt maar zelden uitgezet, rechters bemoeilijken intrekken verblijfsstatus. “De overheid heeft grote moeite om criminele vreemdelingen hun verblijfsvergunning af te pakken. In 2012 versoepelde het kabinet de regels om ook buitenlandse veroordeelden die al lang in Nederland wonen, te kunnen uitzetten. Maar rechters steken daar vaak een stokje voor.”
 9. 30 juni 2017 | Telegraaf: Bijna 10.000 statushouders verdachte. Zie ook Gerard Krol op BNN/VARA: Telegraaf beschuldigt bijna 10.000 statushouders valselijk, alsmede
 10. 30 mei 2017 | Parool: Van der Burg: Hoe meer asielzoekers, hoe beter.
 11. 30 mei 2017 | WSJ: France’s Special Forces Hunt French Militants Fighting for Islamic State. “The motive for the secret operation is to ensure that French nationals with allegiance to Islamic State never return home to threaten France with a terror attack, said a current and a former foreign-affairs adviser to the French government. (…) They are dealing with them here, because they don’t want to deal with them at home,” said a senior Iraqi counterterrorism officer directly involved in coordinating with the French special forces. “It’s their duty. It’s common sense. The most lethal attacks overseas were in France.” (…) If anyone is alive, in jail, because they surrendered, they will be executed in Iraq for joining Islamic State. And France won’t intervene,” said a current French official familiar with the matter. “It’s a convenient solution.” Zie ook: The independent: France is ‘hunting down its citizens who joined Isis’ without trial in Iraq.
 12. 21 mei 2017 | Le Parisien: Paris: des femmes victimes de harcèlement dans les rues du quartier Chapelle-Pajol. “Vrouwen in de wijk Chapelle-Pajol, in het oosten van Parijs, klagen dat ze zich niet kunnen verplaatsen zonder opmerkingen en beledigingen van mannen.”
 13. 27 april 2017 | AD: ‘Stop massa-immigratie om verzorgingsstaat betaalbaar te houden’. “Nederland kan maar heel beperkt verantwoordelijkheid nemen voor de miljoenen mensen die op drift zijn geraakt, zegt immigratie-deskundige Jan van de Beek. Nederland moet vluchtelingenverdragen opzeggen en desnoods gebieden buiten Europa leasen om vluchtelingen onder te brengen.”
 14. 20 april 2017 | Telegraaf: ‘Ernstige incidenten zwembad niet gemeld’. “Een korte schets over de wantoestanden binnen de Haagse Gemeentebaden m.b.t allochtone bezoekers. Dit betreft o.a. hun houding, gedrag, omgangsvormen en (gebrek aan) respect.M.b.t. het Zuiderparkbad is gebleken dat al sinds de opening (in 2000) er heel veel problemen zijn met vooral allochtonen met een islamitische achtergrond. Zij domineren (en bezitten) het zwembad dusdanig dat veel medebezoekers én personeel daar ernstig onder lijden.
 15. 14 april 2017 | Elsevier: Meebuigen met de moslims: hoe de islam Nederland verandert, door Syp Wynia. Aan het eind van dit artikel staat een lijst met feiten en gebeurtenissen omtrent de islamisering van Nederland. “Geschiedenis van de islamisering. Van het meest recente incident terug naar het begin in 1951, toen de eerste moslims groepsgewijs naar Nederland kwamen: Molukse militairen.”
 16. 10 april 2017 | Volkskrant: Groep ‘nareizigers’ groeit fors: asielzoeker haalt gemiddeld drie familieleden naar Nederland.
 17. 1 april 2017 | TPO: Beeld: ‘Extreem-links bestaat niet, links is voor wereldvrede en gelijkheid’
 18. 30 maart 2017 Elsevier: Justitie grijpt niet in: ‘Eritrese asielzoekers vieren massaal vakantie in eigen land’.
 19. 30 maart 2017 | Telegraaf: Zorgeloos in Eritrea. “Grote groepen Eritreeërs gaan nog altijd op vakantie naar het land waaruit ze nu juist gevlucht zijn. Het kabinet beloofde de verblijfsvergunning af te nemen van asielzoekers die dit doen. Daar is bij Eritreeërs niets van terechtgekomen.”
 20. 28 maart 2017 | Trouw: Wit is de ‘nieuwe minderheid’ in grote steden. “Autochtonen moeten eraan wennen: ze veranderen van de dominante meerderheid in een van de minderheden. In grote steden leeft ‘wit van Nederlandse komaf’ al als minderheid naast klassieke migrantengroepen als Surinamers, Antillianen, Turken en Marokkanen en nieuwkomers uit westerse landen. Ook in middelgrote steden wordt dit de realiteit. Net als mensen met een migratieachtergrond moeten autochtonen hun plek vinden en integreren in de nieuwe, diverse stad.”
 21. 22 maart 2017 | NOS: Holocaustonderwijs: ‘lastige discussies, maar die moet je wel aangaan’. “Volgens hem is het anders om Holocaustonderwijs op een islamitische school te geven. “Veel leerlingen hebben ouders met een andere afkomst. Vanuit huis krijgen ze misschien andere beelden over Joden mee dan we in Nederland gewend zijn. Daar moet je wel goed mee kunnen omgaan.” #tweedewereldoorlog #onderwijs #holocaust
 22. 17 maart 2017 | Telegraaf: Erdogan: Turken in Europa moeten meer kinderen krijgen. Zie ook: Erdogan urges Turks in Europe to have 5 children.
 23. 17 maart 2017: Waarom de PVV op 15 maart 2017 nog niet de grootste werd, door G.J. Mulder (zie vooral de laatste 5 alinea’s).
 24. 15 maart 2017 | NRC: NRC checkt: ‘In gevangenis en bijstand is 60 procent allochtoon.’Deze stelling is waar.
 25. 13 maart 2017 | KennisLink: De allochtone achterban van Geert Wilders. Waarom stemmen migranten soms op nationalistische populisten? Door: Marloes van Amerom. “Nederlanders met een migrantenachtergrond geven in interviews aan dat op de PVV stemmen voor hen geen probleem is, omdat ze zichzelf ‘gewoon’ als Nederlander zien.
 26. 9 maart 2017 | WNL: Oorlogsmisdadigers blijven vaak in Nederland. “Asielzoekers die verdacht worden van oorlogsmisdaden in hun eigen land kunnen meestal niet worden teruggestuurd omdat de gewapende strijd nog niet over is. Tegelijk mogen ze niet worden uitgezet. Hierdoor belanden ze in een soort juridisch niemandsland, en blijven ze vaak in Nederland hangen.”
  Volkskrant: Asielzoekers die geweigerd worden vanwege oorlogsmisdaden blijven gewoon in Nederland. “Sinds 1999 kregen 970 vermoedelijke oorlogsmisdadigers geen verblijfsvergunning. Het gaat bijvoorbeeld om migranten die hebben deelgenomen aan de gewapende strijd in Syrië of zich schuldig hebben gemaakt aan martelingen bij de veiligheidsdiensten in Irak of Afghanistan. Van die groep zijn er 110 sowieso nog in Nederland (…). Van het overgrote deel van de rest van die groep is officieel niet bekend waar zij zijn. Maar volgens de ambtenaren in de documentaire verblijven zij doorgaans illegaal in Nederland.”
 27. 7 maart 2017 | Mediacourant: AD dreigt VVD: ‘We kunnen ook Wilders premier maken’.
 28. 10 februari 2017 | WNL: PVV populairst onder hoger opgeleiden.
 29. 1 februari 2017 | Parool: Meerderheid Amsterdamse docenten: integratie is mislukt.
 30. 13 januari 2017 | Trouw: ‘Nederlandse politie ziet de meeste misdaad niet’. “Door capaciteitsgebrek bij de opsporingsdiensten en daling van de aangiftebereidheid bij burgers en bedrijven, geven de cijfers niet weer wat de werkelijke omvang is van de misdaad.”
  Zie ook: ‘Vijf keer zoveel misdrijven als uit officiële cijfers blijkt’. #politie #criminaliteit
 31. 4 januari 2017 | NRC: NRC checkt: ‘Vijftig miljoen moslims accepteren geweld’ – dat blijkt te kloppen.
 32. 4 januari 2017 | Algemeen Dagblad: ‘Het Westen moet zich veel weerbaarder opstellen.’ Interview met Ruud Koopmans. “Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de moslims wereldwijd gelooft dat Israël en de VS achter Islamitische Staat en de aanslagen van 11 september 2001 zouden zitten. (…) Van de moslims van Turkse en Marokkaanse komaf in Nederland moet 45% als ‘fundamentalistisch’ worden beschouwd. Zij tolereren maar één interpretatie van de Koran en stellen die boven de Nederlandse wet. Bij deze groepen is er sprake van sterke segregratie: hun hele leven is ingericht op omgang met gelijkgezinden. (…) Je moet vaststellen dat van het miljard moslims bijna de helft een intolerante vorm van de islam aanhangt, waarbinnen haat jegens afvalligen en homoseksuelen en het schenden van vrouwenrechten normaal zijn. Van die 500 miljoen mensen, blijkt uit onderzoek, is tien tot twintig procent bereid om geweld te accepteren – ook tegen burgers – om de islam te verdedigen. Dat zijn minstens 50 miljoen moslims.

2016

 1. 8 december 2016 | TPO: Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept Libelle op Ebru Umar te ontslaan. Zie ook: Mensenrechtenorganisatie Amnesty voert wederom persoonlijke aanval uit op Ebru Umar.
 2. 29 december 2016 | NPO: De PVV is geen partij van ‘Boze Witte Mannen’: 5 mythes over PVV-kiezers (PVV-stemmers zijn vaker dan men denkt: (1) jong, (2) allochtoon, (3) stedeling, (4) vrouw en (5) hoogopgeleid), door @Sywert. Zie ook: PVV tweede partij onder Surinaamse Nederlanders.
 3. 14 december 2016 | Elsevier: ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken’
 4. 4 november 2016 | NOS: Integratie Eritrese vluchtelingen verloopt problematisch. “Meer dan 50% van de Eritrese vluchtelingen zit in de bijstand. Hun achtergrond speelt volgens Van Geffen daarbij een rol. “Ze hebben meestal nauwelijks gestudeerd of hebben een achtergrond in de landbouw. Ze zijn niet gewend aan het werken in een industriële omgeving. Ze zijn ook helemaal niet gewend aan hoe wij in Nederland met elkaar werken.””
 5. 15 oktober 2016 | Parool: Mees (13) was enige witte leerling in de klas, na twee maanden is hij van school. “Mees was de enige blanke in zijn klas. En al snel doodongelukkig. (…) hij viel er compleet buiten. In de pauzes praatten zijn klasgenootjes Turks en Marokkaans. Hij werd uitgemaakt voor ‘tata’, kaaskop en kut-Hollander. Dit was geen pesten door een paar kinderen, want dat kan Mees echt wel hebben, maar dit is, nou ja…” Ditmeijer valt hem bij: “Je wilt het woord niet graag gebruiken, maar het is discriminatie.”
 6. 2 oktober 2016 | Telegraph: Majority of Paris attackers used migration routes to enter Europe, reveals Hungarian counter-terror chief.
 7. 9 september 2016 | Volkskrant: Machtiger aan de zijlijnNiemand wil met hem regeren, zijn partij is wankel, het verkiezingsprogramma ‘een bierviltje’. Toch blijft de macht van Geert Wilders voelbaar, misschien wel meer dan ooit. ‘Hij laat zich niet meer in een stramien drukken.’” Door Frank Hendrickx.
 8. 5 augustus 2016 | DUIC: Duitsland heeft handen vol aan Utrechtse plofkrakers. “De kraken worden in verband gebracht met een groep van zo’n 250 Nederlanders van Marokkaanse afkomst uit de buurt van Utrecht en Amsterdam.” #plofkraakbende
 9. 23 juni 2016 | Elsevier: Cijfers van Frontex: migranten logen massaal over nationaliteit. “Personeel van Frontex controleerde in 2015 de persoonlijke details van bijna 175.000 migranten die zich presenteerden als Syriër. Die controle had plaats bij aankomst in Griekenland. In een vertrouwelijk rapport dat in handen is van de Duitse krant Die Welt, schrijven Frontex-deskundigen dat de opgegeven nationaliteit in bijna 15% van de gevallen niet bleek te kloppen.””
 10. 23 juni 2023 | Welt: Syrische Staatsbürgerschaft wird massenhaft vorgetäuscht.
 11. 8 juni 2016 | Zeit: Wolfgang Schäuble: “Afrika wird unser Problem sein.” “Die Abschottung ist doch das, was uns kaputt machen würde, was uns in Inzucht degenerieren ließe.” #inteelt
 12. 12 mei 2016 | AD: Nederland positief over homo’s, maar er is wel meer geweld. “Vooral allochtone inwoners van ons land zijn helemaal niet zo positief. Terwijl 83 procent van de autochtonen vindt dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar moeten kunnen trouwen, schommelt het percentage Somalische, Marokkaanse, Turkse Nederlanders met die mening rond de dertig procent. Zij zijn er daarnaast in meerderheid niet van gediend dat hun kind met een partner van dezelfde sekse naar huis komt.” #statistiek
 13. 12 april 2016 | Nieuwsblad.be: “90 procent van de moslimjongeren in Molenbeek en Schaarbeek noemt ISIS-terroristen helden”. #statistiek
 14. 11 april 2016 | Express: Astonishing” two in three British Muslims would NOT give police terror tip-offs. “Two thirds of British Muslims would not inform the police if they thought that somebody close to them had become involved with terrorist sympathisers, according to a poll.” #statistiek
 15. 11 april 2016 | Express: Repressive Islamic beliefs on women, gays and freedom create social ‘chasm’ in Britain. 40% vindt dat een vrouw haar man áltijd moet gehoorzamen; >50% vindt dat homoseksualiteit illegaal moet zijn; 25% wil sharia ipv Engelse wetgeving; 30% weigert geweld tegen beledigers Mohammed te veroordelen; 70% zou politie niet informeren over iemand die ze kennen die contact heeft met supporters terrorisme in Syrië; 30% weigert steniging van overspelplegers volledig te veroordelen. #statistiek
 16. 17 maart 2016 | TPO: Zo woont de asielzoekers weigerende Amsterdamse stadsadel, uiteraard bijna voor niks.
 17. 10 februari 2016 | Welt: 1054 Strafanzeigen nach Übergriffen von Köln. “De politie heeft inmiddels 59 verdachten geïdentificeerd, de meesten Marokkanen en Algerijnen. (…) Met betrekking tot de nationaliteit van de verdachten maakte de officier van justitie van Keulen bekend dat het om 25 Algerijnen, 21 Marokkanen, drie Tunesiërs, drie Duitsers, twee Syriërs en één uit Irak, Libië, Iran en Montenegrijnen ging. Onder de verdachten bevinden zich ook minderjarigen en adolescenten, evenals asielzoekers en mensen die het land illegaal zijn binnengekomen. Enkele verdachten zijn al bekend bij de politie.” #Keulen
 18. 30 januari 2016 | Geenstijl: MinVenJ: ‘In 2015 ruim 8000 incidenten op azc’s’
 19. 16 januari 2016 | NRC: Taboe op onderzoek relatie zedenmisdrijf en herkomst. “(…) verdachten van groepsverkrachtingen en -aanrandingen. Ook hier blijken minderheden relatief vaak daders: van de 1.858 verdachten was 43 procent ‘autochtoon’ en 57 procent ‘allochtoon’. (…) Uit de jongste [CBS] data blijkt dat in 2014 3.350 mensen werden verdacht van een zedenmisdrijf. Zo’n 58 procent was autochtoon, 11 procent ‘westers allochtoon’ en 31 procent ‘niet-westers allochtoon’. Die laatste groep (12 procent procent van de bevolking) is dus ruim oververtegenwoordigd. (…) Jennissens conclusie: niet-westerse allochtonen plegen relatief vaker zedenmisdrijven dan autochtonen. De uitschieters zijn mensen van Antilliaanse komaf, die 6,5 keer vaker een zedendelict plegen, gevolgd door mensen uit sub-Sahara Afrika (6 keer) en Arabische landen (5 keer). Jennissen: „Die groepen bestaan uit relatief jonge mensen. Corrigeer je de data voor leeftijd en geslacht, dan neemt de oververtegenwoordiging af, maar verdwijnt ze niet. (…) criminologen Anton van Wijk en Arjan Blokland onderzochten [in 2008] de etniciteit van zedendelinquenten in het jaar 2005. Hun conclusie: alle etnische minderheden zijn oververtegenwoordigd, op Indonesiërs na.” #statistiek

2015

 1. december 2015 | Multimedia.tijd.be: De vluchtelingencrisis in 25 vragen en antwoorden. “Uit gesprekken met Syriërs, met name in Zuid-Turkije, Istanbul en Libanon blijkt dat bijna iedereen naar Duitsland, Zweden of Nederland en in sommige gevallen naar België wil. Iedereen vertelde min of meer hetzelfde verhaal: ‘We willen naar Duitsland om er een toekomst op te bouwen, omdat de sociale voorzieningen er goed zijn, omdat je maandelijks een toelage krijgt, omdat je een huis krijgt’
 2. 1 december 2015 | Volkskrant: Islamitische Staat is in niets strijdig met de islam, door Halim el Madkouri. #ISIS #IS. Zelfde artikel staat ook op HLN.be.
 3. 14 november 2015 | Volkskrant: ‘We kunnen niet blijven zeggen: dit heeft niets met de islam te maken’. “‘De keiharde realiteit is dat de aanslagplegers hun daden theologisch legitimeren. We kunnen er niet omheen. We kunnen niet blijven zeggen: dit heeft niets met de islam te maken’,”
 4. 1 november 2015 | Wim van Rooy in Buitenhof: “Die mensen hebben in een cultuur geleefd die 1400 jaar bestaat, als een rooster over het hoofd getrokken, zoals bij ons ook een rooster over ons hoofd getrokken is. En die twee, die matchen niet.”
 5. 10 oktober 2015 | AD: VVD weert opvang bij woning premier Rutte. #nimby.
 6. 8 oktober 2015 | Elsevier: Waarom mogen meeste asielzoekers in Nederland blijven? “Van de asielzoekers in Nederland krijgt 70% een verblijfsvergunning toegekend. Dat is een veel hoger ‘inwilligingspercentage’ dan bijvoorbeeld in Duitsland waar meer dan de helft wordt weggestuurd. Gemiddeld leiden in landen van de Europese Unie ongeveer 45% van de asielaanvragen tot een verblijfsvergunning.” #inwilligingspercentage
 7. 6 oktober 2015 | BBC: Immigration policy ‘hasn’t worked so far’, says David Cameron.
 8. oktober 2015: EU Fundamental Rights Colloquium 2015 – Frans Timmermans on migration, culture and diversity: “Diversity is humanity’s destiny. (…) Europe will be diverse. The only question is how we deal with that diversity. If we don’t get this right Europe will not remain a place of peace and freedom.”
 9. 21 juli september 2015 | “Amerikaanse soldaten moesten kindermisbruik Afghanistan negeren.” “Seksueel misbruik van kinderen, voornamelijk jongens, is een oud probleem in Afghanistan. Het gebruik heet ‘bacha bazi’, wat letterlijk ‘spelen met jongens’ betekent. (…) deze handelingen zijn daar gebruikelijk en zelfs statusverhogend.”
 10. 30 juli 2015 | CBS: Zeven van de tien Somaliërs in de bijstand.
 11. 26 maart 2015 | Parool: ‘Hoofddoek is beste voorspeller voor moslimfundamentalisme’. “Als tolerante Nederlanders zijn we geneigd te denken dat de sluier een onschuldig lapje stof is. Dat klopt niet. 55% van de stellen waarvan de vrouw een hoofddoek draagt, is fundamentalistisch,’ aldus Koopmans. Al eerder bleek uit zijn onderzoek dat 45% van de Nederlandse moslims (man en vrouw) voldoet aan de definitie van ‘fundamentalist’.”
 12. 5 maart 2015 | Telegraaf: PvdA betrokken bij megamoskee.
 13. 4 maart 2015 | AD: Holocaust-les? Bullshit, zeggen de leerlingen. “Steeds meer leraren hebben moeite de Holocaust te bespreken in de klas. Moslimkinderen haten dit onderwerp.” (…) “Steeds meer leraren klagen dat het lastig is onderwerpen als de Holocaust te bespreken in de klas wegens de bezwaren van veel moslimleerlingen.” (…) “Ruim de helft van Feriani’s leerlingen is moslim, hij zelf ook. ,,Dat is een pluspunt. Ik ken hun cultuur, ik weet hoe ik ze moet benaderen. En ik ben een man. Ze geloven mij eerder dan een blonde vrouw.”
 14. 5 februari 2015 | RTL Nieuws: Bijna 63 procent van gevangenen in Nederland is allochtoon.
 15. 17 januari 2015 | The Telegraph: What is going wrong in France’s prisons? “Of the 67,500 people currently behind bars in France, it is estimated that 70% are Muslim – when they comprise only 8% of the French public. It is illegal under France’s strict laicity laws to count the number of Muslim prisoners, but experts agree that the figure is an accurate average – with some prisons, like those near Paris and Marseille, seeing an even higher percentage.”
 16. 1 januari 2015 | Quest: Belanden allochtone Nederlanders echt zo vaak in de criminaliteit?
  Aantal verdachten per 10.000 inwoners:
  Autochtonen: 88
  Allochtonen 232
  Niet-westerse allochtonen: 333
  Marokkanen: 458
  Antillianen: 566

2014

 1. 1 oktober 2014 | Geerten Waling: Pim Fortuyn werd vermoord, en ik was blij. “Voor een weldenkend mens bestond er feitelijk niets buiten de paarse dogma’s, vooral waar het ging om de ethische kwesties en de internationale, multiculturele toekomst van Nederland. Wat rond de millenniumwisseling gold als een fatsoenlijk debat was niet een openhartige uitwisseling van tegenovergestelde standpunten, maar louter een test van ideologische zuiverheid.”
 2. 10 oktober 2014 | AT5: ‘Politiek wil minder Marokkanen in Opsporing Verzocht zien’. Zie ook: De Telegraaf. en BNdeStem.
 3. 19 juli 2014 | NRC: Antisemieten als helden ingehaald in moslimwereld. “Vele moslims haten volgens eigen zeggen Joden niet; ze reageren slechts op het onrecht dat de Palestijnen wordt aangedaan. Dit excuus van morele verontwaardiging is volstrekt ongeloofwaardig. Waar waren zij toen andere moslims onrecht werd aangedaan? De moordpartijen van Saddam Hoessein, ISIS of al-Qaeda in Irak, de 170.000 doden en miljoenen vluchtelingen in Syrië; de Arabische afslachting van 200.000 zwarte moslims in Darfur hebben niet één noemenswaardige demonstratie op het Spuiplein weten te veroorzaken. (…) In een grootschalig onderzoek van het gezaghebbende PEW instituut uit 2010 werd aan moslims van Egypte tot aan Indonesië gevraagd hoe zij dachten over Joden. Let wel het gaat hier om Joden, niet om Israëliërs. Minimaal 95 procent van de bevolking van Egypte, Libanon en Jordanië gaf aan zeer negatief over Joden te denken. In Turkije, Pakistan en Indonesië was dit minimaal 73 procent. Saillant detail, de enige moslims die overwegend positief over Joden dachten (54 procent positief) waren de moslims in Israël. (…) gemiddeld houdt ruim 40 procent van de moslims er uitdrukkelijk antisemitische overtuigingen op na. Daarbij gaat het expliciet niet om anti-Israëlische maar om anti-Joodse meningen. (…) Onderzoek door drie Belgische universiteiten toont aan dat Jodenhaat onder Belgische islamitische studenten zeven keer zo hoog was als die onder niet-moslims; bijna de helft van alle ondervraagde islamitische studenten hield er klassiek antisemitische denkbeelden op na. En ook hier haastten velen zich om deze bevindingen exclusief te wijten aan islamitische frustraties over het Israëlisch-Palestijns conflict. Echter, professor Elchardus die het Belgisch onderzoek leidde, benadrukte dat deze Jodenhaat niet wordt veroorzaakt door het Israëlisch-Palestijns conflict, de sociaal-economische achterstand of het opleidingsniveau, maar dat „het antisemitisme bij die moslimleerlingen theologisch is geïnspireerd. Er is een rechtstreeks verband tussen moslim zijn en antisemitische gevoelens koesteren”. Een recent Duits onderzoek door onderzoeksbureau Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung (WZB) onder moslims in zes Europese landen bevestigde dit beeld: 45 procent van de moslims was het eens met de antisemitische stelling dat Joden categoriaal niet konden worden vertrouwd, en ook hier werd als hoofdoorzaak de religie aangewezen.”
 4. 5 mei 2014 | BNN/VARA: Ex-commandant Van Uhm heeft respect voor Syriëgangers.
 5. Maart 2014 | WZB: Religious fundamentalism and out-group hostility among Muslims and Christians in Western Europe. Discussion paper. [PDF] Door: Ruud Koopmans.
 6. 22 februari 2014 | Volkskrant: Eerste kabinet-Rutte (gedoogconstructie met PVV) viel na verzet CDA’ers (ook bij RTL, NU.nl en AD), zie ook dit interview met Hans Hillen (februari 2017): “Het was toen een budgetair probleem en later is dat als argument gebruikt om naar een soort cordon sanitaire te komen.” Verdere duiding hiervan bij WNL.

2013

 1. 9 december 2013 | WZB: Islamic fundamentalism is widely spread. WZB study shows significantly high numbers amongst Europe’s Muslims. (Press release.)
 2. December 2013 | WZB: Fundamentalism and out-group hostility. Muslim immigrants and Christian natives in Western Europe. [PDF] Door: Ruud Koopmans.
 3. 16 mei 2013 | HLN: De meest en minst racistische landen in kaart gebracht.
 4. 22 april 2013 | HLN.be: Zestien procent moslimjongens vindt terrorisme aanvaardbaar. “16% van de jongens vindt moslimterrorisme aanvaardbaar. (…) Dat blijkt uit een enquête die in de Gazet van Antwerpen verscheen.”
 5. 5 maart 2013 | Volkskrant: Amsterdams verrast over succes aanpak veelplegers. “Van de Top600 is 47 procent van Marokkaanse afkomst, gevolgd door Surinamers (24 procent), Antillianen (9) en autochtone Nederlanders (9). Niet-westerse allochtonen, Turken en westerse allochtonen completeren de lijst.”
 6. 17 februari 2013 | Daily Mail: Claim jobseeker’s allowance and plan holy war’: Hate preacher pocketing £25,000 a year in benefits calls on fanatics to live off the state. “A controversial Muslim cleric who lives off benefits is urging his followers to also sponge off UK taxpayers by claiming their ‘Jihadseeker’s allowance’. Anjem Choudary, who in the past has planned to disrupt the minute’s silence on Remembrance Sunday, also openly mocked hard-working Britons, calling them ‘slaves’. The Sun newspaper secretly filmed him saying Islam will overrun Europe (…).”

2012

 1. 22 september 2012 | Blog Tino Sanandaji: Free-Market Economies also struggle with unskilled immigration.
  “Let’s look at the employment rate of three immigrant groups (from Iraq, Afghanistan and Somalia – MG) who have difficulties in the Swedish labor market with in other countries using the Database on Immigrants in OECD Countries. By comparing Swedish outcomes with market-liberal countries we can test the theory that everything will be fixed by free-market reform. (…) As usual the U.S does best, but no country approaches full integration. Clearly neo-liberalism is not a magic bullet which will fix immigration.”
 2. 6 juli 2012 | DUIC: Relatief véél huiselijk geweld onder Marokkaanse Utrechters.
 3. 21 juni 2012 | BBC: EU should ‘undermine national homogeneity’ says UN migration chief. #demografie
 4. 15 mei 2012 | NRC: ’65 procent van de Marokkaanse jeugd ooit aangehouden’. “Van alle jongens van Marokkaanse herkomst is 65 procent tussen zijn 12de en 23ste levensjaar wel eens aangehouden; van alle Antilliaans-Nederlandse jongens 55 procent. Onder de jongens uit andere niet-westerse groepen lopen de aandelen tegen de 50 procent. Van de autochtone jongens is ook 25 procent ooit verdacht van criminaliteit.” Archive link.

2011

 1. 14 augustus 2011 | Carel Brendel: Europese bureaucraten ondersteunen Qaradawi Jeugd. #FEMYSO
 2. 26 juli 2011 | Minority rules: Scientists discover tipping point for the spread of ideas. “Scientists have found that when just 10 percent of the population holds an unshakable belief, their belief will always be adopted by the majority of the society. The scientists used computational and analytical methods to discover the tipping point where a minority belief becomes the majority opinion.”
 3. 6 juli 2011 | Parool: Zandvoort is klaar met de overlast. “Strandtenteigenaren in Zandvoort zijn het zat: ook deze zomer maken groepen Marokkaanse jongeren uit Amsterdam en Haarlem de badplaats onveilig.”
 4. 3 maart 2011 | Parool: ‘Miljoenen verloren aan Marokkanen-projecten’. “De 22 zogenaamde Marokkanen-gemeenten, steden die problemen hebben met Marokkaanse jongeren, ontvingen de afgelopen drie jaar 33 miljoen euro subsidie. Maar het blijkt weggegooid geld, concluderen deskundigen.”
 5. 11 februari 2011 | Parool: Sarkozy: multiculturalisme heeft gefaald.
 6. 5 februari 2011 | AD: David Cameron: Multiculturalisme heeft gefaald. Zie ook AD: Cameron: Multiculturalisme heeft gefaald.
 7. 26 april 2011 | Geenstijl: Alles wat blond is, wordt uitgemaakt voor hoer. “De sfeer in de wijk is zo dat alles wat blond is op straat doorlopend wordt uitgemaakt voor hoer, eigenlijk kankerhoer.”

2010

 1. 17 december 2008 | MeJudice: Royale verzorgingsstaat werkt als magneet op laagopgeleide immigranten. “Royale verzorgingsstaten trekken lager geschoolde immigranten aan.” (…) “De vrijgevigheid van verzorgingsstaten heeft in landen met een open migratiebeleid een duidelijk negatief effect op het gemiddelde opleidingsniveau van immigranten.”
 2. 29 oktober 2010 | RD: „Grote aantal rechters met een D66-achtergrond baart zorgen”. “Uit een recent onderzoek blijkt dat 31 procent van de toekomstige rechters en officieren van justitie dit jaar de voorkeur gaf aan D66 , tegenover 7 procent van de bevolking. (…) Niet alleen in politieke voorkeur, ook in mediagebruik bestaat een kloof tussen de rechterlijke macht en de Nederlandse bevolking. Voor aankomende magistraten is NRC Handelsblad veruit de populairste krant (41%), gevolgd door de Volkskrant (29%), terwijl 6% van de juristen kiest voor De Telegraaf. Voor het volk is juist De Telegraaf het populairst (35%) en moet NRC Handelsblad het doen met 12% en De Volkskrant met 14%.” Zie ook deze tweet van Maurice de Hond.
 3. 18 oktober 2010 De brief van Jason W.
 4. 17 oktober 2010 | NOS: Merkel: multiculturele samenleving mislukt. Zie ook Parool: Merkel: multiculturele samenleving mislukt.
 5. 19 juli 2010 | Welt: Türkische Polizei soll in Problemvierteln aushelfen. “De Duitse politiebond wil Turkse politieagenten inzetten in probleemgebieden in Noordrijn-Westfalen. Aanleiding zijn conflicten met jonge migranten.”
 6. 19 mei 2010 | Volkskrant: Nyfer: immigratie kost 7,2 miljard per jaar. “De immigratie van niet-westerse allochtonen kost de Nederlandse samenleving 7,2 miljard euro per jaar. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek dat economisch onderzoeksbureau Nyfer in opdracht van de PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft gedaan.” Zie ook Trouw: ’Niet-westerse immigrant kost 7,2 miljard’. “Het nadeligst voor allochtonen is dat ze veel minder belastingen en premies betalen dan de gemiddelde Nederlander, doordat hun arbeidsparticipatie en inkomen lager zijn. Daarbij zijn ze oververtegenwoordigd in de criminaliteit, wat tot extra kosten leidt. Het CPB kwam in 2003 met een soortgelijke uitkomst.”
 7. 10 mei 2010 | HLN: Zweedse blondines verven haar donker uit angst voor verkrachting. “De reden is dat de blondines vinden dat ze te veel opvallen in een aantal buurten waar mensen van Zweedse origine nog maar zo’n 20% van de bevolking uitmaken. Een ‘te Scandinavisch’ uiterlijk zou het risico op aanrandingen vergroten. De meisjes hopen door neutrale kledij en donkerder haar aan de aandacht van potentiële verkrachters te ontsnappen. Vaak gaat het om moslimjongeren die blonde lokken of losse kledij als een provocatie zien.”
 8. 8 mei 2010 | VK: Moslimleerling sluit zich af voor de Holocaust. “Uit recent onderzoek van het weekblad Elsevier en onderzoeksbureau ResearchNet onder 339 docenten blijkt dat één op de vijf docenten in de vier grote steden weleens heeft meegemaakt dat hij of zij de Holocaust niet of nauwelijks ter sprake kon brengen omdat met name islamitische leerlingen daar moeite mee hebben.” #tweedewereldoorlog #onderwijs #holocaust
 9. Spring 2010 | MEF: Worldwide Trends in Honor Killings. “Although Sikhs and Hindus do sometimes commit such murders, honor killings, both worldwide and in the West, are mainly Muslim-on-Muslim crimes. In this study, worldwide, 91 percent of perpetrators were Muslims. In North America, most killers (84 percent) were Muslims, with only a few Sikhs and even fewer Hindus perpetrating honor killings; in Europe, Muslims comprised an even larger majority at 96 percent while Sikhs were a tiny percentage. In Muslim countries, obviously almost all the perpetrators were Muslims.” #eerwraak

2009

 1. 23 oktober 2009 | Telegraph: Labour wanted mass immigration to make UK more multicultural, says former adviser. “The huge increases in migrants over the last decade were partly due to a politically motivated attempt by ministers to radically change the country and “rub the Right’s nose in diversity“, according to Andrew Neather, a former adviser to Tony Blair, Jack Straw and David Blunkett. He said Labour’s relaxation of controls was a deliberate plan to “open up the UK to mass migration.” #demografie
 2. 24 september 2009 | Trouw: SP en PVV lijken sterk op elkaar. “De SP had in ’83 een oplossing ’zowel in het belang van de betreffende buitenlanders als de Nederlandse bevolking’. Gastarbeiders moesten een keuze maken: in Nederland blijven of remigreren naar het geboorteland. Wie voor een toekomst in Nederland koos, diende binnen enkele jaren de Nederlandse nationaliteit aan te nemen en cursussen te volgen met de nadruk op het leren van de Nederlandse taal en ’vervolgens Nederlandse zeden en gewoonten’. Voor gastarbeiders die naar het land van herkomst terugkeren, ’moet het mogelijk worden om in eigen land weer een bestaan op te bouwen’. De SP dacht daarbij aan een premie van 75.000 gulden en terugbetaling van een deel van de sociale lasten, al naar gelang reeds ontvangen uitkeringen, en begeleiding bij terugkeer.”
 3. 11 augustus 2008 | Volkskrant: Actieverleden blijft GroenLinks achtervolgen. “GroenLinks is ontstaan uit een fusie van de linkse splinterpartijen CPN, PSP, PPR en EVP en was van het begin af aan een toevluchtsoord voor militante activisten uit de kraakbeweging, de milieubeweging en de vredesbeweging. Cru geformuleerd fungeert GroenLinks als een reclasseringsinstelling voor politieke delinquenten.”

2007

 1. 17 november 2017 | NRC: Arbeidsmigratie is niet dé oplossing voor de vergrijzing. “Ruimere arbeidsmigratie in algemene zin biedt volgens de SER geen oplossing voor de vergrijzing. Niettemin is het wel nodig dat de houding van Nederland ten aanzien van arbeidsmigratie verandert: van nee tenzij, naar ja mits.”
 2. 11 september 2007 | Independent: Leicester to be first city where white people are minority.
 3. 2 september 2007 | JihadWatch: Turkey’s PM Erdogan: The term “moderate Islam” is ugly and offensive — Islam is Islam. “These descriptions are very ugly, it is offensive and an insult to our religion. There is no moderate or immoderate Islam. Islam is Islam and that’s it.”
 4. 23 juli 2007 | Trouw: Erdogan: populair en omstreden. “Tijdens een politieke bijeenkomst in december 1997 las hij een gedicht voor met de zinsnede: ,,Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten”.”
 5. 17 juli 2007 | Parool: Bompakket in kantoor jongerenorganisatie GroenLinks.

2006

 1. 18 augustus 2006 | Trouw: De gematigde islam bestaat niet, door Anne-Marie Delcambre.
 2. 31 juli 2006 | CBS: Helft van de jeugd in grote steden niet-westers allochtoon | #demografie
 3. 27 mei 2006 | NRC: Milli Görüs. “Van de ideoloog en partijleider van deze organisatie, Necmettin Erbakan, werd een interessante uitspraak aangehaald: ”De Europeanen zijn ziek. Wij hebben het medicijn om hen beter te maken. Heel Europa wordt islamitisch. Wij zullen Rome veroveren. Wij zijn het nieuwe leger van sultan Fatih.””
 4. 19 april 2006 | Die Welt: Bernard Lewis: “Europa wordt islamitisch.” “Heeft iemand uw stelling kunnen weerleggen dat Europa tegen het einde van de eeuw islamitisch zal zijn? Lewis (…): hoe dan ook, zoals ik al zei, als de huidige immigratie- en demografische trends aanhouden, zal Europa islamitisch worden. Toegegeven, er is tot nu toe geen grote verandering in deze trends opgetreden.” #demografie
 5. 6 april 2006 | MEMRI: Iraqi Ansar Al-Islam Commander Mullah Krekar in Norway: ‘No Peace Between West & Islam Until Islamic Caliphate is Re-established; Bin Laden & Al-Zawahiri are Good People; Muslims in Europe Increase Like Mosquitoes – By 2050 Europe Will Be 30% Muslim’. #demografie
 6. 2006: Muammar Gaddafi 2006 – Islam will conquer Europe without firing a shot #demografie

2005

 1. 23 juli 2005 | Telegraph: One in four Muslims sympathises with motives of terrorists.
 2. 27 mei 2005 | Trouw: Van rood islamisme naar GroenLinks. “Kamerlid Farah Karimi is in de jaren tachtig actief geweest voor de radicale Iraanse verzetsgroep Moedjahedin Khalk. In 1986 verbrak ze de banden, maar bij haar komst in de Nederlandse politiek verzweeg ze dit verleden.”
 3. 25 januari 2005 | Volkskrant: Loverboy gefixeerd op 18-plussers. “Loverboys zijn veelal allochtonen, hebben geen opleiding na hun middelbare school en zijn tussen 20 en 30 jaar. Ze zijn sociaal vaardig en hebben al een lange criminele carrière achter de rug voor ze gaan opereren als loverboy.” & “Uit het onderzoek blijkt dat 89 procent van de bij justitie aangebrachte loverboys allochtoon is, van wie 60 procent een islamitische achtergrond heeft.”

2004

 1. 4 december 2004 | Volkskrant: Groep ziet verkrachting als vermaak. “Eenderde van alle zedendelicten door jongeren betreft een groepsverkrachting. Daders zijn gemiddeld 14 jaar en vaak allochtoon. Groepsverkrachtingen zijn voor hen een bron van vermaak.”
 2. 20 oktober 2004 | Trouw: Al-Andalus was in Middeleeuwen geen multiculti-paradijs. “In Al-Andalus werden christenen en de joden als tweederangsburgers (dhimmis) beschouwd en behandeld: ze dienden afwijkende kleding te dragen, moesten extra belasting betalen, mochten geen kerken of synagoges bouwen, en bezaten geen vrijheid van meningsuiting. Joden dienden in getto’s te wonen en hadden, net als christenen trouwens,geen politieke macht.”
 3. 10 januari 2004 | NRC: De fictie van grenzeloze solidariteit. Paul Scheffer. “Er is wel iets nieuws onder de zon. De naoorlogse immigratie is uniek, omdat het de eerste immigratiegolf is in tijden van de verzorgingsstaat. (…) Immigratie in tijden van de verzorgingsstaat is wel degelijk een verschijnsel zonder precedent en heeft vergaande gevolgen gehad. Door de hoge mate aan sociale bescherming bestond er geen noodzaak zich aan te passen, iets wat in het arbeidsproces op een tamelijk vanzelfsprekende manier gebeurt. (…) En inderdaad is het gesubsidieerde isolement van al die Turkse en Marokkaanse gezinnen een enorme hindernis voor henzelf, hun kinderen en de samenleving als geheel gebleken. (…).”

2003

 1. 13 oktober 2003 | Volkskrant: ‘Nederlandse vrouw is de hoer.’Jan Hendriks, psycholoog, pedagoog en gespecialiseerd in jonge daders, noemt als belangrijke oorzaak voor de aanrandingen het verwrongen vrouwbeeld dat bij jonge zedendelinquenten een rol speelt. Zeker bij allochtone aanranders. (…) Hendriks: ‘In de islamitische samenleving blijven vrouwen veelal op de achtergrond, ze zijn tweederangs en worden niet geacht hun lichaam te tonen.’ (…) ‘Nederlandse vrouwen zijn de hoer. Ze gaan makkelijker om met hun lichaam. De Marokkaanse jongeren ontgaan de subtielere omgangsvormen die in de Nederlandse samenleving gelden.’ (…) Die jongens krijgen thuis meestal geen seksuele voorlichting, stelt Hendriks. (…) Daar komt bij dat die jongens, vaak onbewust, het negatieve vrouwbeeld van thuis krijgen opgedrongen. Hendriks: ‘Marokkaanse vaders zeggen niet expliciet: Nederlandse meisjes zijn sletten, dus pak ze maar. Toch proef je dat er onderhuids weinig respect is voor Nederlandse vrouwen.’
 2. 30 juni 2003 | CPB: Immigratie is niet effectief tegen vergrijzing. Engelse versie: Labour immigration will not solve the Dutch ageing problem, but can be useful for other countries, aldus het rapport Immigration and the Dutch economy, van het Centraal Planbureau (CPB). Auteurs Hans Roodenburg, Rob Euwals en Harry ter Rele. Hier de PDF.
  Zie ook dit artikel uit de Volkskrant (2000): Immigratie stopt vergrijzing niet. “Als migratie de vergrijzing moet opvangen, telt Nederland aan het eind van de eeuw 50 miljoen inwoners.
 3. 23 april 2003 “Er is een Volkert opgepakt”. “Boete geëist tegen ex-wethouder Groenlinks wegens schending ambtsgeheim. Jack Bogers stond gisteren voor de Arnhemse rechtbank, omdat hij direct na de moord op Pim Fortuyn de identiteit van de dader bekendmaakte. Hiermee reed hij het justitieel onderzoek in de wielen.”
 4. 15 april 2003 | Rechtspraak.nl: ECLI:NL:RBAMS:2003:AF7291 Uitspraak rechtbank Amsterdam over Volkert van der Graaf n.a.v. zijn moord op Pim Fortuyn.
  Volkert van der Graaf: “Het gebeuren van 6 mei 2002 kwam niet voort uit een impuls. Ik heb er over nagedacht. Op een gegeven moment kwam bij mij de gedachte op dat [slachtoffer] gestopt moest worden. Hij werd in mijn ogen een gevaar voor de samenleving. Ik zag geen alternatief voor de daad die ik heb verricht.”
  Psychiater en psycholoog over Van der Graaf: “Verdachtes voornemen tot doding van het slachtoffer werd ingegeven door zijn verwachting dat het slachtoffer een groot gevaar zou vormen voor de zwakkeren. (…) Voorzover er sprake is geweest van een overschatting van de macht en invloed van het slachtoffer, kan deze vertekening niet verklaard worden vanuit eventuele pathologische motieven. Ook de afwezigheid van morele twijfel is in dit geval niet pathologisch bepaald en dient gezien te worden tegen de achtergrond van een al veel langer bestaande bereidheid om de uiterste consequentie te trekken uit zijn politieke overtuigingen en principes.”
  Volkert’s verdediging: “Verdachte zag in de opkomst van het slachtoffer een groot maatschappelijk gevaar. Niet kan worden gesproken van een aanslag op de democratie en dat heeft verdachte ook nooit beoogd, aldus de raadslieden. Verdachte zag, zo heeft hij verklaard, in het slachtoffer juist een gevaar voor de democratie. Hem kan slechts worden verweten dat hij de verkiezingen van 15 mei 2002 heeft verstoord.”
  Standpunt rechtbank: “Voor wat betreft het motief van verdachtes handelen moet worden aangenomen, op grond van wat daarover tijdens het vooronderzoek en ter terechtzitting is gebleken en ook aannemelijk wordt geacht, dat verdachte in het slachtoffer een steeds groter wordend gevaar zag voor de samenleving, met name voor kwetsbare groepen, zoals asielzoekers, moslims en mensen met een WAO-uitkering. In verdachtes optiek school er in het optreden van het slachtoffer een gevaar voor belangrijke fundamenten van onze samenleving.”

2001

 1. 22 december 2001 | Volkskrant: Nog geen twee turven en nu al verdacht van verkrachting. “Gemiddeld kennen groepsverkrachtingen zes tot tien daders en medeplichtigen. Hun profiel is de laatste acht jaar vrijwel niet veranderd, zeggen alle betrokkenen. Veruit de meeste aangiften worden gedaan tegen allochtonen. Marokkanen zijn nog steeds duidelijk oververtegenwoordigd bij alle zwembadincidenten. Autochtone deelnemers aan groepsverkrachtingen zijn uiterst zeldzaam. ‘Blanke jongens zijn soloverkrachters‘.
 2. 5 september 2001 | Volkskrant: Sloterparkbad deels dicht wegens overlast allochtone jongeren.

2000

 1. 5 september 2000 | Trouw: Immigratie stopt vergrijzing niet. “In het rapport (…) berekenden de onderzoekers dat Nederland 150.000 migranten per jaar zou moeten toelaten, om de vergrijzing op te vangen. Momenteel vestigen zich zo’n 40.000 migranten per jaar. Als migratie de vergrijzing moet opvangen, telt Nederland aan het eind van de eeuw 50 miljoen inwoners.”
 2. februari 2000 | NIDI: Migratie GEEN remedie tegen vergrijzing, door: Evert van Imhoff en Nico van Nimwegen.

1999

 1. 6 februari 1999 | Trouw: Onze cultuur is de beste, door Chris Rutenfrans.

1998

 1. 30 juni 1998 | NRC: Lik-op-stuk bij seksueel wangedrag jongeren in zwembaden Rotterdam. “Drie tot vijf jongens worden elke week bij het zwem- en recreatieparadijs Tropicana aan de Rotterdamse Maasboulevard buiten de deur gezet omdat ze over de schreef zijn gegaan. “In 98% van deze gevallen gaat het om allochtone jongeren”, aldus directeur Frank Blom van Tropicana, dat jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers trekt. Allochtoon betekent in de meeste gevallen van Turkse of Marokkaaanse afkomst.
 2. 20 juni 1998 | Trouw: Op vrijdagavond is de lol eraf. “Vorig jaar zomer was de zwarte lijst van De Meerkamp aangegroeid tot 77 namen van jongens die het zwembad niet meer in mochten, omdat ze meisjes hadden betast in hun kruis of op hun borsten of agressief waren geweest. De meesten van hen kwamen uit Amsterdam en waren van Marokkaanse komaf.
  Ook in andere zwembaden hebben Marokkaanse jongens intussen een bedenkelijke reputatie opgebouwd. “Over het algemeen zijn het Marokkaanse jongens die de meeste overlast veroorzaken”, zegt adjunct-directeur André Timmerman van Sportfondsen Nederland, de instelling die een honderdtal zwembaden exploiteert.

1996

 1. 27 juli 1996 | Trouw: In Nederland mag je met vrouwen doen wat je wilt. “Marokkaanse tieners in stadsdeel de Baarsjes beroven bejaarde autochtone vrouwen. Bij een Marokkaanse zou ik dat nooit doen, voor haar heb ik respect geleerd, zegt een dertienjarige dader.
 2. 27 juli 1996 | Trouw: Driekwart van verkrachters in grote steden is allochtoon. Backup van dit artikel te vinden bij Geenstijl.

S.A.